Κόβεται ή όχι το «Άκου να δεις»;- Ποιοι είναι οι όροι που έθεσε το ΡΙΚ

Κόβεται ή όχι το «Άκου να δεις»;- Ποιοι είναι οι όροι που έθεσε το ΡΙΚ

Κόβεται ή όχι το «Άκου να δεις»;- Ποιοι είναι οι όροι που έθεσε το ΡΙΚ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TV Mania, στην περίπτωση του «Άκου να δεις» (κωμωδία sitcom που μεταδίδεται τέσσερις φορές την εβδομάδα στις 10.30μ.μ. από το ΡΙΚ, με τους Σαφκιάλη, Σταυρινίδη και Κατσαρή) τα νούμερα τηλεθέασης είναι η αιτία για την οποία η διεύθυνση της δημόσιας τηλεόρασης προτάσσει το συμβόλαιο που υπέγραψε με την εταιρία παραγωγής για να δικαιολογήσει, προφανώς, τους λόγους που θα προχωρήσει στο κόψιμο της σειράς.

Η διοίκηση του ΡΙΚ, θέλοντας να προφυλάξει τα νώτα της, έθεσε ως όρο στο συμβόλαιο που υπέγραψε με την εταιρία παραγωγής ότι σε περίπτωση που το «Άκου να δεις» δεν μπορεί να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, τότε ο κύκλος προβολής της θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Όρο που έθεσε και σε άλλες παραγωγές της ώστε να αποφύγει τη λογοκρισία σε περίπτωση που ευνοούσε άλλη σειρά που καταγράφει τα ίδια χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Για την ιστορία, το «Άκου να δεις», έκανε πρεμιέρα την 1η Οκτωβρίου με ποσοστά της τάξης του 4%. Οι ίδιες χαμηλές πτήσεις, συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες αφού το υψηλότερο ποσοστό που κατέγραψε -μέσα στις τέσσερις βδομάδες προβολής της-, ήταν την Πέμπτη 4/10 με 7,9%. Το χαμηλότερο ήταν αυτό της περασμένης Τρίτης, με 3,9%. Γενικά, η τηλεθέαση της σειράς δεν ξεπερνά σε μέσο όρο το 5% με αποτέλεσμα το ΡΙΚ να κρούει, δικαιολογημένα, τον κώδωνα του κινδύνου στην παραγωγή ώστε να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές για να έχει μέλλον και το δεύτερο μισό της σεζόν.

Προς το παρόν, η απόφαση των διοικούντων είναι η άμεση ολοκλήρωση της μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Πάντως, η ομάδα παραγωγής της σειράς βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αγώνα δρόμου χορηγώντας τονωτικές ενέσεις στο σενάριο αλλά και στο καστ της με σκοπό την αύξηση των ποσοστών.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *