Κύπρια ηθοποιός ενσαρκώνει τη Μάργκαρετ Θάτσερ!

Κύπρια ηθοποιός ενσαρκώνει τη Μάργκαρετ Θάτσερ!

Κύπρια ηθοποιός ενσαρκώνει τη Μάργκαρετ Θάτσερ!

Εμπνευσμένο από τη ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Η Σιδηρά», που προτείνει από τις 13 Μαρτίου το Θέατρο Versus, με τη Βίβιαν Νικολαΐδου στον ομώνυμο ρόλο.

Η παραγωγή που σκηνοθετεί ο Μαρίνος Ανωγυριάτης θα κάνει τις πρώτες της παραστάσεις στη Λευκωσία, στο χώρο του Θεάτρου Ένα.

Το έργο διαδραματίζεται στη σουίτα της Πρωθυπουργού. Το θεατρικό ολοκληρώνεται σε τρεις πράξεις και προσπαθεί να σκιαγραφήσει την σχέση της γυναίκας με την εξουσία, τον ρόλο των ανδρών και τη σχέση αυτής της γυναικείας δύναμης απέναντι στα πατροπαράδοτα θηλυκά πρότυπα. Το έργο αποκαλύπτει πτυχές των παιγνιδιών των πολιτικών και αποπειράται να μπει στα άδυτα της πολιτικής ίντριγκας.

Στην πρώτη πράξη η πρωθυπουργός συζητά με τον βοηθό της για τις λεπτομέρειες ενός συνεδρίου παρουσία της υπηρέτριας που ανέλαβε να εξυπηρετήσει την πρωθυπουργό. Περιγράφει την πορεία μιας φιλόδοξης δυνατής κυρίας και τον δρόμο προς την εξουσία. Η πρώτη σκηνή παρουσιάζει τη γυναικία δύναμη, τις φιλοδοξίες της και τις άμυνες της απέναντι σε μια κοινωνία που την θέλει αδύναμη και εύθραυστη.

Στη δεύτερη πράξη η πρωθυπουργός κάνει πρόβα την ομιλία της μπροστά στον βοηθό της, η υπηρέτρια είναι και πάλι παρούσα, όταν ο βοηθός θα αποχωρίσει, οι δυο γυναίκες θα ξεδιπλώσουν τους ρόλους που κλήθηκαν να ενσαρκώσουν. Η υπηρέτρια και η Βασίλισσα και οι δυο γυναίκες και οι δυο σε ένα κόσμο για άντρες.

Η δεύτερη πράξη θα φέρει επίσης την ανατροπή, η υπάκουη υπηρέτρια αποπειράται να σκοτώσει την πρωθυπουργό που πιστεύει ότι είναι η αιτία της προσωπικής της τραγωδίας.

Στην τρίτη πράξη το πρόβλημα λύνεται, η πρωθυπουργός μένει μόνη και εξηγεί την εξέλιξη του δράματος. Παραθέτει τις αίτιες του αποτελέσματος. Μέσα από τα λεγόμενα της αποκαλύπτει τη μοναδική ίσως αλήθεια όλου αυτού του παραμυθιού, αυτό που σίγουρα κρύβει η κορυφή είναι μια εθιστική μοναξιά.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Μαρίνος Ανωγυριάτης
Παίζουν: Βίβιαν Νικολαϊδου, Αντρέας Νικολαϊδης και Ήβη Νικολαΐδου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
Σκηνικά/ Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική: Αντρέας Κλεοβούλου

Λευκωσία: θέατρο Ένα

Ημερομηνίες παραστάσεων
Avant-première: 13 Μαρτίου
Πρεμιέρα: 14 Μαρτίου
15, 20, 21, 22, 25, 26, 27 και 28 Μαρτίου
Tηλ κρατήσεων Λευκωσία: 22348203

Λεμεσός: θέατρο Ένα

Ημερομηνίες παραστάσεων
Παραστάσεις: 21, 22, 24, 27, 28 και 29 Απριλίου
Τηλ Κρατήσεων Λεμεσού: 99395970

*Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *