Η παρέλαση με τα 100 και πλέον ψάρια στο Almyra

Η παρέλαση με τα 100 και πλέον ψάρια στο Almyra

Η παρέλαση με τα 100 και πλέον ψάρια στο Almyra

«Μα αφού το θέλω»! Ο πιτσιρικάς της Ξένιας ήταν ξεκάθαρος: ήθελε το ψάρι του. Καλά τα περιβαλλοντολογικά, καλές οι παρελάσεις, ωραία τα drones -βγάλαμε και τις φωτογραφίες μας από ψηλά-, ωραία και η παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος αλλά ο μικρός τον καρχαρία του τον ήθελε στο σπίτι του και στο δωμάτιο του και όχι εκτεθειμένο μπροστά στο Κάστρο της Πάφου ή στο ξενοδοχείο Almyra.

Ο λόγος για έναν χειροποίητο, χάρτινο καρχαρία που το 5χρονο έφτιαξε μπογιατίζοντας τον με λογής-λογής χρώματα στο πλαίσιο της παρέλασης Fish Mob που διοργάνωσε το ξενοδοχείο Almyra, σε συνεργασία με τη σχολή Art Studio της Κατερίνας Φουκαρά και του Αρσέντη Λισενκόβ. Ο μικρός καρχαρίας λοιπόν με τις  κόκκινες λεπτομέρειες ήταν ένα απ’ τα 100 και πλέον ψάρια που σχεδιάστηκαν σε χάρτινα κιβώτια και ξεκίνησαν με τους δημιουργούς του και όχι μόνο, από το ξενοδοχείο για να καταλήξουν έξω από το Κάστρο της Πάφου για να σχηματίσουν όλα μαζί ένα άλλο, τεράστιο ψάρι που απαθανατίστηκε από ψηλά.

,

Η έκθεση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και περιλαμβάνεται σε σειρά εκδηλώσεων παγκοσμίως, που στόχο έχουν την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

Έτσι κι αλλιώς πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και καλαμάκια συνιστούν την καρδιά του οικολογικού προβλήματος και της μόλυνσης στις θάλασσες παγκοσμίως (το National Geographic έφτιαξε ένα το εξαιρετικό εξώφυλλο εκλιπαρώντας τους καταναλωτές να μειώσουν τη χρήση τους, κάνοντας απλές και συνειδητοποιημένες επιλογές στην καθημερινότητά τους).  Μόνο οι πλαστικές σακούλες είναι το ένα τρίτο των απορριμμάτων στο βυθό της Ευρώπης και το ίδιο έχει διαπιστωθεί και στο βυθό των ελληνικών θαλασσών. Αυτό γίνεται γιατί μεταφέρονται πολύ εύκολα στη θάλασσα λόγω του σχήματός τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα απορρίμματα για θαλάσσια ζώα και πουλιά λόγω του σχήματος και της κατασκευής τους.

Έχοντας αυτά ως αφορμή το προσωπικό του ξενοδοχείου Αλμύρα, σε συνεργασία με το Art Studio, δημιούργησε κατασκευές που απεικονίζουν ψάρια, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προστασίας του πλανήτη και αλλαγής συνηθειών, αφού πολλά υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, λανθασμένα καταλήγουν στα σκουπίδια και αρκετές φορές στη θάλασσα, προκαλώντας τον θάνατο χιλιάδων ψαριών και άλλων θαλάσσιων οργανισμών.

Παράλληλα, ο Όμιλος Thanos Hotels γνωστός για την περιβαλλοντική του δράση –το Anassa είναι το πρώτο ξενοδοχείο που υιοθέτησε χάρτινα αντί πλαστικά καλαμάκια και θα ακολουθήσουν σύντομα και τα άλλα δυο ξενοδοχεία του ομίλου- παρουσιάζει στο lobby του Almyra μια σειρά από πρωτότυπες κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά στην έκθεση «EcoArt», η οποία είναι ανοιχτή προς το κοινό έως τις 24 Ιουνίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 26888762.

 

                  

Πηγή : Από το περιοδικό GO, τεύχος 16

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *