Η τραγική ιστορία πίσω από το τραγούδι της Ολλανδίας που φιγουράρει στην κορυφή

Η τραγική ιστορία πίσω από το τραγούδι της Ολλανδίας που φιγουράρει στην κορυφή

Η τραγική ιστορία πίσω από το τραγούδι της Ολλανδίας που φιγουράρει στην κορυφή

Οσο πλησιάζουμε προς τον τελικό ένα τραγούδι φιγουράρει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη στη Eurovision. Ο Ολλανδός Ντάνκαν Λόρενς και το μελαγχολικό Arcade οδεύουν προς την πρώτη θέση.

Ενας νεαρός με κάπως ντροπαλό ύφος κάθεται στο μικροσκοπικό πιάνο του, που χάνεται στην τεράστια σκηνή της Eurovision. Η μελωδία του τραγουδιού που έχει συνθέσει ο ίδιος ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, καθώς η Ολλανδία εμφανίστηκε 16η κατά σειρά και το κοινό από κάτω παραληρούσε. Ούτε λαμπερά κοστούμια, ούτε εντυπωσιακές κατασκευές και φωτισμοί. Μόνο ο Ντάνκαν Λόρενς και το πιάνο του.

Το όνομά του είναι Ντάνκαν ντε Μουρ Λόρενς και είναι 25 χρόνων. Για χρόνια βρισκόταν πίσω από την μουσική κουίντα, αφού έγραφε κυρίως τραγούδια για λογαριασμό άλλων ερμηνευτών. Ωστόσο, δοκίμασε την τύχη του στο ολλανδικό The Voice όπου και κατάφερε να φτάσει ως και την ημιτελική φάση. Εκεί είχε και την πρώτη του επαφή με την Eurovision, καθώς coach του στο παιχνίδι ήταν η Ίλσε ΝτεΛάνγκε, που συμμετείχε στον διαγωνισμό με το συγκρότημα Common Linnets το 2014.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια να μπει κανείς στο μελαγχολικό κλίμα του Arcade. Η συμμετοχή της Ολλανδίας είναι ατμοσφαιρική και γεμίζει με συναισθήματα τον ακροατή, κυρίως στο κρεσέντο του ρεφρέν.

Ο Ντάνκαν Λορενς αποκάλυψε πως οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για μια πολύ προσωπική ιστορία. «Είναι εμπνευσμένοι από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησα βαθιά και ο οποίος πέθανε σε πολύ νεαρή ηλικία». Σκοπός του Ολλανδού είναι η δική του τραυματική εμπειρία να αγγίξει τον κάθε έναν ξεχωριστά. «Μετατράπηκε από μια πολύ προσωπική ιστορία, σε μια ιστορία με την οποία ο καθένας θα μπορούσε να ταυτιστεί. Το Arcade είναι ένα τραγούδι για την προσμονή. Προσμένεις κάτι που μοιάζει απλησίαστο» δηλώνει.

Πηγή : Like.com.cy/ iefimerida.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *