Κωνσταντίνα Τσιάκκα: Νέα Πλάνα

Κωνσταντίνα Τσιάκκα: Νέα Πλάνα

Κωνσταντίνα Τσιάκκα: Νέα Πλάνα

Η Operations Manager και μέλος της τρίτης γενιάς της Gevo, μας μιλά για το ανανεωμένο πρόσωπο της γνωστής εταιρίας, τις καθημερινές προκλήσεις και τις ισορροπίες μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

«Γίνεται»: Το καινούριο σλόγκαν, μιας ανανεωμένης Gevo. Τι αντιπροσωπεύει;

Το «γίνεται», δεν είναι απλώς μία λέξη και δεν είναι ένα απλό σλόγκαν. To «γίνεται», είναι η φιλοσοφία μας, είναι το όραμά μας, ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε και εξυπηρετούμε τους πελάτες μας. Είναι η πλατφόρμα επικοινωνίας μας, σε κάθε σημείο επαφής, εντός και εκτός της εταιρίας. Είναι η υπόσχεση προς τους πελάτες μας, ότι το σπίτι των ονείρων τους, θα γίνει πραγματικότητα. Είμαστε δίπλα τους, από την πρώτη στιγμή, για να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει εφικτό. Στη ΓΕΒΟ, «γίνεται», απλά, άμεσα και θετικά.

Ποια χαρακτηριστικά καθιστούν την Gevo ως Lifestyle brand;

Στη ΓΕΒΟ, έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις, έμπνευση, στυλ και όμορφες εικόνες, για τον πιο προσωπικό χώρο του κάθε πελάτη μας. Η συμμετοχή μας σε διάφορες εκθέσεις του εξωτερικού και οι συνεργασίες μας με μεγάλα ονόματα στον τομέα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής, μας καθιστούν Leading Lifestyle Brand.

Γιατί ένας νέος πελάτης να προτιμήσει τη δική σας εταιρία;

Γιατί υπάρχει η ιστορία, η εμπειρία των χρόνων, μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, εξειδικευμένα άτομα στον κάθε τομέα. Ακολουθούμε τη νέα τεχνολογία και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις νέες τάσεις, κρατάμε επαφή και άμεση επικοινωνία με τους καταναλωτές, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και είμαστε δίπλα στον πελάτη, από την πρώτη στιγμή, ακόμα και μετά την πώληση. Γιατί, απλούστατα, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις. Γιατί, στη ΓΕΒΟ, «γίνεται»!

 Η επιχείρησή σας μετρά 55 χρόνια στον χώρο. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Δεν νομίζω ότι έχουμε μυστικό! (Χαμόγελο). Οι αξίες που έχουν χαραχτεί εδώ και 55 χρόνια, εμφανείς σε χιλιάδες σπίτια και οικοδομές, φαίνεται να είναι το μεγάλο μας «φανερό» μυστικό. Από το 1963 ώς σήμερα, με το ίδιο σθένος, αγάπη και αφοσίωση, οι αξίες μας παραμένουν αναλλοίωτες, κάτι που δύσκολα συναντάς τις μέρες μας. Την εντιμότητα στα λόγια, τις πράξεις και τις ενέργειές μας, την υπευθυνότητα στο αποτέλεσμα που παραδίδουμε και την ποιότητα στις υπηρεσίες, τα προϊόντα, τις διαδικασίες και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Είσαι μέλος της τρίτης γενιάς στο τιμόνι της Gevo. Σε φόβισε ποτέ το μέγεθος της ευθύνης;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, σε ηλικία πέντε με έξι χρονών, ήμουν μέρος της ΓΕΒΟ, έχοντας το δικό μου ρόλο και όσο μεγάλωνα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα όλο και καλύτερα. Πάντα ήμουν, αυτό που λέμε, ανήσυχο πνεύμα. Επιδίωξα να γνωρίσω όλα τα τμήματα της εταιρίας, από τις αποθήκες μέχρι τις πωλήσεις, τις αγορές και το λογιστήριο. Αργότερα αυτό, με βοήθησε στην ανάληψη των καθηκόντων μου, καθιστώντας με πιο ικανή στο έργο μου ως Operations Manager, κρατώντας δυναμικά το τιμόνι της ΓΕΒΟ ως τρίτη γενιά και έτοιμη για μεγαλύτερες προκλήσεις!

Είναι δύσκολο να συνυπάρξουν οι προηγούμενες με τις νεότερες γενιές, σε μια οικογενειακή επιχείρηση;

Η συνύπαρξη είναι μια μαθηματική πράξη, με βασική προϋπόθεση το σεβασμό, την αποδοχή και τη σωστή επικοινωνία. Από τη μια, έχουμε εμπειρίες ανεκτίμητης αξίας από την προηγούμενη γενιά και από την άλλη, τον αυθορμητισμό, τη φρέσκια αντίληψη και την ενέργεια, της νέας γενιάς. Όταν το όραμα είναι κοινό, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη!

Γενικά, μπορείς να διαχειρίζεσαι με ευκολία την πίεση και τα όποια καθημερινά προβλήματα προκύψουν;

Επαγγελματική πίεση; Έχω μια κόρη στην «τρομερή» ηλικία των δύο, αυτό σας λέει κάτι; (Γέλια). Αστειεύομαι φυσικά, εκείνο το κομμάτι αποτελεί την πιο γλυκιά πρόκληση της καθημερινότητάς μου. Πίεση υπάρχει όπως και σε όλες τις δουλειές. Ο κατάλληλος χειρισμός και η σωστή διαχείριση του χρόνου, ανάλογα με την κάθε περίπτωση, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζω σχεδόν όλα τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Πάντοτε με μεθοδικότητα, κατανόηση, θέτοντας προτεραιότητες και μοιράζοντας αρμοδιότητες, για την καλύτερη, άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας.

Τι είναι αυτό που οραματίζεσαι για την εταιρία;

Στόχος μου είναι να παραδώσω την επιχείρηση στην επόμενη γενιά, σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, που να δείχνει «γίνεται»!

Ως γυναίκα, αντιμετώπισες προκλήσεις στον επιχειρηματικό κόσμο;

Θα έλεγα ότι οι προκλήσεις που αντιμετώπισα είχαν περισσότερο να κάνουν με την ηλικία μου, παρά με το γεγονός ότι είμαι γυναίκα. Όχι πως είμαι μκρή, αλλά μικροδείχνω, τι να κάνω! (Γέλια). Η ορθή αντιμετώπιση, σε συνδυασμό με τη σωστή εμφάνιση, επικοινωνία και συμπεριφορά, βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Έχεις καταφέρει να βρεις τις ισορροπίες μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής;

Η δική μου φόρμουλα για να καταφέρνω να περνώ χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου, είναι να βάζω πρόγραμμα. Πιστεύω ότι επιτυχία, είναι η ικανοποίηση που νιώθεις, όταν αφιερώνεις ποιοτικό χρόνο, τόσο στην προσωπκή, όσο και στην επαγγελματική σου ζωή.

Υπάρχει κάποια προσωπικότητα που έχεις ως πρότυπο;

Πρότυπο για μένα είναι η γυναίκα που μπορεί να ισορροπεί ανάμεσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της, σε όλους τους τομείς της ζωής της, και είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα, γεμάτη αισιοδοξία και χαμόγελο!

Ποιο γνωμικό σε εκφράζει;

«Κάθε εμπόδιο για καλό!»

 

 

ΝΑΤΑΣΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΤΤΗΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *