Η Βαρβάρα Λάρμου μιλά για την απόφασή της να γίνει δασκάλα yoga

Η Βαρβάρα Λάρμου μιλά για την απόφασή της να γίνει δασκάλα yoga

Η Βαρβάρα Λάρμου μιλά για την απόφασή της να γίνει δασκάλα yoga
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media, η Βαρβάρα Λάρμου μάς έδειξε ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με τη γιόγκα. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό HELLO! αποκάλυψε ότι σπούδασε γιόγκα, την περίοδο μετά το “Μπρούσκο” που έκανε ένα μικρό διάλειμμα από την υποκριτική.

«Πάντα ασχολούμουν με τη γυμναστική, αλλά η αίσθηση που μου έκανε η γιόγκα, σε πνευματικό επίπεδο, με ώθησε να το ψάξω περισσότερο. Στην πορεία την ερωτεύτηκα. Αποφάσισα να το σπουδάσω και για να γίνω δασκάλα γιόγκα αλλά και για να το ενσωματώσω στη δουλειά μου. Γιατί σε φέρνει σε απόλυτη επαφή με τον εαυτό σου, εναρμονίζεσαι. Όταν καλείσαι να αναβιώσεις συναισθήματα και χαρακτήρες, είναι καλό να γνωρίζεις πρώτα τα δικά σου. Οπότε το βλέπω να είναι απόλυτα συνυφασμένο με την υποκριτική. Βρίσκω ότι με βοηθά. Το κομμάτι επίσης του διαλογισμού, συνδυασμένο με τις σπουδές της ψυχοθεραπείας, μου δίνει πάρα πολλά γιατί έρχεται και κουμπώνει με τη θεωρία.» λέει.

Όσο για το τι προσθέτει η γιόγκα σε πνευματικό επίπεδο, ανέφερε: «Είναι μια ολιστική προσέγγιση, μια φιλοσοφία, ένα πνευματικό μονοπάτι, μέσα από τη γιόγκα μαθαίνεις πώς να «καθαρίζεις», πώς να μπαλανσάρεις ενεργειακά, πώς να τρέφεσαι, πώς να σκέφτεσαι και να ενεργείς. Δεν μπορείς, για παράδειγμα, να ασχολείσαι με τη γιόγκα και να είσαι βίαιος. Με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει, ακόμα και προς τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να κάνεις γιόγκα και να μη σέβεσαι την ανθρώπινη ύπαρξη. Έχει κανόνες οι οποίοι στοχεύουν στο να οδηγηθείς προς το φως. Και όταν λέμε «φως», δεν μιλούμε για μια κλισέ έννοια. Είσαι ένας άνθρωπος ήρεμος, ένας άνθρωπος που αγαπά ανιδιοτελώς χωρίς προσκολλήσεις, που αισθάνεται πλήρης και γαλήνιος, κοντά στη φύση και εναρμονισμένος με την ολότητα γύρω του, μακριά από τον υλισμό. Και αυτή η ενέργεια διοχετεύεται στο καθετί. Στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στο κοινωνικό σου περιβάλλον, στους ανθρώπους γύρω σου, στα ζώα, ακόμα και στον τρόπο που μαγειρεύεις και φροντίζεις τον εαυτό του.»

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *