Κούλλης Νικολάου: «Δεν υπογράψαμε καμία συμφωνία εφ’ όρου ζωής με τον Alpha»

Κούλλης Νικολάου: «Δεν υπογράψαμε καμία συμφωνία εφ’ όρου ζωής με τον Alpha»

Κούλλης Νικολάου: «Δεν υπογράψαμε καμία συμφωνία εφ’ όρου ζωής με τον Alpha»
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Ο γνωστός ηθοποιός και παραγωγός δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το τέλος του «Τατουάζ» και για τα επόμενα βήματά τους. 

 

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

 

Συναντιόμαστε μετά από αρκετό καιρό που είχαμε να τα πούμε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν την πτήση Αθήνα-Λάρνακα. Λιγομίλητος και πολύ συγκρατημένος στον λόγο του. Σήκωσε το κεφάλι του και με χαιρέτησε νωχελικά. «Τι συμβαίνει;», τον ρωτώ και χαμογελά. «Έρχονται μεγάλες αναμπουμπούλες», απαντά. «Τι έγινε;», επιμένω. «Τερματίσατε τη συμφωνία με τον Alpha;», του λέω χαριτολογώντας και παγώνει. «Θα σου πω όταν πρέπει», απαντά και φεύγει για να πάρει τη θέση του στο αεροπλάνο. Σχεδόν έναν μήνα μετά κι αφού έγινε γνωστή η πρόθεση των τριών για τίτλους τέλους στη συμφωνία με τον Alpha, τον καλώ στο κινητό και με το που απαντά, μου λέει: «Δεν μπορούσα να πω κάτι». «Μου φαίνεται λίγο περίεργο όλο αυτό που συμβαίνει», του λέω. «Γιατί σου φαίνεται περίεργο;», διερωτάται. «Δεν μας έχετε συνηθίσει σε τέτοιου είδους εκπλήξεις», του απαντώ. «Έκπληξη, για σας. Για μας δεν ήταν μία ξαφνική απόφαση. Το επεξεργαζόμασταν ένα μήνα προτού καταλήξουμε στην τελική απόφασή μας. Και μάλιστα μέσα σε όλο αυτό το διάστημα είχαν συμβεί διάφορα τα οποία μας κράτησαν μακριά τον ένα από τον άλλο. Η Βάνα ήταν στην Αθήνα, ο Αντρέας στο Μιλάνο κι εγώ έπρεπε να διαχειριστώ ένα προσωπικό ζήτημα που με έριξε πολύ ψυχολογικά».

 

Τι συνέβη;

Είχαμε την πρώτη απώλεια στην οικογένειά μου. Είμαστε δέκα αδέλφια και δυστυχώς ο σύζυγος της μεγάλης αδελφής μου μας έχει αφήσει.

Τι σημαίνει ο θάνατος για σένα;

Αισθάνομαι λίγο αμήχανα μπροστά σε τέτοιου είδους γεγονότα.

Αμηχανία ως προς τι;

Στο να δεχτώ το γεγονός ότι σιγά-σιγά θ’ αρχίσουν να με εγκαταλείπουν οι δικοί μου άνθρωποι.

Σε φοβίζει ο θάνατος;

Ο προσωπικός θάνατος, όχι. Των πολύ κοντινών μου ανθρώπων, ναι. Είμαι ταυτισμένος με τη ζωή, είμαι παρατηρητής, θέλω να ζήσω όσο πιο τίμια και πνευματικά μπορώ, δεν λέω ότι το πετυχαίνω πάντα αλλά προσπαθώ για το καλύτερο. Θέλω να δω τα μωρά μου να μεγαλώνουν, να χτίζουν τα όνειρά τους και μετά να εγκαταλείψω ήρεμα και ήσυχα αυτή τη ζωή.

Είσαι ικανοποιημένος με όλα όσα έχεις κτίσει μέχρι σήμερα;

Είμαι ικανοποιημένος με αυτά που κάνω, με αυτά που προκύπτουν στην πορεία, τα καλά και τα κακά, τα άσχημα και τα όμορφα, αρκεί να περάσω αλώβητος από όλη αυτή τη διαδικασία. Πέρασα δύσκολα στη ζωή μου από μικρό παιδί κι αυτά που μου συμβαίνουν τώρα, είναι περισσότερα από αυτά που περίμενα ή έστω προσδοκούσα.

Δεν ανέμενες, δηλαδή, την επιτυχία του «Μπρούσκο» και του «Τατουάζ»;

Τίποτα δεν μου έχει χαριστεί. Πάλεψα για να το κερδίσω. Πάλεψα τίμια και χωρίς υπεκφυγές. Αλλά, δεν ήμουν μόνος. Είχα δίπλα μου τον Αντρέα Γεωργίου και τη Βάνα Δημητρίου. Δυο πολύτιμους, για μένα, ανθρώπους που πιστέψαμε, από την αρχή, ο ένας στον άλλο.

Το ίδιο πιστέψατε στην επιτυχία του «Τατουάζ»;

Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ήμασταν δύο σεζόν στον αέρα και μάλιστα με τόσο μεγάλη επιτυχία.

Γιατί αποφασίσατε, τότε, το τέλος της σειράς;

Γιατί ανεβάσαμε το «Τατουάζ»; Γιατί κατεβάζουμε το «Τατουάζ»; Γιατί ανεβάσαμε  το «Μπρούσκο»; Γιατί κατεβάσαμε το «Μπρούσκο»; Η κάθε δουλειά έχει αρχή και τέλος. Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να αναλύσω τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή εκφραζόμαστε. Καθόμαστε μαζί οι τρεις και συναποφασίζουμε. Η αρχική μας σκέψη, σε μία προφορική διαδικασία που είχαμε με τη διεύθυνση του σταθμού πριν από τα Χριστούγεννα, ήταν η σειρά να συνεχίσει και τρίτη σεζόν. Μετά από ένα μήνα άρχισε να δημιουργείται μέσα μας η σκέψη ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τον κύκλο της.

Τι συνέβη κι αλλάξατε γνώμη;

Τίποτα απολύτως. Ζυγίσαμε καλύτερα τις καταστάσεις και καταλήξαμε ότι αυτό έπρεπε να γίνει.

Γράφτηκε ότι ένας από τους λόγους που σταματά η σειρά είναι η επιθυμία κάποιων ηθοποιών να αποχωρήσουν από το καστ. Ισχύει;

Θέλω να ακυρώσω δημόσια αυτή τη λογική χωρίς να έχω κατά νου ότι μειώνω τη συνεισφορά τού οποιουδήποτε καλλιτέχνη. Η επιλογή του κάθε χαρακτήρα γίνεται με τέτοιο τρόπο που εξελίσσεται μέσα από το σενάριο, χωρίς να τον δεσμεύει κανένας ρόλος. Δηλαδή, η σεναριογράφος είναι αυτή που δημιουργεί τους ρόλους και τους κατευθύνει. Τους κάνει αγαπητούς και ταυτόχρονα μισητούς. Τους κάνει αναγκαίους ή μη. Δεν θα σταματούσαμε ποτέ το «Τατουάζ» επειδή ένας ή δύο ηθοποιοί ήθελαν να αποχωρήσουν. Η απόφασή μας να σταματήσει το «Τατουάζ», στον δεύτερο κύκλο, δεν έχει να κάνει με την επιθυμία κάποιων ηθοποιών που δεν ήθελαν να συνεχίσουν στο ενδεχόμενο ενός τρίτου κύκλου, αλλά με δικές μας εσωτερικές διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που σκεφτόμαστε γενικότερα και δεν δημοσιοποιούνται.

Στην απόφασή σας έπαιξε ρόλο η λήξη του συμβολαίου σας με τον Alpha Ελλάδος;

Σαφώς και έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αν μας δέσμευε το συμβόλαιο, αυτή τη στιγμή, δεν θα μιλούσαμε για ολοκλήρωση της σειράς. Θα συζητούσαμε την πλήρη υποταγή μας στους όρους του συμβολαίου μας.

Πότε ολοκληρώνεται η συνεργασίας σας;

Όταν φύγαμε από τον ΑΝΤ1 και δώσαμε τα χέρια με τον Alpha υπογράψαμε διετές συμβόλαιο, το οποίο λήγει τον Ιούνιο του 2019. Αφού έχουμε αποφασίσει το «Τατουάζ» να τερματίσει στον δεύτερο κύκλο, εκεί ακριβώς που λήγει η συμβασιακή μας σχέση κι αφού δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε πότε θα έχουμε το επόμενό μας πρότζεκτ, προβήκαμε σε ενημέρωση προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε ο καθένας να προγραμματιστεί για τα επόμενα βήματά του.

Έγιναν συναντήσεις με άλλα κανάλια; Γράφτηκε ότι σας έχουν πλησιάσει ήδη το Σκάι, ο ΑΝΤ1 και το Open. Προτάσεις είχαμε κι έχουμε από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. Κι αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Αυτό, όμως, δεν μας μπερδεύει. Αντιθέτως μας κάνει να αισθανόμαστε υπεύθυνοι και δεν πρέπει να χαλάσουμε την ποιότητα του έργου που παράγουμε. Για να είμαστε επιθυμητοί υπάρχει μία λογική πίσω από τον τρόπο που δουλεύουμε, όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα αλλά και ως προς τη διαδικασία. Αν είμαστε μια εταιρεία αλλοπρόσαλλων αποφάσεων και δημιουργούσαμε προβλήματα στα κανάλια, ίσως να μην υπήρχαν οι συγκεκριμένες προτάσεις. Τηρούμε αυτό που υπογράφουμε μέχρι και την τελευταία λέξη. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένο το σταθμό που μας στηρίζει.

 Είναι ξεκάθαρο στο μυαλό σας το πώς θέλετε να πορευθείτε;

Σαφώς κι είναι ξεκάθαρο το τι θέλουμε να κάνουμε σε γενικό επίπεδο. Προς το παρόν, όμως, δεν είμαι σε θέση να πω το οτιδήποτε έχει σχέση με το παρακάτω. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου ανήκουμε στο δυναμικό του Alpha. Έχουμε να γυρίσουμε ακόμα 150 επεισόδια «Τατουάζ». Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό για να κλείσει όσο πιο καλά γίνεται και τότε, ίσως, θα είναι η στιγμή να μπορούμε να πούμε οτιδήποτε θα έχει σχέση με τα επόμενά μας βήματα.

Προσπάθησαν να σας μεταπείσουν από τον Alpha;

Αν εννοείς στο να μας μεταπείσουν να κρατήσουμε τρίτη σεζόν το «Τατουάζ», η διεύθυνση του σταθμού έχει εμπιστοσύνη στις επιλογές μας κι αυτό που τους ενδιαφέρει και μας τιμά, είναι να έχουν την επόμενή μας πρόταση.

Να σε ρωτήσω ευθέως; Είστε απογοητευμένοι ή όχι από τη συνεργασία με τον Alpha;

Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί, που μέχρι τώρα είχαμε τους καλύτερους συνεργάτες. Και στον ΑΝΤ1, για τέσσερα χρόνια ήμασταν πάρα πολύ εντάξει στις σχέσεις μας και στο παρόν στάδιο η διεύθυνση του Alpha μας έχει φερθεί και μας συμπεριφέρεται άψογα.

Δεν εγκαταλείπεις, όμως, ένα κανάλι όταν σου συμπεριφέρεται άψογα.

Με τους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν παντρευόμαστε, ερωτευόμαστε. Είμαστε εραστές. Δεν μας δεσμεύει η υπόσχεση γάμου. Και πέραν αυτού, δεν είπαμε ποτέ ότι εγκαταλείπουμε τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Είπαμε ότι τελειώνει το «Τατουάζ».

Μπορεί να είναι οικονομικοί λόγοι που σταματάτε το «Τατουάζ»;

Καμία συνεργασία δεν χαρακτηρίζεται μόνο με το χρήμα. Σέβομαι το χρήμα, χωρίς αυτό δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Δεν είναι αυτό, όμως, που ταιριάζει στα μυαλά μας. Δεν μετακομίσαμε από τον ΑΝΤ1 στον Alpha για περισσότερα χρήματα. Μετακινηθήκαμε με τα ίδια λεφτά. Όπως στην πρώτη μετακόμισή μας δεν ήταν ο στόχος μας τα χρήματα, ίσως και στην επόμενή μας να μην είναι. Δεν εξαγοραζόμαστε για χάρη του χρήματος. Από κει και πέρα όσα μεγαλύτερα μπάτζετ μπορείς να κερδίσεις, τόσες μεγαλύτερες δουλειές μπορείς να κάνεις. Κι εμείς στοχεύουμε σε μεγάλα πρότζεκ εντός κι εκτός Ελλάδας. Μπορεί να είναι στην αγορά του κινηματογράφου ή του Netflix.

Βγάζετε εντελώς εκτός από την ατζέντα σας τη συνεργασία με κάποιο κυπριακό κανάλι;

Βρισκόμαστε ήδη στη διαδικασία κτισίματος ενός πρότζεκτ με τον Alpha Κύπρου. Πρόκειται για τη μεταφορά του βιβλίου της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη, «Αστέρια στην Άμμο». Αυτή την περίοδο αναζητούμε το καστ της σειράς και προετοιμαζόμαστε για τα γυρίσματα του πιλοτικού επεισοδίου. Αυτή θα είναι η πρότασή μας προς τον Alpha Κύπρου.

 Υπάρχει καθόλου το ενδεχόμενο επιστροφής σας πίσω στον ΑΝΤ1;

Όταν κι εφόσον είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε κάτι, λογικό είναι να μην αποκλείσουμε συνεργασία με κανένα κανάλι. Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε το χρονικό πλαίσιο που θα είμαστε έτοιμοι.

Τι συναισθήματα σου αφήνει όλη αυτή η διαδικασία;

Δεν θα έλεγα ότι με αφήνει άφθαρτο όλος αυτός ο προγραμματισμός, αλλά είναι μοιραίος και δυστυχώς είναι μέσα στη διαδικασία της δουλειάς μας. Ξέρουμε ότι για να προχωρήσεις παρακάτω, πάντα, κάτι αφήνεις πίσω σου. Το μεταβατικό στάδιο, από μία δουλειά σε άλλη, κρύβει τεράστιες χαρές, σχέσεις δημιουργικότητας αλλά και κάποια πράγματα που θέλουν χρόνο να θεραπευτούν.

 

Σε επηρέασε ψυχολογικά;

Εσύ, τι λες; Άλλοι τρώνε τα νύχια τους από το άγχος εγώ βγάζω τις τρίχες από το μούσι μου από αμηχανία και στρες.

Αισθάνεσαι ότι έχεις προδώσει κάποιους ανθρώπους;

Είναι ο φόβος μου να μη συμβαίνει. Δεν στοχεύουμε να εγκαταλείπουμε αλλά να προχωρούμε. Όταν προχωράς, αναπόφευκτα, αφήνεις πίσω σου κάποιους ανθρώπους, σμίγεις με κάποιους άλλους, αλλά από την αρχή τονίζω ήταν δηλωμένο ότι έτσι θα γινόταν. Δεν υπογράψαμε καμία συμφωνία με τον ΑΝΤ1 ότι θα ήμασταν μαζί εφ’ όρου ζωής αλλά ούτε με τον Alpha ούτε και με το επόμενο κανάλι που ίσως προκύψει συνεργασία.

Θεωρείς ότι η επιτυχία που σημειώνεις σήμερα είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που δεν πίστεψαν σε σένα;

Όταν κάποτε είπα σε κάποιον ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, γέλασε ειρωνικά και μου είπε: «Ποιος, ρε, εσύ;». Μπορεί τη δεδομένη στιγμή να είχα πληγωθεί, αλλά δεν είχα την ανάγκη να του αποδείξω ότι θα γίνω ηθοποιός. Δεν είμαι υπόλογος σε κανένα. Ήμουν πάντα ενάντια σε αυτό που όσα καλά κι αν μου είχε δώσει η μητέρα μου, πάντα μου έλεγε το «τι θα πουν οι άλλοι;».

Σ’ ενδιαφέρει το τι θα πουν οι άλλοι, δηλαδή;

Δεν με ενδιαφέρει το τι θα πουν οι άλλοι ή το τι σκέφτεται ο άλλος για μένα. Παρόλα αυτά, θέλω να σκέφτονται θετικά οι άλλοι για μένα, επιδιώκω την αγάπη τους. Από κει και πέρα έμαθα να προσπερνώ καταστάσεις. Δεν είμαι σε θέση πια να περιμένω. Βγάζω φλας και προσπερνώ.

Πηγή : Από το περιοδικό Tv Μανία, τεύχος 1265

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *