CELEBRITIESTVΛώρης Λοϊζίδης: Αποκαλύπτει τι διαφορετικό έχει ο «Μελίαρτος», από προηγούμενες σειρές του

Λώρης Λοϊζίδης: Αποκαλύπτει τι διαφορετικό έχει ο «Μελίαρτος», από προηγούμενες σειρές του

Πρεμιέρα κάνει απόψε η νέα σειρά του Λώρη Λοϊζίδη «Μελίαρτος» στον ΑΝΤ1 στις 22.15.

Ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης βάζει το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό του καθώς θεωρεί τον «Μελίαρτο» την καλύτερη -μέχρι στιγμής- δουλειά που έκανε στην καριέρα του κι εξηγεί το γιατί στο περιοδικό Tv Mania και τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη.

Απόσπασμα από την συνέντευξη:

Γκουγκλάροντας τη λέξη «Μελίαρτος» τα μοναδικά αποτελέσματα που είναι καταχωρημένα είναι για ένα «κουζινάκι-πολυχώρο στο κέντρο της Αθήνας» αλλά και για ένα «ζαχαροπλαστείο στην Καβάλα». Εσύ, τι ερμηνεία δίνεις;
Το «Μελίαρτος» έχει πολλές έννοιες.

Δηλαδή;
Η πρώτη είναι το γλυκό μεροκάματο. Όλος εκείνος ο αγώνας που κατέβαλλαν τότε οι άνθρωποι για να αποκτήσουν ένα κομμάτι ψωμί. Γλυκό, μέλι, άρτος. Γλυκό ψωμί, γλυκό μεροκάματο. Από την άλλη, το χαρούπι με το οποίο καταπιάνεται η σειρά, ονομάζεται και αρτόδεντρο από το οποίο παράγουμε μέλι, το τερατσόμελο. Σε συνδυασμό όλων όσων έχω προαναφέρει, γεννήθηκε το «Μελίαρτος».

Πρώτα γεννήθηκε ο τίτλος και μετά το σενάριο της σειράς;
Ο τίτλος ακολούθησε του σεναρίου αφού πρώτα έχουμε κάνει έρευνα για το χαρούπι, ακολούθως εντοπίσαμε την τοποθεσία για τα γυρίσματα κι εκ των υστέρων, αφού γράφτηκαν τα πρώτα επεισόδια, γεννήθηκε ο τίτλος.

Υπάρχει ως λέξη ή είναι ένα ακόμα από τα γνωστά λογοπαίγνιά σου;
Υπάρχει αλλά δεν είναι αρκετά διαδεδομένη.

Σου αρέσει να παίζεις με τις λέξεις.
Ακολουθώ πάντα τις δικές μου γραμμές. Κι επειδή πρόκειται για μια σειρά πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες δουλειές μου, ήθελα να της δώσω κάτι διαφορετικό. Κι έχω την αίσθηση ότι ταιριάζει. Αντικατοπτρίζει κάθε σκηνή του σεναρίου μου.

Δηλαδή, σε τι διαφέρει ο «Μελίαρτος» από προηγούμενες τηλεοπτικές επιτυχίες σου στον ΑΝΤ1;
Δεν θα δείτε κωμωδία αυτή τη φορά. Δεν είναι το «La pasta pomilώri», δεν είναι η «Αίγια Fuxia», δεν είναι το «Την πάτησα», δεν είναι η «Πρώτη σταγόνα» και σίγουρα δεν είναι οι «Πατάτες αντιναχτές». Από την άλλη, όμως, δεν μπορώ να της δώσω κάποια ταυτότητα, γιατί δεν είναι ούτε δράμα, ούτε κωμωδία, δεν περιέχει μόνο ρομάντζο και δράση, έχει λίγο από όλα, είναι ο «Μελίαρτος».

Χρονικά, πού τοποθετείται η σειρά;
Σε μια γλυκιά εποχή που δημιουργήσαμε μόνοι μας. Μια δική μας δεκαετία με τα χρώματα, όμως, του ’60 και του ’70. Γυρίζω πίσω τον χρόνο, χωρίς να τοποθετούμαι σε κάποια συγκεκριμένη δεκαετία. Δημιουργούμε ένα ωραίο πίνακα για να δουλέψουμε μέσα του. Μια παλέτα χρωμάτων, για να επιλέξουμε τους συνδυασμούς που εμείς θέλουμε.

Και τι περιλαμβάνει αυτός ο πίνακας;
Έρωτες, πάθη, δυσκολίες, ίντριγκες, φτωχούς, πλούσιους, κακίες, κουτσομπολιά, δολοφονίες, μοιχείες, τα πάντα…

Ήταν πιο εύκολο για σένα να γράψεις δράμα αντί κωμωδία;
Δεν είναι μια εύκολη σειρά για μένα. Οι προηγούμενες δουλειές μου ήταν πιο εύκολες από την τωρινή. Έχει πολλά εμπόδια το σενάριο του «Μελίαρτου», καθώς δεν πρόκειται για μια αυτή καθαυτή δραματική σειρά, που στο τέλος καταλήγει σε σαπουνόπερα. Δεν θέλω να κουράσει. Θέλω να ξαφνιάσει, να εκπλήξει, να υπάρχουν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και δράσεων. Είναι δύσκολο να ισορροπήσεις σε μια κλωστή, χωρίς να πέσεις.

Πώς γεννήθηκε η ιστορία του «Μελίαρτου»;
Στις συζητήσεις που κάναμε κάθε βράδυ με τον Θεοδόση (σ.σ. Οικονομίδη – σκηνοθέτης της σειράς) και τη Στυλιάνα (σ.σ. Μαραγκού – σύζυγος του Λώρη και στιλίστρια της σειράς), λέγαμε ότι δεν ήθελα να κάνω άλλη μια κωμωδία του στιλ «Λώρης». Ήθελα να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό. Ή θα έκανα μια εξτρίμ κωμωδία ή θα προχωρούσα σε ένα άλλο στάδιο, που θα ήταν περισσότερο προς δράση, θρίλερ, κάτι πιο δραματικό αλλά με κωμικά στοιχεία. Αυτή ήταν η καθημερινή μας συζήτηση. Ακόμα και στον ύπνο μου ερχόντουσαν συνεχώς εικόνες, μέχρι που επισκεφτήκαμε τον χώρο του ΣΟΠΑΖ κι εκεί γεννήθηκε η ιδέα, οι χαρακτήρες, τα location, τα πάντα για τον «Μελίαρτο».

Τι σε κάνει να αισιοδοξείς για την επιτυχία της σειράς;
Τα ζω. Θέλω να είμαι αισιόδοξος για κάθε δουλειά μου, που βλέπω να τα πηγαίνει καλά. Φέτος, κάναμε πλάνα που δεν είδα ποτέ σε άλλη σειρά μου. Δεν λέω ότι θα κατακτήσουμε τον κόσμο αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα πάνω κάθε φορά.

Μην χάσετε την πρεμιέρα της σειράς απόψε στις 22.15 από τον ΑΝΤ1 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ίδια ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS