Η Λήδα Συμεωνίδου και η Έλενα Νικολάου μάς μιλούν για τη συμμετοχή τους στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Η Λήδα Συμεωνίδου και η Έλενα Νικολάου μάς μιλούν για τη συμμετοχή τους στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Η Λήδα Συμεωνίδου και η Έλενα Νικολάου μάς μιλούν για τη συμμετοχή τους στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας.

Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

Η Λήδα Συμεωνίδου και η Έλενα Νικολάου, οι οποίες συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζονται με το Like.com.cy την εμπειρία τους:

Μπορείτε να μας κάνετε μια σύντομη περιγραφή του δικού σας ιπποπόταμου; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσής σας;

Με πρωταγωνιστικό ρόλο τον ιπποπόταμο, ένα άγριο, αμφίβιο ζώο που ζει στην Αφρική. Το όνομά του προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις, Ίππος + Ποταμός. Έχοντας αυτή τη σύνδεση με το νερό, γεννήθηκε η ιδέα της υγρής τέχνης. Ακολουθώντας την κίνηση και τις φόρμες του νερού, αποτυπώνοντας έτσι την εμφάνιση του ιπποπόταμου κάτω από το νερό. Κρατώντας σε κάποια σημεία το λευκό χρώμα, όπως η λευκή πέτρα της Αφρικής που επεξεργάζεται και σκαλίζεται από τους κατοίκους της.

Πώς αισθάνεστε για τη συμμετοχή σας στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για σας;

Μας τιμά και με συγκινεί ιδιαίτερα η συμμέτοχη μας! Χαιρόμαστε που μπορούμε  να βοηθήσουμε σε όλη αυτή την προσπάθεια του Sophia Foundation και της Partners Y&R.

Η Λήδα Συμεωνίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1990. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας με κατεύθυνση τη μοντέρνα ζωγραφική. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες. Ασχολείται επίσης με τη σκηνογραφία και τη χειροτεχνία.

Η Έλενα Νικολάου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1991. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας με κατεύθυνση την κλασική ζωγραφική. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενήλικες. Ασχολείται επίσης με τη σκηνογραφία και τη χειροτεχνία.

Συμφοιτήτριες, φίλες και αργότερα συνεργάτιδες, οι δύο τους είναι τόσο διαφορετικές αλλά με κοινά ερεθίσματα, πολλές ιδέες και όνειρα που τους ωθήσαν στην ίδια πορεία, στη συνεργασία και πραγματοποίηση κοινών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

 

 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *