Λούης Πατσαλίδης: «Ζω όπως ο μέσος Κύπριος»

Λούης Πατσαλίδης: «Ζω όπως ο μέσος Κύπριος»

Λούης Πατσαλίδης: «Ζω όπως ο μέσος Κύπριος»

Από την Αφροδίτη Γεωργίου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Styling: Γιώργος Χρυσοστόμου

Βοηθός styling: Άγγελος Βιολάρης

Μακιγιάζ: Αμαλία Ζανέττου

ΕΝΘΕΤΟ

«Όταν είσαι φύσει καλλιτεχνικός άνθρωπος δεν μπορείς να σε περιορίζουν και να σε βάζουν σε καλούπια για το τι θα πεις, πώς θα το πεις και πώς θα το κάνεις. Ο Active μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω μια εκπομπή στα μέτρα μου όπως νιώθω εγώ, με τα μουσικά ακούσματα που αγαπώ»

«Έχω το lifestyle που είχα και πριν που δούλευα στην τράπεζα. Ο κόσμος που είναι δίπλα μου και με ζει μπορεί να σου το επιβεβαιώσει 100%»

Τελειώνοντας μια άκρως πετυχημένη σεζόν, με την εκπομπή του να σπάει τα μηχανάκια τηλεθέασης και λίγο πριν αναλάβει και πάλι δράση τη νέα σεζόν, ο Λούης Πατσαλίδης φωτογραφίζεται σε άκρως καλοκαιρινή και ξέγνοιαστη διάθεση. Άλλωστε έχει κάθε λόγο να χαμογελά! Απολαμβάνει την τεράστια αγκαλιά του τηλεοπτικού κοινού, μετακομίζει ραδιοφωνικά στον Active και έχει μια υπέροχη οικογένεια που είναι το Α και το Ω στη ζωή του.

 Ας αρχίσουμε με το πιο καινούριο επαγγελματικό σου βήμα, καθώς ραδιοφωνικά ανήκεις πλέον στην οικογένεια του Φιλελεύθερου και του Active 107.4 & 102.5 FM! 

Αυτή η συνεργασία γυρόφερνε εδώ και δύο χρόνια και φαίνεται πως ήταν το σωστό timing! Ήθελα και εγώ μια αλλαγή οπόταν όταν ήρθε η πρόταση, τη συζητήσαμε και καταλήξαμε σε συμφωνία. Αρχίζουμε στις 2 Σεπτεμβρίου παρέα με τον Τάσο Θεοδώρου, έναν παλιό γνώριμο, αφού ήμαστε δύο χρόνια μαζί στο ραδιόφωνο. Θα μας ακούτε στο πρωινό του Active, 7 με 10 το πρωί!

Τι να περιμένουν από εσάς οι ακροατές;  

Αυτές τις μέρες είμαστε στη διαδικασία να τα προετοιμάσουμε όλα. Σίγουρα ξέροντας και εμένα και τον Τάσο θα έχει πολλή δόση τρέλας, τρολ και τσακωμών μιας και είμαστε και οι δύο έντονες προσωπικότητες. Είμαστε πάρα πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες και βλέπουμε τα πράγματα αλλιώς. Οπότε τα καβγαδάκια μας θα είναι αληθινά (γέλια).

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις ναι στην πρόταση του Active;

Όπως και στην τηλεόραση, μου δίνεται η απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Όταν είσαι φύσει καλλιτεχνικός άνθρωπος δεν μπορείς να σε περιορίζουν και να σε βάζουν σε καλούπια για το τι θα πεις, πώς θα το πεις και πώς θα το κάνεις. Ο Active μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω μια εκπομπή στα μέτρα μου όπως νιώθω εγώ, με τα μουσικά ακούσματα που αγαπώ. Επειδή θεωρώ ότι είμαι μέσος Κύπριος πιστεύω θα ταιριάξω με τον μέσο Κύπριο και στα μουσικά ακούσματα. Πάντως θα δημιουργήσουμε μια εκπομπή άκρως διασκεδαστική!

Πάμε και στα τηλεοπτικά… Συνήθως οι εκπομπές παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης με το πέρασμα του χρόνου. Εσύ σεζόν με σεζόν σπας το προηγούμενο ρεκόρ σου. Τώρα, ετοιμάζεσαι για 4η χρονιά για το «Λούης Night Show», πιο δυνατός από ποτέ. Γιατί πιστεύεις γίνεται αυτό;

Νομίζω ότι αυτό γίνεται επειδή ο κόσμος αντιλαμβάνεται αν αυτό που του σερβίρεις κρύβει δουλειά και κόπο ή αν απλώς βγαίνεις στο γυαλί και λες πράγματα για να γεμίσεις χρόνο. Επίσης, δεν εφησυχάζουμε ως ομάδα. Πάντα ψάχνουμε τρόπους να βελτιώνουμε το προϊόν μας. Φέτος για παράδειγμα, μια μεγάλη ανανέωση είναι το σκηνικό, το οποίο θα αλλάξει εντελώς! Σίγουρα η δομή της εκπομπής δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί, όμως, αλλάζουν κάποια πράγματα όσον αφορά τη θεματολογία. Το θέμα είναι να ανανεώνεσαι και να κρατάς το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

Πάντως η κυπριακή επικαιρότητα σού δίνει μπόλικη τροφή για σάτιρα, έτσι δεν είναι;

Δόξα τω Θεώ (γέλια) Και να μη μας δώσουν υλικό, το δημιουργούμε! Εδώ είναι το μυστικό. Δεν περιμένουμε μόνο να συμβεί κάτι, ένα ευτράπελο ή κάτι αναπάντεχο στις εκπομπές. Δημιουργούμε και εμείς οι ίδιοι τα αστεία με τα λεγόμενα των προσώπων. Μπορεί κάτι που θα δει ένας τηλεθεατής και να πει «οκ δεν είπε και τίποτα», για εμάς να είναι η αφορμή να δημιουργήσουμε ένα αστείο. Εκεί είναι η δυσκολία και η μαγκιά ενός καλλιτέχνη. Από το μηδέν, να «γεννήσει» κάτι.

Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σου όταν σατιρίζεις;

Πιστεύω ότι η σάτιρα ως είδος δεν έχει όρια. Τα όρια μπαίνουν από εκείνον που την κάνει. Σίγουρα έχω κάποιες κόκκινες γραμμές όπως το ότι δεν μπορώ να κάνω κάποιο αστείο ή να σατιρίσω την οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας και τα Θεία. Δεν εννοώ τον θεσμό της Εκκλησίας και τα πρόσωπα που την αποτελούν, αλλά τα Θεία, τα Μυστήρια.

Ο κόσμος σου δείχνει μεγάλη αγάπη. Κάθε εβδομάδα όλοι μιλάνε για την απίστευτη απήχηση που έχει η εκπομπή σου. Όσο πιο ψηλά είσαι, όμως, δεν είναι και μεγαλύτερος ο φόβος της πτώσης ή της μικρότερης αποδοχής από αυτήν που συνήθισες;

Δεν είναι και δεν ήταν αυτοσκοπός να είμαστε η πρώτη εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης. Ούτε όταν ξεκινούσαμε ούτε σήμερα που είμαστε η πρώτη εκπομπή. Ο στόχος μας ήταν πάντα να κάνουμε μια ωραία, σωστή εκπομπή που να περνά ο κόσμος καλά. Δεν λέω ποτέ ότι έχω φτάσει στην κορυφή. Πάντα ψάχνομαι και πάντα προσπαθώ να βρίσκω τρόπους να ανανεώνομαι και να δημιουργώ καινούρια πράγματα. Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις ψηλά αλλά να κρατηθείς. Φέτος θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό οπότε δεν περιμένω ούτε ευελπιστώ ότι θα γράφω 50%. Εκείνο που είναι σημαντικό για εμάς είναι να κάνουμε μια εκπομπή με την οποία θα περνάμε καλά εμείς για να περνά καλά και ο κόσμος.

Πιστεύεις ότι μοιάζεις με τον μέσο Κύπριο τηλεθεατή;   

Θεωρώ ότι ζω όπως ο μέσος Κύπριος, δηλαδή με τα μωρά του, να τα τρέξει, να τα πάει ιδιαίτερα, να τους διαβάσει, να τσακωθεί με τη γυναίκα του, να βγει με τους κουμπάρους του. Ζεις στην Κύπρο, δεν μπορείς να πεις «α εγώ είμαι τηλεοπτικός αστέρας και θα κάνω άλλο lifestyle». Εγώ έχω το lifestyle που είχα και πριν που δούλευα στην τράπεζα. Ο κόσμος που είναι δίπλα μου και με ζει μέσα στα χρόνια μπορεί να σου το επιβεβαιώσει 100%.

Αναφέρθηκες στα χρόνια της τράπεζας. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεται κανείς να σε φανταστεί ως τραπεζικό υπάλληλο. Τι σε οδήγησε αρχικά εκεί και με ποια αφορμή είπες να αλλάξεις δρόμο;  

Στην τράπεζα οδηγήθηκα επειδή είχα περάσει στις εξετάσεις και όπως κάθε Κύπριος γονιός που σέβεται τον εαυτό του δυο πράγματα ήταν καλά εκείνη την εποχή για τα παιδιά τους: Το να δουλεύεις στην Κυβέρνηση ή στην τράπεζα. Έτσι και εγώ δεν πήγα να σπουδάσω στην Αμερική ενώ είχα υποτροφία και επέλεξα να δουλέψω στην τράπεζα. Από το πρώτο μισάωρο κατάλαβα ότι δεν ήταν χώρος για μένα. 13 ολόκληρα χρόνια που δούλευα ως τραπεζικός, ήμουν πάντα με το ένα πόδι εκτός. Παράλληλα έκανα πράγματα που μου άρεσαν και όταν κατάφερα να μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά κάνοντας παραστάσεις και μόνο, αποφάσισα να φύγω από την τράπεζα και να κάνω αυτό που πραγματικά ήθελα.

Έμαθα όμως ότι σε έσπρωξε και η γυναίκα σου…  

Η Αστέρω είναι η ισορροπία μου. Αν δεν ήταν πλάι μου, η ζωή μου θα ήταν μόνο μια πελλάρα (γέλια). Η Αστέρω είναι η φωνή της λογικής, αυτή που με κρατά προσγειωμένο. Από την άλλη είναι και η φωνή της καρδιάς. Αν τότε δεν είχα τη σύμφωνη γνώμη της, όχι μόνο δεν θα έκανα το βήμα να φύγω από την τράπεζα αλλά ούτε και άλλες αποφάσεις που πήρα αργότερα στη ζωή μου θα έπαιρνα. Πολύ πιθανόν να μην έκανα όλα αυτά που κάνω. Ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιτυχίας οφείλεται στην παρουσία της Αστέρως.

Για να συνοψίσουμε, το πρόγραμμα της νέας σεζόν έχει…

Ραδιοφωνικά θα είμαστε στον Active κάθε πρωί 7 με 10! Τηλεοπτικά 4η χρονιά «Λούης Night Show» στον Alpha Κύπρου, ενώ δεν θα λείπουν και οι θεατρικές παραστάσεις,  Stand up Comedy για ενήλικες αλλά και για παιδιά. Όπως ήταν και φέτος. Είναι πολύ κουραστικό αλλά ταυτόχρονα τόσο δημιουργικό πρόγραμμα. Η αγάπη που λαμβάνεις από τον κόσμο, ειδικά από τα παιδιά, είναι τόση που σου γεμίζει τις μπαταρίες. Είναι η 13η σεζόν με τις παραστάσεις ενηλίκων. Η νέα παράσταση θα ονομάζεται «Έξω Φρενών» και θα είμαστε στο Down Town στη Λευκωσία κάθε Παρασκευή από μέσα Οκτωβρίου. Στη Λεμεσό θα είμαστε στο Ravens κάθε πρώτο Σάββατο και στην Πάφο μια φορά τον μήνα στο Almyra. Οι παιδικές θα είναι Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί.

Τα παιδιά σου τι δουλειά λένε ότι κάνεις;  

Ότι λέω πελλάρες (γέλια). Κοίτα, ξέρουν ότι ο μπαμπάς τους είναι στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, ότι κάνει παραστάσεις. Μέχρι εκεί. Προσπαθώ να περάσω στα παιδιά ότι μπορεί εγώ να φαίνομαι και να με ξέρει κόσμος λόγω της δουλειάς, αλλά η δική μου η δουλειά δεν είναι πιο σημαντική από αυτές που κάνουν οι γονείς άλλων συμμαθητών τους.

Σε χαρακτήρα ποιος σου μοιάζει περισσότερο;

Η κόρη μου είναι πιο συνεσταλμένη, μοιάζει περισσότερο στη μητέρα της. Ο γιος μου φαίνεται ότι θα είναι ίδιος μαζί μου (γέλια).

Λες να ακολουθήσει τα βήματά σου;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ο γιος μου είναι 8 ετών και η κόρη μου 11. Ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του. Οι ίδιοι θα αποφασίσουν, απλά εγώ θα είμαι εκεί να βοηθήσω σε ό,τι χρειαστούν. Δεν θα έσπρωχνα τα παιδιά μου να κάνουν κάτι που δεν θέλουν.

Τι σε κάνει να γελάς με την ψυχή σου;

Γελώ πολύ εύκολα και με ό, τι μπορείς να φανταστείς. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ καλό κοινό για να πάει να δει μια κωμωδία κ.λπ.

Πότε χάνεις το χιούμορ σου;

Το χιούμορ μου το χάνω όταν κάποιος πάει να με ξεγελάσει ή να εκμεταλλευτεί εμένα και αγαπημένα μου πρόσωπα. Είμαι ένας άνθρωπος που δυστυχώς ή ευτυχώς εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Είτε είναι αγάπη είτε χαρά, είτε λύπη είτε θυμός, δεν κρατώ ποτέ τίποτα μέσα μου.

Θες να θυμηθούμε μια καλοκαιρινή τρέλα που έχεις κάνει στη ζωή σου;

Θυμάμαι ήμαστε στον Καλοπαναγιώτη, όπου περνούσα όλο μου το καλοκαίρι. Ήμασταν έφηβοι, γύρω στα 14-15. Ήμασταν κάτω από τον Άη Γιάννη τον Λαμπαδιστή, είχαμε ραδιόφωνα με κασέτες και μαζευόμασταν καμιά τριανταριά άτομα της ίδιας ηλικίας και ακούγαμε μουσική στη διαπασών και ξυπνούσαμε όλο το χωριό.

Πώς είναι για σένα οι ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές;

Ελλάδα και πάλι Ελλάδα! Είμαι ερωτευμένος με οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ελλάδα. Θεωρώ ότι αν δεν την έχεις εξερευνήσει από άκρη σε άκρη δεν μπορείς να ταξιδέψεις σε άλλη χώρα για διακοπές. Φέτος πήγα με το Salamis, όπου κάναμε την παράσταση πάνω στο πλοίο, σε Μυτιλήνη, Χίο, Ρόδο και Σύμη, ενώ είχα πάει και νωρίτερα Ελλάδα για παραστάσεις. Φέτος το καλοκαίρι λοιπόν, αφού έχουμε απολαύσει την Ελλάδα, αποφασίσαμε να πάμε Αυστρία οικογενειακώς. Το μενού ταξιδιών μέχρι τέλος του χρόνου έχει ένα stand up comedy στο Λονδίνο, ενώ αρχές του χρόνου θα πάω τουρνέ στην Ελλάδα με 4 παραστάσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη.

Για πες, η Αστέρω δεν εκνευρίζεται που βγάζεις τα προσωπικά σας στη φόρα;

Πάρα πολύ και πάρα πολύ συχνά! (γέλια) Υπάρχουν και πράγματα που μπορεί να μην τα δει η ίδια και να της τα μεταφέρουν και μάλιστα κάπως αλλιώς από ό,τι ειπώθηκαν και αρχίζει να μου λέει «Πάλι; φτάνει», «Δεν κουράστηκες να με κατηγορείς για τα πάντα; (γέλια)

Όντως είναι το αφεντικό της σχέσης σας ή υπερβάλλεις;  

Ναι, είναι το αφεντικό σε όλα τα θέματα! Είμαστε 15 χρόνια μαζί και ακόμη και για να βγάλω τα σκουπίδια, να ποτίσω ή να πλύνω, πρέπει να μου πει κάνε αυτό!

Τι αγαπάς πιο πολύ σε εκείνη;  

Την αθωότητα που ακόμη έχει μέσα της και πιστεύει ότι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος. Ξαφνιάζεται με πράγματα που βλέπει γύρω της και παθαίνει σοκ επειδή νομίζει ότι είναι όλα όμορφα και ωραία ενώ δεν είναι έτσι…

Πώς την κέρδισες;

Της είπα να πάμε για φαγητό! Μου είπε ότι αν της έλεγα να πάμε για καφέ δεν θα της άρεσε. Στο πρώτο μας ραντεβού έφαγα και το φαγητό της επειδή εκείνη τη μέρα έμαθε ότι είναι 5 χρόνια μεγαλύτερη από μένα και της κόπηκε η όρεξη. (γέλια). Ποτέ βέβαια δεν έπαιξαν ρόλο αυτά τα λίγα χρόνια διαφοράς. Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που πήγα να τη δω στο θέατρο, είπα μέσα μου «Γιατί είναι μαζί μου ακόμα αυτή η υπέροχη κοπέλα;».

Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή ως οικογένεια;

Έχουμε πάρα πολλές αγαπημένες στιγμές επειδή είμαστε δύο άνθρωποι της οικογένειας. Παρά το βαρυφορτωμένο μας πρόγραμμα, έχουμε βάλει σε τάξη την καθημερινότητά μας και από τη μία το μεσημέρι που σχολάνε τα παιδιά μέχρι τις 9 το βράδυ που πάνε για ύπνο είμαστε μαζί τους και οι δύο. Θα φάμε παρέα, θα τους πάμε ιδιαίτερα, θα διαβάσουμε, θα παίξουμε. Πάντα μα πάντα τρώμε όλοι μαζί το μεσημέρι σαν οικογένεια. Για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό όπως και οι Κυριακές που πάμε όλοι μαζί εκκλησία.

 

Κλείνοντας, θέλω να μου πεις αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στον κόσμο ποιο θα ήταν;

Να μην υπάρχει πείνα στον κόσμο και να μην παθαίνουν τίποτα τα παιδιά. Δεν το λέω επειδή είμαι πατέρας και πριν έτσι ήμουν. Τα παιδιά είναι η ευαίσθητη χορδή μου.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *