Κάλια Ελευθερίου: «Με τιμά η εμπιστοσύνη του Γιώργου Λιάγκα»

Κάλια Ελευθερίου: «Με τιμά η εμπιστοσύνη του Γιώργου Λιάγκα»

Κάλια Ελευθερίου: «Με τιμά η εμπιστοσύνη του Γιώργου Λιάγκα»

Μια ανάσα πριν από την πρεμιέρα της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» στον ΣΚΑΪ Ελλάδος, η γνωστή δημοσιογράφος και influencer μάς μιλά για τη συμμετοχή της στο πάνελ, τη νέα της ζωή στην Αθήνα, τους έρωτες που πέρασαν απ’ τη ζωή της και μας απαντά στο ερώτημα: «Θα μπορούσες, Κάλια, να ζήσεις χωρίς το Instagram;».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΠΕΤΡΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

STYLING: Shona Muir

Με κλίμακα από το ένα μέχρι το δέκα, πόσο ενθουσιασμένη είσαι αυτή την περίοδο;

Συνήθως όταν ξεκινώ κάτι καινούριο το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η ανυπομονησία και η περιέργεια – αυτά τώρα έχουν πιάσει κόκκινο! Ο ενθουσιασμός, έρχεται πιο μετά.

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Μετά την πρώτη σεζόν των «Θαλασσόλυκων», είχαμε κάνει μια συζήτηση με το κανάλι. Έξι μήνες μετά, με πήραν τηλέφωνο με αυτή την πρόταση.

 

Με τον Γιώργο Λιάγκα γνωριζόσασταν από πριν;

Όχι, δεν γνωριζόμασταν προσωπικά. Παρόλα αυτά, παρακολουθούσα πάντα την πορεία του και το 50-50 ήταν το αγαπημένο μου τηλεπαιχνίδι.

Τι έκρινε, κατά τη γνώμη σου, τη δική σου συμμετοχή στο πάνελ της εκπομπής; Γιατί εσύ κι όχι κάποια άλλη;

Καλύτερα αυτό να το απαντήσει ο ίδιος. Όπως και να έχει, εμένα με τιμά πολύ η εμπιστοσύνη του.

Ποιος θα είναι ο ρόλος στο πάνελ;

Στο πάνελ σκοπός είναι να λες κάποιες ειδήσεις με όσες πληροφορίες θεωρείς ότι έχουν ενδιαφέρον, έγκυρες και επίκαιρες. Στη συνέχεια, αυτή η είδηση αναλύεται και τότε με διαφορετικά επιχειρήματα ο καθένας λέει την άποψή του. Στο πάνελ αυτό, λοιπόν, αφού είμαστε τέσσερις άνθρωποι με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, βιώματα, αρχές και τρόπο σκέψης, η κρίση μας δεν θα είναι η ίδια. Αυτό είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον. Ο ρόλος μου λοιπόν θα είναι αυτός. Να διατηρήσω τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου.

Σε μια προηγούμενη συνέντευξη σου, διάβασα να λες ότι το να είσαι πανελίστρια δεν ήταν και τόσο στα δικά σου μέτρα…

Είναι στα μέτρα μου η συνεργασία με τον κύριο Λιάγκα, όμως, και είναι τιμή μου να βρίσκομαι στην ομάδα του. Είναι μια ευκαιρία ώστε να μάθω πολλά από ανθρώπους που είναι αξιόλογοι και πετυχημένοι στον τομέα τους. Είναι μια τεράστια πρόκληση και οι προκλήσεις είναι στα μέτρα μου.

Να υποθέσω, λοιπόν, ότι μ’ αυτή την ευκαιρία που ανοίγεται τώρα μπροστά σου, αισθάνεσαι δικαιωμένη που επέλεξες να κυνηγήσεις το μέλλον σου στην Αθήνα.

Στην Αθήνα δεν πήγα για να κυνηγήσω κάτι. Είχα την πρόταση για τους Θαλασσόλυκους που ήταν ένα είδος εκπομπής που πάντα ήθελα να κάνω. Γι’ αυτό δεν το σκέφτηκα καν δεύτερη φορά. Κατέβαλα το 100% της προσπάθειας μου για αυτό το πρότζεκτ και αφού ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα, κάναμε μια κουβέντα με την εταιρία παραγωγής. Ανοίχτηκε μια θέση και προσλήφθηκα στην ομάδα του DOT, που είναι μια εκπομπή Σαββατοκύριακου με μικρά ένθετα. Κάπως έτσι και χωρίς να το καταλάβω, μετακόμισα στην Αθήνα.

Αλήθεια, τι θα γίνει με τους «Θαλασσόλυκους»; Δεν συνεχίζει;

Δεν γνωρίζω αν θα προχωρήσουν με 3η σεζόν και πώς. Γι’ αυτό δεν ήταν και εύκολο για μένα να αποχωρήσω από το πρότζεκτ, με την ιδέα ότι ίσως υπάρξει και νέος κύκλος.

Θεωρείς ότι στην Κύπρο δεν θα μπορούσες να εξελιχθείς όπως και όσο και θα ήθελες;

Δεν ένιωσα ποτέ στάσιμη στην Κύπρο. Πάντα προσπαθώ να γίνω καλύτερη κι αυτό είναι η πραγματική «εξέλιξη» για μένα.

Ασφαλώς το περιβάλλον στην Αθήνα είναι σαφώς πιο επαγγελματικό απ’ ότι στην Κύπρο, σωστά;

Είναι λογικό, νομίζω. Στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερες οι παραγωγές άρα και πιο έμπειροι συντελεστές.

Η τηλεόραση ήταν αυτό με το  οποίο ήθελες πάντα να ασχοληθείς; Ήταν το όνειρο σου από μικρή;

Ναι! Από μικρή μάζευα τους φίλους μου και «παρουσίαζα» εκπομπές. Έχω σε βιντεοκασέτα πολλά ντοκουμέντα.

Είχες όμορφα παιδικά χρόνια;

Ναι, και νιώθω πολύ ευλογημένη γι’ αυτό. Μεγάλωσα σε γειτονιά που χτίζαμε ξύλινα σπιτάκια στα χωράφια και παίζαμε μέχρι να βραδιάσει.

Φίλους είχες;

Είχα τους φίλους του σχολείου, τους φίλους από το χοροδιδασκαλείο, τους φίλους από το ωδείο και τους φίλους της γειτονιάς.

Οι φίλοι σου σήμερα είναι από εκείνη την εποχή ή άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου;

Πλέον, η λέξη «φίλος» έχει περισσότερη βαρύτητα. Από εκείνη την εποχή έχω μια φίλη. Με την πάροδο του χρόνου, απέκτησα άλλους τέσσερις και νιώθω πολύ τυχερή που τους έχω στη ζωή μου.

Είσαι παιδί των social media.  Πώς απέκτησες 50 χιλιάδες followers στο Instagram; Γιατί πιστεύεις ότι σε ακολουθεί τόσος κόσμος;

Ναι, ήμουν από πάντα στα social media. Από τον καιρό του MIRC. Κάθε φορά που έβγαινε ένα καινούριο application, με ενθουσίαζε και ήθελα να το μάθω. Και ξαφνικά, βγήκε το Instagram. Νομίζω ότι αντιλήφθηκα πολύ γρήγορα τη φιλοσοφία του. Πιστεύω ότι όταν έχεις ένα συγκεκριμένο προφίλ, με καλής ποιότητας φωτογραφίες και τη δική σου ταυτότητα, αποκτάς followers. Συγκεκριμένα, στο δικό μου προφίλ πιστεύω ότι ο κόσμος εκτιμά την ειλικρίνειά μου και το ότι παρόλο που ο τομέας μου δεν το «επιτρέπει» και τόσο, δεν με νοιάζει να τσαλακωθώ.

Πότε κατάλαβες τη δύναμή του;

Το ένιωσα πρώτα σε μένα. Όταν κατάλαβα ότι επηρεαζόμουν σε διάφορα πράγματα από τους ανθρώπους που ακολουθούσα. Τότε κατάλαβα ότι πρέπει να διαλέγω σωστά τα άτομα που ακολουθώ για να με επηρεάζουν θετικά στη ζωή μου. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ στους δικούς μου followers. Να έχω θετική επιρροή στην καθημερινότητά τους.

Θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς Instagram;

Ναι! Χωρίς ραδιόφωνο νομίζω θα μου ήταν πιο δύσκολο να ζήσω.

Με κόσμο που σε ακολουθεί στα social media, έχεις διαπροσωπική σχέση;

Ναι, με όλους! Δεν τους νιώθω σαν followers αλλά σαν φίλους. Είμαι εκεί όποτε με χρειαστούν και το ίδιο ισχύει και για αυτούς. Μια follower, για παράδειγμα, μου ζήτησε βοήθεια ώστε να χάσει κιλά. Μιλούσαμε κάθε μέρα από μηνύματα κι εγώ τη βοήθησα να πιστέψει στον εαυτό της και να μη σταματήσει να προσπαθεί. Το αποτέλεσμα ήταν ότι έχασε 9 κιλά και το κατάφερε μόνη της! Αρκετά κορίτσια μού στέλνουν για τα προσωπικά τους ή για τα επαγγελματικά τους και για ό,τι τους απασχολεί και πάντα βρίσκω χρόνο να απαντήσω στα μηνύματά τους.

 

Σε μια άλλη συνέντευξή σου, διάβασα να λες ότι πηγαίνεις σε ψυχολόγο. Γιατί;

Είναι αυτό που λέγαμε πριν για την εξέλιξη. Ήθελα να γίνω καλύτερη. Να μάθω τον εαυτό μου και να λύσω αυτά που έμπαιναν εμπόδιο στην ευτυχία μου. Βέβαια, κατάλαβα ότι ποτέ δεν λύνονται όλα… Και έτσι ο ψυχολόγος είναι μια ανάγκη που πάντα θα υπάρχει. Ο ψυχολόγος με βοήθησε να καταλάβω κάποιες συμπεριφορές μου, να δεχτώ κάποια ελαττώματά μου, να αγαπήσω τον εαυτό μου πιο πολύ και να μην επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη. Ακόμα όμως κι όταν το κάνω, να έχω την επίγνωση των λαθών μου.

Τι σημαίνει ευτυχία για σένα;

Να ζεις τη στιγμή χωρίς να σκέφτεσαι το πριν και το μετά,  χωρίς να σε αποσπά τίποτα. Να ζεις το τώρα. Κι όταν κατάλαβα ότι η ευτυχία είναι επιλογή, ένιωσα ελεύθερη. Ακούγεται υπερβολή αλλά εγώ εδώ κατέληξα.

Ανασφάλειες έχεις;

Φυσικά και έχω. Αλλάζουν ανά διαστήματα οι τομείς που νιώθω ανασφάλεια. Μπορεί να είναι για το σώμα μου, για τη δουλειά μου για τα προσωπικά μου. Κάνουν κύκλους.

Αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου; Με την εξωτερική σου εμφάνιση;

Αυτό το διάστημα, ναι. Υπάρχουν στιγμές που δεν νιώθω αλλά αυτό με βοηθάει ώστε να μην αφεθώ και να προσπαθώ συνέχεια να είμαι υγιής και να περιποιούμαι τον εαυτό μου.

Τι δεν σου αρέσει σε σένα; Τι θα άλλαζες αν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις;

Που είμαι κυκλοθυμική. Με εκνευρίζει αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω.

Ο έρωτας τι ρόλο έχει παίξει μέχρι τώρα στη ζωή σου;

Έζησα δύο πολύ μεγάλους έρωτες στη ζωή μου και νιώθω πολύ τυχερή γι’ αυτό.

Αυτή την περίοδο είσαι ερωτευμένη;

Όχι, αλλά δεν ψάχνω κιόλας τον έρωτα. Όταν είναι να έρθει, θα έρθει.

Αν ο σύντροφός σου δεν έχει τη σχέση που έχεις εσύ με τα social media και τη δημοσιότητα, θα μπορέσεις να το διαχειριστείς;

Κανείς από τους άντρες που είχα στη ζωή μου δεν είχε σχέση με αυτά. Νομίζω πως θα δυσκολευτώ να το διαχειριστώ, αν έχει σχέση με τη δημοσιότητα και τα social media.

Τι σου αρέσει σε έναν άντρα; Τι σε ελκύει;

Το χιούμορ, το καθαρό βλέμμα, το χαμόγελο και να έχει πάθος γι’ αυτό που κάνει στη ζωή του.

Προδοσίες έχεις ζήσει στη ζωή σου;

Ναι, αλλά κι εγώ πρόδωσα χωρίς να το θέλω. Θέλω να πιστεύω, λοιπόν, πως όσοι πρόδωσαν και εμένα, δεν το έκαναν ούτε αυτοί συνειδητά.

Ποιον άνθρωπο θαυμάζεις περισσότερο στη ζωή σου;

Θαυμάζω όλους τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ποια είναι η πολυτιμότερη συμβουλή που σου έχουν δώσει και δεν την ξεχνάς;

«Έχεις πάντα επιλογές. Ακόμα και εκεί που δεν φαίνονται ξεκάθαρα». Όταν το αντιλήφτηκα μού άλλαξε τη ζωή.

Αν δεν ασχολιόσουν μ’ αυτά που ασχολείσαι, ποιο ταλέντο θα ήθελες να έχεις;

Ζηλεύω πολύ τους ανθρώπους που έχουν ωραία φωνή. Θα ήθελα να είχα αυτό το χάρισμα.

Κάνεις όνειρα για το μέλλον; Ας πούμε, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια;

Δεν σταματώ να κάνω όνειρα ποτέ! Με φαντάζομαι να κρατάω χέρι-χέρι με τον άνθρωπό μου και να κάνουμε ταξίδια. Αν είμαι τυχερή και έχω αυτό, όλα τα άλλα θα έρθουν!

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *