Κώστας Σόμμερ – Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Mιλούν για όλα όσα τους ενώνουν

Κώστας Σόμμερ – Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Mιλούν για όλα όσα τους ενώνουν

Κώστας Σόμμερ – Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Mιλούν για όλα όσα τους ενώνουν
Φωτογραφία: Ιωάννα Τζετζούμη

Κώστας Σόμμερ και Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου μιλούν με χιούμορ για την όμορφη σχέση τους και αποκαλύπτουν με παρρησία τα αδύνατα σημεία τους. 

Με τον Κώστα Δερμιτζάκη

Ένα τυχαίο, «ελαφρύ» περιστατικό ένωσε τις ζωές τους, και από τότε είναι μαζί. Σε μια σχέση επίσης ανάλαφρη, αλλά με μια βαθύτερη ουσία που ξεκινά από τις κοινές αναζητήσεις και αναφορές τους. Ο Κώστας Σόμμερ, πιο ώριμος από ποτέ, και η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, ήρεμη δύναμη στο πλάι του, ατενίζουν με αισιοδοξία το κοινό τους μέλλον, χωρίς δεύτερες σκέψεις και συμβατικές εξαρτήσεις. Και αν η ζωή τα φέρει έτσι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ενωθούν επισήμως και να κάνουν οικογένεια. Είναι πάντα έτοιμοι να προχωρήσουν μαζί.

Πώς γνωριστήκατε;
Κώστας Σόμμερ: Μέσω ενός κοινού μας «φίλου», του Facebook! Είχα δει ένα βίντεο, με τη Ναυσικά σε ρόλο μοντέλου σε μια  εκπομπή, όπου της άπλωναν κρέμες κι επειδή την άγγιζαν είχε… στραβώσει. Το βρήκα πολύ αστείο που έμεινε χαμογελαστή και πήγε να το παίξει υπεράνω. Της έστειλα ένα μήνυμα: «Απ’ ό,τι είδα, πέρασες πολύ ωραία χτες». Κι έτσι ξεκινήσαμε να μιλάμε, στη συνέχεια συναντηθήκαμε και το ένα έφερε το άλλο. Από την πρώτη φορά που βρεθήκαμε, ουσιαστικά μείναμε μαζί.

Της έστειλες το μήνυμα με σκοπό να την κερδίσεις ή για να της συμπαρασταθείς;
Κ.Σ.: Ε, είναι και ωραίο κορίτσι, αλλά ήθελα να κάνω και λίγο χαβαλέ.

Εσύ, Ναυσικά, που είδες ξαφνικά να σου στέλνει μήνυμα ο Κώστας Σόμμερ, τι σκέφτηκες;
Αρχικά μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα ότι το προφίλ μπορεί να είναι ψεύτικο. Απάντησα, βέβαια, είδα και τις φωτογραφίες και κατάλαβα πως ήταν, πράγματι, ο Κώστας. Δεν μπορώ να πω ότι χάρηκα. Σκέφτηκα, «Τι θέλει αυτός από εμένα; Με δουλεύει; Μου την πέφτει;». Με τα πολλά, με έπεισε και κανονίσαμε να βγούμε.

Κώστα, είχες ανάλογες εμπειρίες μέσα από το Facebook;
Κ.Σ.: Όχι. Γενικά, προτιμώ το face to face. Το κυνηγητό. Είμαι αρσενικό και μ’ αρέσει. Με τη Ναυσικά αυτό που έγινε ήρθε ομαλά. Σαφώς και μέτρησε το ότι είναι όμορφο κορίτσι. Έπειτα, μέσα από τις συζητήσεις μας, είδα ότι δεν έχει μόνο εμφάνιση, αλλά και περιεχόμενο.
Ν.Π.: Φυσικά, πρώτα έψαξε το όνομά μου για να με βρει.

Σε έψαξε στο Google;
Ν.Π.: Δε ξέρω πού, αλλά ξέρω ότι έψαξε να μάθει για μένα.

Ξαφνικά είδες ένα γνωστό πρόσωπο να σου στέλνει μήνυμα. Τι σκέφτηκες;
Ν.Π.: Ότι ήθελε απλά ν’ ασχοληθεί με το κορμί μου, για να το πω ευγενικά. Τι να ήθελε; Να κάνουμε σχέση; Με είδε και είπε, «Αυτή είναι η γυναίκα της ζωής μου;». Όχι.

Όταν βρεθήκατε, τελικά, τι σε έκανε να τον δεις διαφορετικά και πιο σοβαρά;
Ν.Π.: Είπα να τον γνωρίσω και ότι, στη χειρότερη, θα έχανα μια ώρα από τη ζωή μου. Στο μυαλό μου τον είχα ως έναν άμυαλο, επιφανειακό και ανώριμο άνθρωπο. Και ξαφνικά μου έβγαλε έναν άλλο εαυτό. Είναι καλός γνώστης αρκετών θεμάτων. Συζητήσαμε για τη θρησκεία, την πολιτική, την επιστήμη… Κι επειδή είμαι εγκεφαλικός τύπος και μ’ αυτό τον τρόπο με ρίχνεις εύκολα, είπα, «Ουάου»! Δεν το περίμενα απ’ αυτόν.

Φαντάζομαι ότι τόσα χρόνια παρακολουθούσες τον Κώστα μέσα από τη δουλειά του και την προβολή που είχε. Πιστεύεις ότι πλέον διανύει μια πιο κατασταλαγμένη και ώριμη φάση;
Ν.Π.: Ο Κώστας έχει ακόμα μια πλευρά, παιδική, και συμπεριφέρεται έτσι, το οποίο είναι καλό. Έχει και μια άλλη, που αφορά τις διαπροσωπικές του σχέσεις, το τι θέλει από τη ζωή του, που είναι πιο κατασταλαγμένη μετά από μεγάλη προσπάθεια.
Κ.Σ.: Θεωρώ ότι ο άντρας ωριμάζει πολύ πιο αργά από τη γυναίκα. Τα τελευταία χρόνια όντως έβλεπα τον εαυτό μου να θέλω να κατασταλάξω και να σκεφτώ, ας πούμε, την οικογένεια. Το θέλω τώρα, το χρειάζομαι και μ’ αρέσει. Για έναν άντρα δεν είναι καλό ούτε το πολύ νωρίς ούτε το πολύ αργά. Γιατί το πρώτο σημαίνει ότι έχει αφήσει κάποια πράγματα ανοιχτά, οπότε αργά ή γρήγορα θα βγουν. Και όταν είναι πολύ αργά, δεν έχεις τις ίδιες αντοχές για ν’ ασχοληθείς όσο πρέπει με τη γυναίκα και το παιδί σου. Είμαι σε μια φάση που μπορώ ν’ αφοσιωθώ στην οικογένεια. Να προσφέρω χρόνο και άνεση κινήσεων στη γυναίκα και το παιδί μου.

Ωστόσο, εσύ πάντα είχες μακροχρόνιες σχέσεις, έτσι δεν είναι;
Κ.Σ.: Ως χαρακτήρας, θέλω να έχω τον άνθρωπό μου. Βέβαια, την περίοδο που βρισκόμουν σε μακροχρόνιες σχέσεις, ήξερα ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσουν παρακάτω.

Ναυσικά, από τη στιγμή που έκανες σχέση μ’ έναν αναγνωρίσιμο άνθρωπο, δεν προβληματίστηκες ότι θα ερχόταν η ώρα που τα φώτα θα έπεφταν πάνω σας; Πώς το διαχειρίστηκες; Το συζητήσατε;
Ν.Π.: Δε χρειάστηκε να συζητήσουμε κάτι. Στην αρχή, και όσο η σχέση μας δεν ήταν 100% σίγουρη, αποφεύγαμε να κάνουμε δημόσιες εμφανίσεις. Όταν προχώρησε και μας πέτυχαν οι δημοσιογράφοι, δε μου προκάλεσε κάτι θετικό ή αρνητικό. Απλά, το βίωνα. Δε μ’ ενόχλησε, αλλά ούτε το κυνηγούσα να μας δουν για να προβάλω τη σχέση μας.
Κ.Σ.: Αυτό είναι κάτι ακόμα που μ’ αρέσει στη Ναυσικά. Ούτε το επιδιώξαμε ούτε το αποφύγαμε. Είναι ένα κομμάτι της δουλειάς και της προσωπικότητάς μου. Έτσι απλά.

Ποιος από τους δύο ζηλεύει περισσότερο ή λιγότερο;
Κ.Σ.: Η γυναίκα με τον άντρα ζηλεύουν διαφορετικά.
Ν.Π.: Συνήθως ο Κώστας με πειράζει, κάνοντας πλάκα, όταν φορέσω κάτι, αλλά του αρέσει να θαυμάζουν τη γυναίκα του. Να τη θεωρούν ωραία. Εγώ, πάλι, ίσως ζηλέψω.

Σε σημείο να βγάλεις «νύχια»;
Ν.Π.: Δύσκολα, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να βγάλω και νύχια. Αν δω ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. Αν απλά τον κοιτάξει μια κοπέλα, δεν τρέχει κάτι. Το πρόβλημα θα είναι αν δώσει δικαίωμα. Εκεί θα έχουμε θέμα.

Μαλώνετε συχνά;
Ν.Π.: Μαλώνουμε, αλλά όχι για σοβαρά θέματα.
Κ.Σ.: Συνήθως για σύντομο χρόνο. Μπορεί να μαλώσουμε για κάτι και σε δέκα λεπτά να έχει τελειώσει.

Είστε και οι δύο ηθοποιοί. Ο Κώστας, ως πιο παλιός, μπορεί να βοηθήσει, να δείξει το δρόμο; Συζητάτε τα θέματα της δουλειάς;
Κ.Σ.: Εννοείται, και μ’ αρέσει αυτό. Ειδικά τώρα που η εποχή είναι δύσκολη, χωρίς τα πλεονεκτήματα που είχαμε εμείς. Μ’ αρέσει να ξαναβλέπω μέσα από τα μάτια της Ναυσικάς πώς είναι να θέλεις να χτίσεις κάτι σ’ αυτόν το χώρο. Δε θα της πω, «Κάνε αυτό ή εκείνο». Θα πω τη γνώμη μου και θα τη συμβουλέψω. Αλλά είναι μεγάλη γάτα! Θα πάρει αυτό που θέλει από εμένα και θα βάλει τη δική της πινελιά, θα το φτιάξει όπως θέλει.

Το ότι έγινες γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη σχέση σου με τον Κώστα σε αγχώνει, Ναυσικά; Ας πούμε, να πάρεις μια δουλειά επειδή είσαι το κορίτσι του Κώστα ή να τη χάσεις για τον ίδιο λόγο;
Ν.Π.: Ίσως αυτή η προβολή να με έχει βοηθήσει. Ωστόσο, αυτό που μ’ ενοχλεί είναι ο χαρακτηρισμός «Το κορίτσι του Κώστα». Ναι, είμαι το κορίτσι του, είναι το αγόρι μου, αλλά υπάρχει και η Ναυσικά. Και είμαι πολύ ανεξάρτητη.

Θα παντρευτείτε;
Κ.Σ.: Σαφώς και είναι στα σχέδιά μας. Απλά, δεν είμαστε της άποψης ότι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε. Πρέπει να γίνει γάμος για να της αποδείξω την αγάπη μου ή εκείνη τη δική της; Δεν έχουμε τέτοια θέματα, χωρίς όμως να αποκλείω το ενδεχόμενο να συμβεί.

Θα μπορούσατε να παντρευτείτε και να μην το μάθει κανείς;
Κ.Σ.: Εύκολα. Δεν είμαι αρνητικός στο να ανακοινώσεις το γάμο σου, αλλά δεν είναι αναγκαίο.

Αν ερχόταν ένα παιδί, ποιος είναι πιο έτοιμος να το διαχειριστεί;
Κ.Σ.: Σίγουρα εγώ. Και λόγω ηλικίας και λόγω πορείας. Είμαι χορτασμένος, η Ναυσικά τώρα χτίζει. Λογικό είναι να της είναι πιο δύσκολο και ίσως να το θεωρεί ακόμα εμπόδιο. Είναι και γυναίκα. Άλλο ο πατέρας άλλο η μητέρα.

Στη συμβίωση ποιος είναι ο πιο εύκολος;
Κ.Σ.: Εγώ έχω μανία με την τάξη και την καθαριότητα. Μπορεί να φύγει η Ναυσικά από το σπίτι και να το αφήσει «κάπως», θα την πάρω τηλέφωνο να της το πω.
Ν.Π.: Έχουμε κάνει χοντρούς τσακωμούς για θέματα του τύπου «Γιατί δεν καθάρισες τον καθρέφτη».

Άρα, ο Κώστας βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού;
Κ.Σ.: Δε κατάλαβες, εγώ τις κάνω και η Ναυσικά με βοηθάει.
Ν.Π.: Λέει ψέματα! Τις κάνουμε μισές-μισές.
Κ.Σ.: Τα μισά-μισά είναι αυτά που βλέπει. Τα άλλα γίνονται όταν κοιμάται. Ξυπνάει και είναι έτοιμα.

Ποιος μαγειρεύει;
Κ.Σ.: Η Ναυσικά, και είναι καταπληκτική μαγείρισσα. Είναι η προσωπικότητά της τέτοια. Ψάχνει συνεχώς καινούργια πράγματα και είναι κάτι που θαυμάζω. Για παράδειγμα, μ’ αρέσουν πολύ τα μανιτάρια και δε μου τα έχει φτιάξει ποτέ με τον ίδιο τρόπο!

Θα κάνατε reality τη σχέση σας;
Κ.Σ.: Αν μπει κάμερα σ’ αυτήν τη σχέση, θα γελάσει πολύ ο κόσμος.
Ν.Π.: Πιστεύω ότι είμαστε κωμωδία! Κλαίνε και οι ρέγγες!

Επιμέλεια: Χρήστος Αλεξανδροπουλος
Μακιγιάζ-χτενισμα: Κωνσταντίνα Μιχοπάνου
Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο «Periscope», Χάρητος 22, τηλ. 210 7297200, www.yeshotels.gr, για την ευγενική φιλοξενία.

Πηγή : Περιοδικό Hello! τεύχος 100

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *