Κατ. Αρχή: «Πέρα για πέρα ασφαλής» η ισόβια καταδίκη της Σκορδέλη

Κατ. Αρχή: «Πέρα για πέρα ασφαλής» η ισόβια καταδίκη της Σκορδέλη

Κατ. Αρχή: «Πέρα για πέρα ασφαλής» η ισόβια καταδίκη της Σκορδέλη

Ολοκληρώθηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου η ακρόαση της έφεσης των Έλενας Σκορδέλη, Τάσου Κρασοπούλη, Γρηγόρη Ξενοφώντος και Ανδρέα Γρηγορίου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια φυλάκιση αφού κρίθηκαν ένοχοι από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για τον εκ προμελέτης φόνο του Διευθύνοντος Συμβούλου του Εκδοτικού Οίκου «Δίας», Άντη Χατζηκωστή.

Το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2010 νωρίς το βράδυ έξω από την οικία του θύματος στην Έγκωμη, όπου ο δράστης ανάμενε τον Άντη να επιστρέψει από την εργασία του. Τον πυροβόλησε στην πλάτη με κοντόκανο κυνηγετικό όπλο τη στιγμή που κατέβαινε από το αυτοκίνητο του. Τον πυροβόλησε ξανά στο στήθος όταν το θύμα είχε πέσει συο οδόστρωμα μετά τον πρώτο πυροβολισμό.

Στην αγόρευσή του ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου, συνήγορος της πρώτης εφεσίουσας, Έλενας Σκορδέλη, υποστήριξε πως κατά τη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, η πελάτισσά του έτυχε πλημμελούς υπεράσπισης, κάνοντας λόγο για λανθασμένους χειρισμούς και σημαντικά λάθη από τον τότε συνήγορό της.

Παράλληλα έθιξε θέμα αξιοπιστίας του κυριότερου μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, ισχυριζόμενος ότι ήταν «ύποπτη η μαρτυρία του» κι ότι έπρεπε να είχε ζητηθεί ενισχυτική μαρτυρία.

Από πλευράς Κατηγορούσας Αρχής, οι δικηγόροι της Δημοκρατίας, Έλλη Παπαγαπίου και Μικαέλα Πασιαρδή, υιοθέτησαν εξ’ ολοκλήρου την πρωτόδικη απόφαση και τόνισαν ότι η ισόβια καταδίκη ήταν «πέρα για πέρα ασφαλής» κι ότι έγινε «άριστη» διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Η Κατηγορούσα Αρχή απάντησε και στη θέση της υπεράσπισης αναφορικά με το ποινικό μητρώο των μαρτύρων κατηγορίας, υποστηρίζοντας πως σε τέτοιου είδους υποθέσεις, καταθέτουν και άτομα με ποινικό μητρώο.

Το τριμελές Εφετείο επιφύλαξε την απόφασή του για αργότερα.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *