Η ώρα του Γεδεών Δούκα

Η ώρα του Γεδεών Δούκα

Αγροτουρισμός

Φίλες και φίλοι ακροατές, καλησπέρα σας. Είμαι εις την ευχάριστον θέσιν να σας ανακοινώσω ότι, ως μονομελής επιτροπή, επέλεξα τον δήμαρχο που θα τελέσει τους γάμους της ανιψιάς μου Σεραφίνας με τη μέλλουσα σύζυγό της Αντιλόπη Καλαμπαλίκη. Η τελετή, όπως καλά γνωρίζετε, θα γίνει στην οικία μου. Η διαδικασία επιλογής ήταν απολύτως διαφανής. Ζητήσαμε από ενδιαφερόμενους δημάρχους του Ελληνισμού να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, μία πραγματεία γύρω από την Υψηλή Ραπτική στην αρχαία Αθήνα και μια πρόσφατη φωτογραφία τους. Θέλαμε κάτι φωτογενές, καταλαβαίνετε.

Λάβαμε επτακόσιες οκτώ αιτήσεις. Μετά από ενδελεχή μελέτη και πολύ κόπο κατέληξα στην απόφασή μου. Τους γάμους των δύο νυμφών θα τελέσει ο έντιμος δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κύριος Ρογήρος Αλέκτωρ. Ο κύριος Αλέκτωρ είναι μικροβιολόγος και νηπιαγωγός. Διατηρούσε το δικό του χημείο-νηπιαγωγείο στην Ερμούπολη προτού εκλεγεί δήμαρχος το 2015, είναι τριάντα πέντε ετών και άγαμος. Είναι Ζυγός στο ζώδιο και έχει δυσανεξία στη γλουτένη, αγαπά τα ταξίδια και τη λευκή σοκολάτα. Τα βράδια εκπαιδεύει σαλιγκάρια, ένα εξ αυτών -ακούει στο όνομα «Τραμπολίνο»- έχει αποκτήσει χορευτικές δεξιότητες. Χορεύει ταγκό, όπως μας πληροφορεί ο κύριος Αλέκτωρ. Προφανώς το χορεύει μοναχό του, καταρρίπτοντας τοιουτοτρόπως το παροιμιώδες it takes two to tango.

Η γαμήλια τελετή θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα… Αύριο θα προεδρεύσω ευρείας σύσκεψης για το συντονισμό των τελικών προετοιμασιών. Τη γενική εποπτεία έχει η εγκυμονούσα οικονόμος μου Ναυσικά Δημογέροντα. Η αδελφή μου Αμαλία, η μητέρα της Σεραφίνας, δεν θα μπορέσει τελικά να παρευρεθεί. Οι ορνιθολογικές της έρευνες στη Μαλαισία βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο και η απουσία της σε αυτό το στάδιο θα ήταν βλαπτική. Επομένως, πρέπει να είμαι και θείος, αλλά και γονέας για τη Σεραφίνα σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής της. Είμαι όμως και ο οικοδεσπότης και όλα θα πρέπει να είναι άψογα.

Στη σύσκεψη θα παρακαθήσουν ο μάγειράς μου Τιμόθεος, ο οποίος θα έχει την απόλυτη ευθύνη του μενού, οι αδελφές Παρφέ, Ισμήνη και Αντιγόνη, που θα ετοιμάσουν τα δύο νυφικά, η Αντιγόνη για τη Σεραφίνα και η Ισμήνη για την Αντιλόπη, ο εξ Αλικαρνασσού ανθοκόμος Ακάκιος Δραγουμάνος, ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Νικόλαος Μάντζαρος» της Κέρκυρας κόντες Ειρηναίος Δεπόντης και σε απευθείας σύνδεση από το στούντιο του Euronews στο Ευρωκοινοβούλιο η Νάνα Μούσχουρη που θα έχει τη μουσικοχορευτική επιμέλεια.

Θέλω στο σημείο αυτό να σας αναφέρω μία σημαίνουσα εξέλιξη αναφορικά με το διαφαινόμενο ειδύλλιο μεταξύ της Ναυσικάς Δημογέροντα και του αναγνώστη μου Ελευθέριου Κύκλωπα. Λοιπόν, ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης ήλθε στον ύπνο μου, μπορεί και στο ξύπνιο μου, η αείμνηστη γιαγιά μου Μερόπη Αλευρομάγειρου με νέα στοιχεία για τον πατέρα του εμβρύου που κυοφορεί εδώ και πέραν του αιώνος η δεσποινίς Δημογέροντα. Σας θυμίζω ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που με επισκέπτεται η γιαγιά μου με αποκλειστικό θέμα τον εθελοντή πολεμιστή Χαρίτωνα Φωτεινό.

Η αείμνηστος, που λέτε, άκουσε από τη συμμαθήτριά της Βιλελμίνη Ντεσιμπέλ ότι ο κύριος Φωτεινός ετέθη τιμητικώς εκτός των ενόπλων δυνάμεων. Η ηγεσία του στρατεύματος έκρινε ότι προσέφερε αρκετά στην πατρίδα και συνεπώς θα μπορούσε πλέον να χαρεί και ολίγον τον βίο μακράν των πολεμικών πεδίων. Ο ίδιος ο σεπτός βασιλεύς, σε μία σεμνή τελετή στα θερινά ανάκτορα, του έβαλε στο στήθος το παράσημο του Αγίου Γεωργίου, προστάτου του στρατού ξηράς και στην τσέπη χίλιες δραχμές πουρμπουάρ. Αυτό έγινε αρχάς Μαΐου. Και τι έκανε ο κύριος Φωτεινός που χάρη σε μένα έμαθε ότι θα γίνει πατέρας; Αντί να σπεύσει στη δεσποινίδα Δημογέροντα, πήγε στη νήσο Πάτμο και άνοιξε αγροτουριστικό κατάλυμα με ευρωπαϊκό κονδύλι! Η γιαγιά μου αδυνατούσε να συγκρατήσει το θυμό της, «να πεις στην κοπέλα να φτιάξει τη ζωή της, αυτός είναι ένα ρεμάλι χειρότερο κι απ’ τον πατέρα σου!». Η Μερόπη Αλευρομάγειρου ουδέποτε συμπάθησε τον γαμπρό της και πατέρα μου και δεν έχανε ευκαιρία να το δηλώνει ευθαρσώς.

Τώρα, φίλοι ακροατές, ψάχνω την κατάλληλη ευκαιρία για να πω τα καθέκαστα στη δεσποινίδα Δημογέροντα. Είναι υποχρέωσή μου να την ενημερώσω, όμως βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα κατάσταση και οι συναισθητικές εξάρσεις πρέπει να αποφεύγονται. Μπορεί να της το πω τηλεγραφικά. «Ο Χαρίτων Φωτεινός σε εγκατέλειψε εκ νέου. Όχι για την πατρίδα αυτή τη φορά, αλλά για τη νεανική επιχειρηματικότητα». Θα δω.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *