Και επίσημα ΥΠΕΣ ο Πετρίδης – Συγκινητική αναφορά ΠτΔ σε Χάσικο

Και επίσημα ΥΠΕΣ ο Πετρίδης – Συγκινητική αναφορά ΠτΔ σε Χάσικο

Και επίσημα ΥΠΕΣ ο Πετρίδης – Συγκινητική αναφορά ΠτΔ σε Χάσικο

Στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο προεδρικό μέγαρο, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του ο νέος υπουργός και τους φακέλους τους οι δύο νέοι συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Βασίλης Πάλμας θα τον αντικαταστήσει στη θέση του υφυπουργού παρά τω Προέδρω και ο Μιχάλης Σοφοκλέους αναλαμβάνει διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης αναφοράς του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι είναι βέβαιος για την ορθότητα των επιλογών του, ενώ σε μία συγκινητική αναφορά, ευχαρίστησε τον Σωκράτη Χάσικο για όλα πρόσφερε κατά τα χρόνια που ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Είπε ακόμη πως η επιλογή του έγινε με κριτήριο την πίστη του στις ικανότητες τους να προσφέρουν στον τόπο. Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα του για το ήθος, την ισχυρή προσωπικότητα, εντιμότητα και πατριωτισμό τους, και επισήμανε ότι πρόκειται για «τρεις νέους ανθρώπους με άριστες επιστημονικές γνώσεις».

Ο κ. Πετρίδης πρόσθεσε «αποτελούμε μέλη μιας κυβέρνησης που έμαθε στα δύσκολα, που ανέλαβε στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μετά την τουρκική εισβολή και που κατάφερε να ορθοποδήσει τη χώρα».

Τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εσωτερικών

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Σωκράτη Χάσικο στον Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Με εμφανή τη συγκίνηση ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε πως ο Κωνσταντίνος Πετρίδης είναι ένα αξιόλογο και άριστο άτομο και έχει όλα τα εχέγγυα μπορεί να διασφαλίσουν το τεράστιο Υπουργείο Εσωτερικών. Εξέφρασε μάλιστα σιγουριά ότι το Υπουργείο στα χέρια του θα είναι «καλοτάξιδο».

Πρόσθεσε ακόμη πως χαίρεται που παίρνει ο κ. Πετρίδης τη σκυτάλη και εύχεται ότι καλύτερο. Τέλος, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που τον εμπιστεύτηκε στη συγκεκριμένη θέση, όπως και όλους τους εργαζομένους του Υπουργείου, με τους οποίος δούλεψαν όπως τόνισε, παραγωγικά, δυνατά και τίμια, σε ένα Υπουργείο που όπως είπε, οι πειρασμοί είναι μεγάλοι.

Τέλος, ο κ. Χάσικος δήλωσε «δεν ήθελα να φύγω είναι η αλήθεια. Δεν είμαι από εκείνους που εγκαταλείπουν τη μάχη. Αυτό που συνέβη όμως… ναι, θέλω να φύγω. Εύχομαι σε όλους ότι καλύτερο. Προσωπική και οικογενειακή ευτυχία».

Από την πλευρά του ο Κ. Πετρίδης ανέφερε πως μαζί με τον κ. Χάσικο ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια σε αυτή την Κυβέρνηση και είναι κάπως οξύμωρο να μην ολοκληρώνουν μαζί αυτό τον κύκλο.

Είπε επίσης πως «ο Σωκράτης έχει αφήσει τη σφραγίδα του και στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και στην προσπάθεια που έκανε η χώρα για να μην χρεοκοπήσει».

Πρόσθεσε ακόμη ότι αναγνωρίζει την εντιμότητα του κ. Χάσικου με την οποία και διαφύλαξε ψηλά τη σημαία του υπουργείου.

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον Σωκράτη Χάσικο και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης. «Το έργο του είναι εκεί και φαίνεται. Είναι υπαρκτό και τα επιτεύγματα του επίσης», είπε μεταξύ άλλων.

Πηγή : philenews.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *