Κτηνιατρείο – κολαστήριο για ζώα στη Λευκωσία (εικόνες)

Κτηνιατρείο – κολαστήριο για ζώα στη Λευκωσία (εικόνες)

Κτηνιατρείο – κολαστήριο για ζώα στη Λευκωσία (εικόνες)

Σοκαριστική κατάσταση επικρατούσε τις τελευταίες μέρες σε κτηνιατρική κλινική σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία έπειτα από σωρεία καταγγελιών οδήγησε τις δημοτικές Αρχές, τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και την Αστυνομία να παρέμβουν.

Στην εν λόγω κλινική, εντοπίστηκαν κλεισμένα σε δωμάτια τρία σκυλιά – ο ένας σκύλος νεκρός – και ένας γάτος, ζώα τα οποία ανήκαν στον κτηνίατρο και ιδιοκτήτη της κλινικής και τα οποία εγκαταλείφθηκαν εκεί, μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης. Το philenews εξασφάλισε φωτογραφίες από το εσωτερικό της κλινικής, στην οποία εισήλθαν οι Αρχές αλλά και πολίτες, οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, προέβησαν σε σχετικές καταγγελίες. Όπως πληροφορούμαστε, αφορμή για τις καταγγελίες αυτές αποτέλεσε το επίμονο κλάμα των ζώων και το γεγονός ότι η κλινική ήταν για κάποιες μέρες κλειστή. Οι εικόνες από τους εσωτερικούς χώρους του υποστατικού, πραγματικά σοκάρουν, καθότι φαίνονται ξεκάθαρα ακαθαρσίες, κόπρανα και αίματα ζώων.

Το philenews επικοινώνησε για το περιστατικό με την Αστυνομία, η οποία το επιβεβαίωσε. Όπως μας αναφέρθηκε, τα ζώα εντός της κλινικής βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες. Το νεκρό σκυλί παραλήφθηκε από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες τη Δευτέρα θα διενεργήσουν νεκροτομή ώστε να προκύψει σχετικό πόρισμα για τα αίτια θανάτου και το χρόνο για τον οποίο ήταν νεκρό εντός της κλινικής. Τα άλλα ζώα παραλήφθηκαν από τις δημοτικές Αρχές, εξετάστηκαν από κτηνιάτρους και μεταφέρθηκαν επί της παρούσης σε καταφύγιο.

Οι ίδιες πηγές από την Αστυνομία μας ανέφεραν ότι κατά τον έλεγχο της σκηνής και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για μεταφορά των ζώων, παρόντες ήταν κτηνιατρικοί λειτουργοί, λειτουργοί του Υγειονομείου του δήμου, Αστυνομικοί και ο ίδιος ο κτηνίατρος, ο οποίος φέρεται να έδωσε τη συγκατάθεσή του για την πραγματοποίηση της έρευνας.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *