Λευτέρης Πετρούνιας: Στο πάνθεον της ενόργανης ο «Άρχοντας των Κρίκων»

Λευτέρης Πετρούνιας: Στο πάνθεον της ενόργανης ο «Άρχοντας των Κρίκων»

Λευτέρης Πετρούνιας: Στο πάνθεον της ενόργανης ο «Άρχοντας των Κρίκων»

Ο θρύλος του Λευτέρη Πετρούνια μεγάλωσε ακόμα περισσότερο στο Κατάρ και στο 48ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στη Ντόχα. Ο Έλληνας «Άρχοντας των Κρίκων» αν και τραυματισμένος, για 90 δευτερόλεπτα έβαλε στην άκρη τους πόνους στον αριστερό ώμο, ξέχασε το χειρουργείο στο οποίο θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες και κατάφερε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ταυτόχρονα έγινε ο πολυνίκης Έλληνας στην διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Βλάση Μάρα που έχει δύο χρυσά κι ένα χάλκινο, αλλά έγινε κι ένας από τους τρεις γυμναστές σε όλη την ιστορία της ενόργανης, που έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε ένα αγώνισμα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επιπλέον, διεύρυνε το εκπληκτικό αήττητο σερί του, αφού επί 2,5 χρόνια νικάει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί. Αυτό ήταν το 9ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους 9 τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, που έχει εμφανιστεί από το 2015 και μετά.

 

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ναμπαρέτε Ζανέτι με 15,100 βαθμούς και το χάλκινο ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900.

Η τελική κατάταξη

1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.366
2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία)
3. Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.900
4. Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14.766
5. Νικίτα Ναγκόρνι (Ρωσία) 14.733
6. Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.733
7. Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14.266
8. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14.133

Δείτε το βίντεο της απονομής:

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *