ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

UncategorizedΚότσιρας και Μπάμπαλη στο

Κότσιρας και Μπάμπαλη στο

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη ανοίγουν την Τετάρτη στις 22.00 το «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ World και μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια παρέα με τον Γιάννη Κότσιρα και την Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Τα αγαπημένα του Γιάννη Κότσιρα «Τσιγάρο», «Εφάπαξ», «Κοίτα γύρω», «Κάθε φορά», συναντούν τα αγαπημένα της Ανδριάνας Μπάμπαλη «Δεν είναι αργά», «Μοίρα μου έγινες», «Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου», «Μεσοπέλαγα» σε μία απρόσμενη μουσική συνύπαρξη.

«Είναι μεγάλη τιμή να με λέτε λαϊκό τραγουδιστή, είναι παράσημο για μένα» λέει ο Γιάννης Κότσιρας και συνεχίζει με χιούμορ «Εγώ ποτέ δεν θα πήγαινα να ακούσω Κότσιρα». Εξηγεί τον λόγο που ο πατέρας του δεν ήθελε να γίνει «μουσικάντης» και το πώς βρέθηκε από το συνεργείο αυτοκινήτων στο «Περιβόλι του Ουρανού»: «Έχω δουλέψει σε εργοστάσιο κατασκευής σωλήνων, σε οικοδομή και σε συνεργείο αυτοκινήτων. Εκεί έφτιαχνε το αυτοκίνητό του ο σολίστ του μπουζουκιού Χρήστος Κωνσταντίνου, από το “Περιβόλι του Ουρανού”, και μου είπε ότι ψάχνανε έναν πιτσιρικά να βγαίνει την ώρα που τρώγανε οι πελάτες πήγα στην οντισιόν και είπα το “Είμαι αετός” και το “Πριν το χάραμα”, το οποίο είπα χάλια έτσι τα πρωινά δούλευα στο συνεργείο, τα βράδια στο “Περιβόλι του Ουρανού” και ενδιάμεσα πήγαινα στη σχολή, γιατί σπούδαζα ηλεκτρονικούς υπολογιστές». Θυμάται ένα απίστευτο περιστατικό που έγινε στην πρώτη συναυλία που έδωσαν με τον Δημήτρη Μπάση στα Βασιλικά Χαλκίδας: «Πάμε στο γήπεδο, το κοιτάζουμε και λέμε “Χριστέ μου ποιος θα έρθει να μας δει” και όμως είχαν βγάλει δέκα χιλιάδες εισιτήρια, τα οποία εξαντλήθηκαν. Και τότε σκέφτηκαν κάτι φοβερό, πήραν εφημερίδες τις έκοψαν, πήγαν στην εφορία τις σφράγισαν και τις πουλούσαν για εισιτήριο».

Για τον Δημήτρη Μητροπάνο που γνώρισε από κοντά, όταν πήγε στο σπίτι του για να συνεργαστούν λέει: «Φορούσε ένα άσπρο φανελάκι του παππού και ένα σορτς και μου λέει “Τι καφέ πίνεις γιατί εγώ φτιάχνω τους καφέδες στο σπίτι”, με έβρισε που τόσα χρόνια δεν είχαμε συνεργαστεί και μετά αγαπηθήκαμε πολύ».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μιλά για την γνωριμία του με την Ανδριάνα Μπάμπαλη όταν «Γύρω στο ‘98 ψάχνω για το συγκρότημα μου μια κοπέλα που να παίζει κρουστά και να κάνει φωνητικά και εμφανίζεσαι εσύ» και η Ανδριάνα Μπάμπαλη θυμάται περιστατικά από τη μεγάλη περιοδεία που έκαναν μαζί και εξομολογείται ότι δεν φανταζόταν ποτέ, πως τα τραγούδια της θα ταξίδευαν μέχρι το Ισραήλ: «Σε μια συναυλία με την Χαρούλα Αλεξίου παίξαμε πρώτο τραγούδι το “Μοίρα μου έγινες” και όλοι χτυπούσαν ρυθμικά παλαμάκια το ήξεραν».

Στο Juke Box έρχονται απρόβλεπτες διασκευές που ξυπνούν αναμνήσεις και ξεσηκώνουν το κοινό από το σπίτι. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Ρένα Μόρφη, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ανδριάνα Μπάμπαλη ηχογραφούν για πρώτη φορά όλοι μαζί τις φωνές τους στο “Meglio stasera”, “Χρέη παλιά”, “Μην γυρίσεις”, “Κι αν σε θέλω”, “Έτσι και αλλιώς”.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS