Ισπανικό περιοδικό προς Lena Dunham: Δεν σε ρετουσάραμε, αυτό είναι το σώμα σου!

Ισπανικό περιοδικό προς Lena Dunham: Δεν σε ρετουσάραμε, αυτό είναι το σώμα σου!

Ισπανικό περιοδικό προς Lena Dunham: Δεν σε ρετουσάραμε, αυτό είναι το σώμα σου!

Από το βράδυ της Δευτέρας οι followers της Lena Dunham την παρακολουθούν να καταγγέλλει μέσω Instagram το ισπανικό περιοδικό “Tentaciones” για υπερβολικό ρετουσάρισμα σε φωτογραφία της, που πριν από κάποια χρόνια την είχε τραβήξει διάσημος φωτογράφος. Το θέμα, όμως, πήρε διαστάσεις που μάλλον η πρωταγωνίστρια των “Girls” δεν φανταζόταν και φυσικά ένας όμιλος, όπως αυτός που εκδίδει την “El Pais” – στην οποία υπάρχει ως ένθετο το περιοδικό – δεν θα άφηνε τα σχόλια της ηθοποιού, χωρίς απάντηση.

Έτσι, χθες το περιοδικό – με μία μακροσκελή επιστολή του – της απαντά ότι δεν ρετουσάρισε ούτε στο ελάχιστο τη φωτογραφία της. Το μόνο που έκαναν οι art directors του εντύπου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ήταν να κροπάρουν, δηλαδή, να περικόψουν τη φωτογραφία για να «χωρέσει» στις προδιαγραφές του εξωφύλλου του περιοδικού.

Μάλιστα, για του λόγου το αληθές και για να καταρριφθούν τα -έτσι κι αλλιώς απ’ ό,τι αποδείχθηκε – αδύναμα επιχειρήματα της Dunham το περιοδικό φρόντισε στο Pinterest να «ανεβάσει» τη φωτογραφία εξωφύλλου με το σημείο που… περιέκοψε. Στην επιστολή του περιοδικού αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Όσοι μας γνωρίζουν και κυρίως οι αναγνώστες που μας ακολουθούν, γνωρίζουν επίσης ότι δεν χρησιμοποιούμε Photoshop ή άλλα γραφιστικά εργαλεία για να αλλάξουμε την εμφάνιση των ανθρώπων που φιλοξενούμε στα εξώφυλλα μας ή στις μέσα σελίδες του περιοδικού.

https://www.instagram.com/p/BCat8Cui1Hp/?taken-by=lenadunham

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το μόνο που κάναμε ήταν να κόψουμε την εικόνα για να χωρέσει στο φορμάτ της πρώτης σελίδας μας». Φυσικά, μετά από αυτό ήταν η σειρά της Dunham να απαντήσει με ένα ακόμη μεγαλύτερο μήνυμα στο Instagram, στο οποίο, ναι μεν ζητάει συγνώμη για την όλη αναστάτωση – προς το τέλος, βέβαια – αλλά επικαλείται διάφορες, μάλλον άσχετες με το συμβάν, αιτίες που μπερδεύτηκε.

“‘Έχω μία περίεργη και μπερδεμένη ιστορία με το ρετούς. Θέλω να ζήσω σ’ αυτό τον άγριο κόσμο και να παίξω το παιχνίδι, αλλά θέλω να είμαι και ειλικρινής αναφορικά με το ποιά είμαι και τι υποστηρίζω”, γράφει μεταξύ άλλων η Dunham. Σε κάθε περίπτωση τονίζει τη μαχητικότητα και την ακτιβιστική της δράση για το γυναικείο σώμα και την αντίθεση της σε κάθε μορφή ρετουσαρίσματος.

Πηγή : lifo.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *