«Και τώρα οι δυο μας» στη σκηνή του Εξάντα Bar Theatre

«Και τώρα οι δυο μας» στη σκηνή του Εξάντα Bar Theatre

«Και τώρα οι δυο μας»  στη σκηνή του Εξάντα Bar Theatre

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την ίδρυση και την πρώτη του παράσταση, το Θέατρο ΑντίΛογος επανέρχεται, στην κύρια σκηνή, με το συγκλονιστικό και βαθιά κοινωνικό έργο του ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Γκέλμαν «Και τώρα οι δυο μας». Το έργο που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους και μετάφραση/διασκευή του Γιώργου Κιμούλη πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για επιτυχία και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ αφού η οικονομική κρίση των καιρών μας, φέρνει ξανά στο προσκήνιο την κοινωνία των συμφερόντων και της εκμετάλλευσης στον εργασιακό χώρο.
Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν παρατηρητής της μετεξέλιξης της κοινωνίας της χώρας του μετά την πτώση του καθεστώτος και ως πολίτης του σύγχρονου κόσμου που μεταβάλλεται ραγδαία μέσα από τις παθογένειες του καπιταλισμού, καταγράφει στα έργα του την αλλοτρίωση της ανθρώπινης υπόστασης. Στο «Και τώρα οι δύο μας» γίνεται σαφές πως ο διαπλεκόμενος με τα αφεντικά παγιδεύεται στους μηχανισμούς τους μη μπορώντας να βγει από ‘κει μέσα αλώβητος. Η εξουσία τον χειραγωγεί παρέχοντας του υποσχέσεις και ευκαιρίες για επιτυχία. Εκμεταλλεύεται προς όφελος και εξυπηρέτησή της ανθρώπους με προσόντα και ικανότητες αναγκάζοντας τους να παραιτηθούν από κάθε ηθική αξία.
Αυτή η ανάγκη κοινωνικής ανέλιξης και επαγγελματικής επιτυχίας αποδεικνύεται καταστροφική για το ζευγάρι του έργου οδηγώντας τους δύο ήρωες σε συναισθηματικό ακρωτηριασμό.
Τους δύο ρόλους υποδύονται ο Νεοκλής Νεοκλέους και η Άννα Γιαγκιώζη.
Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ένας άντρας και μια γυναίκα -τους συναντάμε μετά από είκοσι χρόνια γάμου. Έχουν ένα παιδί 16 χρονών. Εκείνος, πολιτικός μηχανικός. Εκείνη, διανοούμενη.
Εκείνος, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί πάτησε επί πτωμάτων ξεπουλώντας κάθε αρχή και κάθε αξία. Εκείνη, για να ανέλθει κοινωνικά, να αναρριχηθεί, γνώριζε μα σιωπούσε. Συνεργία με άλλοθι, το μέλλον του παιδιού. Κάποιος θα “πληρώσει”, ακόμη και χωρίς να φταίει. Για να επιβιώσουν δαγκώνουν ο ένας τον άλλο σαν λυσσασμένα σκυλιά. Για εκείνα που θέλησαν και για εκείνα που εύχονται να μην είχαν συμβεί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Αλεξάντερ Γκέλμαν
Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνικά-κοστούμια: Νεοκλής Νεοκλέους

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νεοκλής Νεοκλέους, Άννα Γιαγκιώζη
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία: Γεωργία Μεσιήτη
e-mail: [email protected]

Π Α Ρ Α Σ Τ Α Σ Ε Ι Σ
Πρεμιέρα: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, 20:30
ΛΕΥΚΩΣΙΑ –μόνο για 9 παραστάσεις
18 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2017

Σάββατο στις 20:30
Κυριακή (δύο παραστάσεις) στις 18:00 και 20:00
ΕΞΑΝΤΑΣ Bar Theatre (Θεμιστοκλή Πετρίδη 11, Καϊμακλί-Λευκωσία)
Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ, το τσάϊ ή το ποτό τους (το σέρβις σταματάει με την έναρξη του έργου).
ΛΕΜΕΣΟΣ
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017
Δύο παραστάσεις στις 18:30 και στις 20:30

Θέατρο ΕΝΑ (Β’ Δημοτική Αγορά)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 99 251331 και 99 544454
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:10 ευρώ κανονικό και 7 ευρώ μειωμένο

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *