ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

BEAUTYLips sun care: Τα πιο απαραίτητα της παραλίας για προστασία των χειλιών

Lips sun care: Τα πιο απαραίτητα της παραλίας για προστασία των χειλιών

Ένα από τα λάθη που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας  με την αντηλιακή προστασία (μαζί με το ότι δεν ανανεώνουμε το αντηλιακό μας, όσο συχνά χρειάζεται) είναι πως αφήνουμε εντελώς ακάλυπτα τα χείλη μας, μια από τις πιο ευαίσθητες ζώνες του προσώπου μας.

 Ειδικά το καλοκαίρι, αλλά και όλο το χρόνο, η αντηλιακή προστασία των χειλιών είναι απαραίτητη, δεδομένου πως η επιδερμίδα τους είναι λεπτή, με πολύ λίγη μελανίνη, επομένως δε διαθέτει κανένα «φυσικό» τρόπο να προστατευτεί από την βλαπτική ηλιακή ακτινοβολία και τη γήρανση (ο οποίος ούτως ή άλλως δε θα ήταν αρκετός). Και, ακριβώς επειδή τα χείλη μας είναι συνεχώς εκτεθειμένα στον ήλιο, ο κίνδυνος για έγκαυμα ή αλλοιώσεις είναι μεγάλος.

 Ο πιο προφανής τρόπος για να τα προστατέψεις είναι τόσο απλός! Το μόνο που θα χρειαστείς  είναι να κάνεις λίγο χώρο στο νεσεσέρ της παραλίας, να ρίξετε ένα αντηλιακό στικ χειλιών  και να το εντάξεις στην ιεροτελεστία προστασίας της επιδερμίδας σου κάτω από τον ήλιο, ως ένα ακόμα βασικό βήμα. Οι εταιρείες καλλυντικών έχουν εξειδικεύσει τις συνθέσεις των αντηλιακών για τα χείλη, ώστε να διαθέτουν το απαραίτητο SPF αλλά και συστατικά που ενυδατώνουν την ευαίσθητη επιδερμίδα τους (υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, aloe vera) και άλλα που «κλειδώνουν» την υγρασία στο εσωτερικό της (έλαιο καρύδας, shea butter κ.ά.).

Tip: οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε τα lip gloss στην παραλία, γιατί έλκουν τις ακτίνες UV στα χείλη.

UV LIP COLOR SPLASH ULURU RED SPF30 SHISEIDO
TARGETED PROTECTION STICK SPF35, CLINIQUE
O’SOLEMIO SUN STICK SPF 50+, DIEGO DALLA PALMA
INVISIBLE SUN CARE STICK SPF50, CLARINS

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS