Kylie Jenner: «Απειλεί» τη θέση του Mr. Facebook;

Kylie Jenner: «Απειλεί» τη θέση του Mr. Facebook;

Kylie Jenner: «Απειλεί» τη θέση του Mr. Facebook;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

Στις 10 Αυγούστου η Kylie Jenner ή αλλιώς το στερνοπούλι της φαμίλιας Kardashian-Jenner θα συμπληρώσει 21 χρόνια ζωής. Είθισται τα κορίτσια στην ηλικία της να γιορτάζουν αυτή τη σημαδιακή ηλικία με κάποιο πάρτι που θα θυμούνται για ολόκληρη τη ζωή τους. Άλλωστε, για τους Αμερικανούς ο αριθμός 21 δεν είναι απλώς εκείνος που ονειρεύεται κάθε φιλοπερίεργος επισκέπτης του Λας Βέγκας, αλλά είναι ταυτισμένος -συμβολικά έστω- με την ενηλικίωση. Φυσικά για την Jenner η ενηλικίωση έχει έρθει πολλά χρόνια νωρίτερα. Δεν έχει περάσει και λίγα. Από τα μικράτα της πρωταγωνιστεί στο reality show της οικογένειάς της, ενώ πριν από λίγα χρόνια βίωσε τη μάλλον κοσμογονική εμπειρία της αλλαγής φύλου του πατέρα της, που εν μία νυκτί μεταμορφώθηκε από Bruce σε Caitlyn Jenner. Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους τα γενέθλιά της αυτά δεν θα μπορούσε να τα γιορτάσει με συμβατικές φιέστες και ανούσιες παράτες. Το περιοδικό Forbes, δηλαδή η βίβλος του οικονομικού Τύπου φρόντισε να της κάνει ένα δώρο που ούτε η ίδια δεν θα τολμούσε να φαντασιωθεί στα πιο τρελά κι εξεζητημένα όνειρά της: ένα εξώφυλλο στο τεύχος Αυγούστου, όπου φιλοξενεί τη λίστα με τις 60 δισεκατομμυριούχους γυναίκες του πλανήτη.

Μπορεί σήμερα το Forbes να υπολογίζει την αξία της στα 900 εκ. δολάρια, ωστόσο, εκτιμά ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο χάρη στα συμβόλαια που έχει και τον ρυθμό ανάπτυξης της επιχείρησής της θα καταφέρει να υπερκεράσει το ρεκόρ του νεότερου δισεκατομμυριούχου στην ιστορία, το οποίο έως σήμερα κατέχει ο Marc Zuckerberg, δηλαδή ίσως ο πιο δαιμόνιος άνθρωπος στον κόσμο, εκείνος που επινόησε ένα προϊόν εξίσου εθιστικό με τη νικοτίνη, ήτοι το Facebook.

Όχι, δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση το γεγονός ότι η Jenner είναι ή δεν είναι δισεκατομμυριούχος. Άλλωστε, αυτό είναι σαν την εγκυμοσύνη. Δεν κρύβεται. Ωστόσο, πολλοί ήρθαν να αμφισβητήσουν το γεγονός ότι η Jenner ανήκει στην κάστα των γυναικών που ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν να κατακτήσουν αν όχι τον κόσμο, χρήματα ικανά να θρέψουν μέχρι και τα δισέγγονά τους – άρα και ισχύ. Μπορεί να είναι η πλουσιότερη για τη χρονιά που μας πέρασε με ακαθάριστα κέρδη 166 εκ. δολαρίων, αφήνοντας πίσω ακόμα και την Beyonce που υπολείπεται κατά περίπου 100 εκ. ή την αδελφή της Kim Kardashian που με κόπους, βάσανα και -κυρίως- τους γλουτούς της είχε έσοδα 67 εκ. δολαρίων, όμως, είναι στ’ αλήθεια κάποια που έφτυσε αίμα για να τα καταφέρει στην καπιταλιστική Αμερική, όπου μια γυναίκα αμείβεται με 82 λεπτά για την ίδια δουλειά για την οποία ένας άνδρας κερδίζει 1 δολάριο; Έχει δικαίωμα η Jenner να είναι το παράδειγμα προς μίμηση;

Πάντως, όλες μαζί, δηλαδή η Kris, η Caitlyn, η Kendal και η Kylie Jenner, η Kim, η Chloe και η Kourtney Kardashian, διαθέτουν ποίμνιο σχεδόν 500 εκ. εκατομμυρίων followers μόνο στο Instagram. Τόσος ήταν ο πληθυσμός της αφρικανικής ηπείρου το 1980. Τόσοι είναι οι κάτοικοι των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάντε τα μαθηματικά.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *