Κινητικότητα στο TVOne, άγχος στον Alpha και My Acun Can στο Σίγμα

Κινητικότητα στο TVOne, άγχος στον Alpha και My Acun Can στο Σίγμα

Κινητικότητα στο TVOne, άγχος στον Alpha και My Acun Can στο Σίγμα

Και ξαφνικά… κινητικότητα στο TV One. Βλέπετε, ο νέος διαχειριστής Σωκράτης Χάσικος ανέλαβε μόλις την περασμένη Δευτέρα κι έπιασε αμέσως δουλειά, διασκεδάζοντας έτσι τις εντυπώσεις που ήθελαν να μην κουνιέται φύλλο εκεί στον Αρχάγγελο. Στις προτεραιότητες του νέου αφεντικού περιλαμβάνεται, αναμφίβολα, η ενίσχυση της ενημέρωσης, τομέας αρκετά γνώριμος στον πρώην υπουργό όντας ιδιοκτήτης άλλων ΜΜΕ, αλλά κι από την πολυετή ενασχόλησή του με την πολιτική. Γι’ αυτό, το πρώτο πράγμα που έκανε ως νέος διαχειριστής του TV One ήταν να καλέσει πίσω το πρώην δυνατό χαρτί του σταθμού, τον Λουκά Φουρλά. Ο Χάσικος τον θέλει διακαώς να αναλάβει το κεντρικό δελτίο μόνος του ή/και επιτελική θέση εάν το επιθυμεί χωρίς, όμως, να κατέχει και το πόστο του στη Βουλή, όπως ακούστηκε πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα. Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Χάσικος είναι κατηγορηματικός: θέλει τον Φουρλά αλλά 100% δικό του, χωρίς να τον μοιράζεται με άλλους.

Στον τομέα της ψυχαγωγίας τα πράγματα είναι περιορισμένα και τα ανοίγματα πιο προσεκτικά. Στα πλάνα της νέας διοίκησης δεν περιλαμβάνεται, προς το παρόν, κάποια σειρά μυθοπλασίας γιατί -όπως ειπώθηκε- «δεν θα κάνουμε σειρά απλά για να κάνουμε», υπονοώντας ότι καμία από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν ή έπεσαν στην αντίληψή τους δεν άρεσε αρκετά ώστε να της ανάψουν το πράσινο φως. Οπότε, οποιαδήποτε σχέδια για σειρά μυθοπλασίας στο πρόγραμμα του TV One μετατίθενται για το δεύτερο μισό ή ακόμα και για τη σεζόν ’19 – ‘20. Σίγουρα, συνεχίζουν η «Ενημέρωση τώρα» και το «Fars Attack» (με το ίδιο -ευτυχώς- τιμ και με ριζική ανανέωση, να ελπίζουμε άραγε και σε έναν καλύτερο τίτλο;), ενώ ερωτηματικό παραμένει το «Όλα για σένα». Για το τελευταίο στις προθέσεις του καναλιού είναι σίγουρα μία απογευματινή ψυχαγωγική εκπομπή η οποία -πιθανότατα- θα φέρει νέο τίτλο, διαφορετική παρουσιάστρια (γίνονται ήδη δοκιμαστικά με ονόματα-έκπληξη) και ίσως κάποια μέλη από το πάνελ του προκατόχου – γεγονός είναι πάντως ότι το νέο προϊόν θέλει να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την προηγούμενη κατάσταση (ιδανικός τίτλος θα ήταν το «Μακριά από σένα»).

Από το νέο πρόγραμμα του TV One θα απουσιάζουν οριστικά brands όπως «Έχεις μέσον», «Star Κύπρος» και «DanSing», καθώς μετά τη φετινή ολοκληρωτική καταστροφή τους θεωρούνται τοξικά και ο Σωκράτης έκανε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό: τα έβγαλε από την πρίζα ώστε να σταματήσουν να υποφέρουν τόσο αυτά όσο και οι τηλεθεατές. Εννοείται πως θα συνεχιστεί η συνεργασία με το Star που έχει αποφέρει τα πετυχημένα «Τροχός της Τύχης», «Shopping Star» και «Masterchef» (συνεχίζουν όλα με νέους κύκλους), ενώ στο ρόστερ προστίθενται το «Masterchef Junior» και το «Next Top Model», που θα λάβει την αλά-Ατζούν μεταχείριση με πολύωρα επεισόδια τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτή η συνεργασία αλλά και οι προηγούμενες επιχειρηματικές σχέσεις του κ. Χάσικου με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, φούντωσαν τα σενάρια για μετονομασία του TV One σε Star Κύπρου, κάτι που υπάρχει ως σκέψη όμως παγώνει προς το παρόν καθώς κρίθηκε πως μια ακόμα αλλαγή ονόματος θα προκαλούσε σύγχυση στο τηλεοπτικό κοινό με ολέθριες, ίσως, συνέπειες.

Στον Alpha, τον αρχικό ενθουσιασμό για τη νέα σεζόν (μετά και την πανηγυρική απόκτηση του σκηνοθέτη Κλείτου Κλείτου) διαδέχτηκε ο προβληματισμός για το αν θα τους βγουν τα νέα προγράμματα. Το περισσότερο άγχος το προκαλεί ο Γιώργος Τσιάκκας που επιστρέφει στην TV, μετά από πέντε χρόνια (τελευταία του δουλειά το «Εκείνο το καλοκαίρι» στον ΑΝΤ1 τη σεζόν ’12 – ‘13), με δραματική σειρά – που αν κρίνουμε από τα στάνταρτ του γνωστού σεναριογράφου δεν θα τους έρθει φτηνά. Επιπρόσθετα, ο δημιουργός του «Βουράτε γειτόνοι» είναι αυτή την περίοδο πελαγωμένος με την ετοιμασία της κινηματογραφικής εκδοχής του τηλεοπτικού χιτ που τον έβαλε στον χάρτη και αναμένεται στις αίθουσες τον Δεκέμβριο, με συνέπεια η σειρά -που μέχρι στιγμής δεν έχει ούτε πλοκή, ούτε τίτλο- να καθυστερεί αγχώνοντας ακόμα περισσότερο τα Λατσιά που καίγονται να δουν έστω ένα δείγμα της. Η σειρά αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα του Alpha Κύπρου για τη νέα περίοδο, καθώς προορίζεται για τη ζώνη πριν το δελτίο, ζώνη που είναι ουσιαστικά καμένη γη από το ξεκίνημα του καναλιού, με συνέπεια να την τρώει και το (πολύ καλό) δελτίο που δεν ευτύχησε να δει ποτέ ένα lead in της προκοπής.

Η ζώνη των 19.30 είναι πραγματική σφαγή, μεγαλύτερη κι από την prime time. Πρώτα απ’ όλα είναι εδώ και δύο σεζόν το βασίλειο της «Γαλάτειας», που μπορεί να έχασε το μισό της καστ αλλά παραμένει -έστω και ξεδοντιασμένη- μία επικίνδυνη αντίπαλος που δεν θα χαρίσει έτσι εύκολα το κοινό της σε άλλη δραματική σειρά. Από την άλλη, ο «Πιο Αδύναμος Κρίκος» θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν να προσελκύει τα νεανικά κοινά (που σύντομα γίνονται «δυναμικά» και επεκτείνονται στις ηλικίες 18-54), αλλά κι εκείνους που δεν βλέπουν σειρές, τους οποίους όμως θα πρέπει να μοιραστεί με τον «Τροχό της Τύχης» και ίσως κάποιο τηλεπαιχνίδι του ΑΝΤ1, σε περίπτωση που το κανάλι δεν προγραμματίσει για τις 19.30 την -ατιτλοφόρητη ακόμα- κομεντί που ετοιμάζει. Αν, τελικά, πάει κι ο ΑΝΤ1 με σειρά πριν το δελτίο θα κοντραριστούν στην εμπόλεμη ζώνη τρεις παραγωγές μυθοπλασίας και δύο δημοφιλή τηλεπαιχνίδια.

Η σειρά του Τσιάκκα θα προβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα (πιθανότατα Δευτέρα – Τετάρτη) με τις υπόλοιπες δύο μέρες να ανήκουν στην κωμική σειρά «La Familia», το ισραηλίτικο format που εξασφάλισε ο Alpha και θα διασκευάσουν στην κυπριακή μέλη του συγγραφικού τιμ του «Λούης Night Show». Πρόκειται για καθαρόαιμο sitcom γύρω από μία δυσλειτουργική οικογένεια, με το παζλ του καστ να συμπληρώνεται με αργούς ρυθμούς καθώς κάθε δοκιμαστικό στέλνεται στο Ισραήλ για έγκριση. Μέχρι στιγμής έχουν κλειδώσει: η Πέννυ Φοινίρη και ο Χριστόδουλος Μαρτάς ως γονείς, με κόρες τις μονοζυγωτικές δίδυμες θυγατέρες του ηθοποιού Ανδρέα Βασιλείου, Ελεονώρα και Πηνελόπη Βασιλείου, η Αντρούλλα Ηρακλέους και η Πόπη Αβραάμ ως συμπεθέρες, Αστέρω Κυπριανού και Ιωάννα Λαμπροπούλου θα είναι οι γειτόνισσες με τον Γιώργο Κυριάκου ως σύζυγο της τελευταίας.

Και το «La Familia» (ακόμα δεν αποφασίστηκε αν θ’ αλλάξει τίτλο ή αν θα διατηρηθεί ο ίδιος) θεωρείται δύσκολο εγχείρημα, καθώς το πρωτότυπο είναι γνωστό για το ιδιόμορφο, καυστικό και ολίγον τι σουρεάλ χιούμορ του, είδος με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένο το κυπριακό κοινό (και ειδικά εκείνο της ζώνης των 19.30), όμως, αυτό διορθώνεται με μια κυπροποίηση που δεν θα προδίδει το original – πρέπει, δηλαδή, να βρεθεί η χρυσή τομή. Στον Alpha, πάντως, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το format, την παραγωγή του οποίου ανέλαβε το χρυσό δίδυμο Αντρέας Γεωργίου – Κούλλης Νικολάου (ο πρώτος, μάλιστα, θα το σκηνοθετήσει) στην πρώτη τους αμιγώς κυπριακή παραγωγή εδώ και πολλά χρόνια.

Σε άλλα νέα, η Ελπίδα Ιακωβίδου -όπως όλα δείχνουν- θα είναι η νέα οικοδέσποινα του πρωινάδικου του ΡΙΚ με συμπαρουσιαστή τον Θεόδουλο Κουλλαπή, ο οποίος συγκεντρώνει πολλές συμπάθειες όχι μόνο μέσα στο Ίδρυμα αλλά και ανάμεσα στο τηλεοπτικό κοινό (προσωπικά τον βρίσκω ικανότατο, συμπαθέστατο και σφόδρα αναξιοποίητο εκεί μέσα). Η Ιακωβίδου αποτελεί την τελευταία… χμ Ελπίδα για τον Μιχάλη Μαραθεύτη στην ταλαιπωρημένη αυτή ζώνη, τουλάχιστον, σε ό,τι αφορά το υπάρχον προσωπικό, αφού αρχίζει και ξεμένει από πρόσωπα που παίζουν μουσικές καρέκλες με τις εκπομπές του ημικρατικού μας. Τέλος, η Ελένη Σιδερά και ο Σοφοκλής Κασκαούνιας θα είναι το τρίτο ζευγάρι του «Παντρεμένοι κι οι δυο», δημιουργώντας έτσι το παράδοξο του να παίζει ο Αλέξανδρος Παρίσης στη «Μουρμούρα» (θα είναι το δεύτερο κυπριακό ζευγάρι με τη Μαριέλλα Σαββίδου) και η πραγματική σύζυγός του σε αντίγραφο της «Μουρμούρας» σε αντίπαλο κανάλι (αν είχαν χιούμορ θα τους έβαζαν και απέναντι.

Πάντως οι «Παντρεμένοι» εξορίστηκαν ήδη στο Σαββατοκύριακο όπου και θα προβάλλονται τα τελευταία επεισόδια, αφού τη θέση του κατέλαβε το «My Man Can» που έριξε εκτάκτως ο Ατζούν στην ουρά της σεζόν (στο Σίγμα έμαθαν ότι θα το μεταδώσουν δύο μέρες πριν την πρεμιέρα) για να χτυπήσει το πανομοιότυπο «Το ταίρι ξέρει» του ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Τόνι Σφήνο.

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *