Η πρώτη φωτογραφία της Μαρίε Ελένης με τη μητέρα της

Η πρώτη φωτογραφία της Μαρίε Ελένης με τη μητέρα της

Η πρώτη φωτογραφία της Μαρίε Ελένης με τη μητέρα της

Στην αγκαλιά της μητέρας της βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης η μικρή Μαρίε Ελένη, μετά από έξι περίπου μήνες, όταν και η μικρή είχε απαχθεί από τον Νορβηγό πατέρα της.

Όπως ανέφερε στην κρατική τηλεόραση η δικηγόρος που συνόδευσε την μητέρα της μικρής στη Νορβηγία, είναι μάλλον απίθανο να επιστρέψουν σήμερα Κύπρο, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Το απόγευμα, η σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook για τη μικρή, δημοσίευσε φωτογραφία της Μαρίε Ελένης, τη στιγμή που επανασυνδέεται με τη μητέρα της.

Εάν η χαρά ήτανε στιγμή, θα ήταν αυτή ακριβώς

Publié par Help us bring her home sur mardi 10 octobre 2017

H σελίδα, είχε δημοσιεύσει νωρίτερα και ένα μήνυμα όπου ανακοίνωνε την επανασύνδεση της μητέρας με την 4χρονη.

Η πιθανή διαδρομή διαφυγής του πατέρα

Οδική διαδρομή μέσα στη ζώνη του Σένγκεν πιθανότατα διένυσε ο πατέρας της μικρής Μαριε Ελένη, για να καταλήξει στη Νορβηγία, όπου και τελικά παραδόθηκε χθες στις αρχές της χώρας μετά από διαπραγμάτευση, όπως ανέφερε το πρωί στον Active 107,4&102,5 ο δικηγόρος της μητέρας της 4χρονης Λάρης Βραχίμης. Εξήγησε ότι αυτό ήταν και ένα από τα σενάρια που είχαν εξετάσει αρχικά.

Παρά το διεθνές ένταλμα που εκκρεμούσε εναντίον του ο Νορβηγός απαγωγέας, πατέρας της μικρής Μαριέ ταξίδεψε μάλλον με ευκολία στη χώρα του, αφού όπως εκτιμάται και αυτό ήταν και ένα από τα κύρια σενάρια που εξετάστηκε από την αρχή, ο 48χρονος ταξίδεψε μέσα στη ζώνη του Σένγκεν.

«Άρα μπορεί κάποιος πολύ εύκολα από την Κύπρο να καταλήξει στην Ελλάδα που είναι εντός Σένγκεν και από εκεί μέσω Ιταλίας να καταλήξει οδικώς στη Νορβηγία χωρίς κανείς να τον ελέγξει», ανέφερε ο κύριος Βραχίμης».

Επανασύνδεση με τη μητέρα της

Η μητέρα της Μαριέ Ελένη πληροφορήθηκε χθες από τις αρχές της Νορβηγίας για την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού με βάση δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο από το δικαστήριο του Όσλο με βάση τη σύμβαση της Χάγης, η χώρα έφερε την υποχρέωση μόλις εντοπιστεί η ανήλικη να την παραδώσει στη μητέρα της για σκοπούς επιστροφής του στην Κύπρο.

Όπως είπε ο κύριος Βραχίμης, η μητέρα της 4χρονης έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο αεροδρόμιο και πήρε την πρώτη διαθέσιμη πτήση για Νορβηγία.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *