Ισχυροί άνεμοι, βροχές και καταιγίδες

Ισχυροί άνεμοι, βροχές και καταιγίδες

Ισχυροί άνεμοι, βροχές και καταιγίδες

Ισχυροί άνεμοι, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες συνθέτουν ένα μη ευνοϊκό σκηνικό για όσους επιθυμούν την ομαδική έξοδο από τις πόλεις για την Καθαρά Δευτέρα. Ωστόσο, η τροχαία θα βρίσκεται σε επιφυλακή για διευκόλυνση της τροχαίας κίνησης.

Εξάλλου, το Τμήμα Δασών εφιστά την προσοχή του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για την έντονη προσβολή πεύκων από το έντομο της πιτυοκάμπης.

Ο καιρός

Περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με αυξημένη συννεφιά και αναμένεται να πέσουν τοπικά βροχές και να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αρχικά σκόνη η οποία σύντομα θα υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Προσοχή συνιστά το Τμήμα Δασών

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την ευκαιρία της αργίας της «Καθαράς Δευτέρας» τονίζει τα ακόλουθα:

> Κατά την έξοδο μας στα δάση και την ύπαιθρο, αποφεύγουμε το κόψιμο ή την εκρίζωση αγριολούλουδων και θάμνων, αφού αρκετά από αυτά είναι ενδημικά και αυστηρά προστατευόμενα. Η διατήρηση και προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς είναι υποχρέωση όλων.

> Διατηρούμε τον χώρο καθαρό. Μαζεύουμε όλα τα σκουπίδια που δημιουργούμε και τα τοποθετούμε στα σκυβαλοδοχεία ή τα παίρνουμε μαζί μας. Αν τα αφήσουμε ακόμη και σε πλαστικές σακούλες, θα διασκορπιστούν από αδέσποτα σκυλιά, γάτους και αλεπούδες.

> Επειδή σε ορισμένες περιοχές παρατηρείται έντονη προσβολή των πεύκων από το έντομο της πιτυοκάμπης, το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να αποφεύγει να κάθεται κάτω ή κοντά σε προσβεβλημένα πεύκα και να αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με την προνύμφη (κάμπια) του εντόμου. Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με την προνύμφη του εντόμου και παρουσιάσει δερματικό πρόβλημα, πρέπει άμεσα να αποταθεί για την απαιτούμενη ιατρική συμβουλή και φροντίδα.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *