Η Ντίνη Χριστοφόρου μάς μιλά για τη συμμετοχή της στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Η Ντίνη Χριστοφόρου μάς μιλά για τη συμμετοχή της στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Η Ντίνη Χριστοφόρου μάς μιλά για τη συμμετοχή της στο πρότζεκτ «Let’s Hippo»

Μετά την τεράστια επιτυχία του «My Doll Story», ένα ακόμη πρότζεκτ έρχεται να ενισχύσει οικονομικά το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά και το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο πρoσφέρει μεσημεριανό φαγητό στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία της Κύπρου.

Το νέο πρότζεκτ ονομάζεται «Let’s Hippo» και είναι εμπνευσμένο από τα πέτρινα ιπποποταμάκια του Σοφία για τα Παιδιά, που φτιάχνονται από τα παιδιά στην Κένυα με πολλή αγάπη και μεράκι. Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Sophia Foundation και της Partners Y&R, με διαχρονικό υποστηρικτή τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ο Φιλελεύθερος».

Στο πρότζεκτ πρωταγωνιστούν 20 ιπποπόταμοι οι οποίοι κατασκευάστηκαν στην Κύπρο από fiberglass, με τη βοήθεια του Πανίκου Τεμπριώτη, που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης προσπάθειας. Ακολούθως, παραδόθηκαν ένας – ένας στα χέρια 20 αναγνωρισμένων Κυπρίων καλλιτεχνών που προσφέρθηκαν να τους φιλοτεχνήσουν αφιλοκερδώς γι’ αυτό τον καλό σκοπό.

Καθένας από τους συλλεκτικούς ιπποπόταμους θα «υιοθετηθεί» από μία εταιρεία ή ιδιώτη έναντι του ποσού των €5000 και το συνολικό καθαρό ποσό θα ενισχύσει το έργο και τις υπηρεσίες του Σοφία για τα Παιδιά. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ)

H Ντίνη Χριστοφόρου, μία από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ αυτό, μοιράζεται με το Like.com.cy την εμπειρία της:

Από πού εμπνευστήκατε για τη δημιουργία του ιπποπόταμού σας;

Το πρότζεκτ αυτό αφορά παιδιά και με βάση αυτό το σκεπτικό προσπάθησα να δημιουργήσω κάτι φιλικό προς τα παιδιά, χαρούμενο και όμορφο.

Μπορείτε να μας κάνετε μια σύντομη περιγραφή του; Πώς προσεγγίσατε τη δημιουργία του από πλευράς χρωμάτων και μοτίβων;

Τα χρώματα είναι πολύ σημαντικά γιατί εκφράζουν συναισθήματα και δημιουργούν μια άμεση εντύπωση και διάθεση.Το μπλε χρώμα δίνει μια γαλήνη και ταυτόχρονα είναι το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού που ενώνει τα πάντα γύρω μας. Αυτό το πρότζεκτ αφορά παιδιά της Κύπρου αλλά και παιδιά άλλης χώρας.Όλοι βρισκόμαστε κάτω από τον ίδιο ουρανό και μας ενώνει η απέραντη θάλασσα. Το νερό επίσης είναι βασική πηγή ζωής για όλα γύρω μας. Το πρότζεκτ έχει στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μικρών παιδιών.  Τα πιο έντονα χρώματα και μοτίβα που ξεπετάγονται μέσα από το κυρίαρχο μπλε, έχουν σκοπό να δώσουν μια παιδικότητα στον ιπποπόταμο και να του δώσουν μια χαρούμενη διάθεση.  Επίσης συμβολίζουν τη μοναδικότητα και ομορφιά κάθε παιδιού.  Η συνολική αίσθηση που ήθελα να εκφράζει ο ιπποπόταμος είναι η εικόνα του βυθού με τα πετραδάκια που λαμπυρίζουν σαν μικροί θησαυροί, όπως ακριβώς θησαυροί είναι όλα τα παιδιά του κόσμου.

Πώς αισθάνεστε για τη συμμετοχή σας  στο πρότζεκτ «Let’s Hippo» του Sophia Foundation και της Partners Y&R; Τι σημαίνει αυτό το πρότζεκτ για εσάς;

Είμαι περήφανη που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτό το πρότζεκτ γιατί έχει στόχο την προσφορά βοήθειας σε παιδιά και αν μέσω της τέχνης μου μπορώ να το κάνω αυτό, νιώθω τεράστια χαρά!

H Ντίνη Χριστοφόρου σπούδασε Τέχνη και Γραφικές Τέχνες στο Manchester και στο Birmingham καθώς επίσης και Καθοδήγηση και Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο Durham University. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει έξι ατομικές εκθέσεις. Έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές στην Κύπρο και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *