ΕκδηλώσειςΘΕΑΤΡΟΚρυμμένος θησαυρός - Gizli Hazine: Μια κεφάτη παράσταση θεάτρου σκιών στο Θέατρο...

Κρυμμένος θησαυρός – Gizli Hazine: Μια κεφάτη παράσταση θεάτρου σκιών στο Θέατρο Αποθήκες

Tην Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 στις 18:00 ο καραγκιοζοπαίχτης-ηθοποιός İzel Seylani μας υποδέχεται στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, στο πλαίσιο των Δράσεων 2021-2022 «Νέ@ σε έρημο νησί», για να παρουσιάσει την κεφάτη και πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών Κρυμμένος θησαυρός (Gizli Hazine).

Μια κεφάτη πράσταση που χρησιμοποιεί με μοντέρνο τρόπο φιγούρες του παραδοσιακού Καραγκιόζη και χαρακτήρες ζώων για να αφηγηθεί τις διασκεδαστικές περιπέτειες του κεντρικού ήρωα του θεάτρου σκιών, που ψάχνει έναν χαμένο θησαυρό στην Καρπασία, ένα από το πιο σημαντικά φυσικά πάρκα της Κύπρου. Είναι ένα έργο που αμφισβητεί τη σημασία του πλούτου και δίνει έμφαση στην ανάγκη να ζούμε σε αρμονία με τη φύση.

Το έργο αρχίζει με τον Χατζηαβάτη να βρίσκει το χάρτη ενός χαμένου θησαυρού ενώ ψαρεύει. Αποφασίζει να μοιραστεί την ιδέα του με τον Καραγκιόζη, και ο τελευταίος αποφασίζει με τη σειρά του να ακολουθήσει τα σημάδια του χάρτη, τα οποία τον οδηγούν στην περιοχή της Καρπασίας. Εκεί ο Καραγκιόζης πίνει νερό από μια βρύση που τον μεταμορφώνει σε κότα, αποκτώντας έτσι την ικανότητα να μιλάει με όλα τα ζώα. Αφού καταλαβαίνει τι περνούν τα ζώα απ’ τους ανθρώπους, αποφασίζει να δράσει και να μάθει στους ανθρώπους να σέβονται τη φύση και τα πλάσματά της.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: İzel Seylani
Στην τουρκοκυπριακή διάλεκτο με ελληνικούς υπέρτιτλους.

 Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 στις 18:00, Λευκωσία, Θέατρο Αποθήκες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS