Μάντσεστερ: Νεκρή 8χρονη Αγγκλοκύπρια τρίτης γενιάς

Μάντσεστερ: Νεκρή 8χρονη Αγγκλοκύπρια τρίτης γενιάς

Μάντσεστερ: Νεκρή 8χρονη Αγγκλοκύπρια τρίτης γενιάς

Ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης στο Μάντσεστερ, συγκαταλέγεται η 8χρονη Saffie Rose Roussou, Αγγλοκύπρια τρίτης γενιάς.

Το μικρό κορίτσι είχε μεταβεί στο Μάντσεστερ από την κομητεία του Λάνκασιρ όπου ζούσε με τη μητέρα του και τη μεγαλύτερη αδερφή της για να παρακολουθήσουν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Η μητέρα του κοριτσιού Λίζα και η αδερφή της Άσλει τραυματίστηκαν και διαμετακομίστηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία, χωρίς να θεωρείται ότι διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Ο πατέρας της 8χρονης Ανδρέας Ρούσσου έχει κυπριακή υπηκοότητα, όχι όμως η σύζυγος και οι κόρες του. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Κύπρο και αργότερα μετακόμισε στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λίβερπουλ.

Ο αδερφός του πατέρα και θείος της 8χρονης έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες κυπριακές αρχές και μεταβαίνει στη Βρετανία για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια και για να βοηθήσει με τις τυπικές διευθετήσεις.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Tarleton όπου φοιτούσε η Σάφι Ρόουζ την περιέγραψε ως ένα «όμορφο μικρό κορίτσι με κάθε έννοια της λέξης».

Ο Κρις Απτον πρόσθεσε ότι «Την αγαπούσαν όλοι και η ζεστασιά και ευγένειά της θα μείνουν με στοργή στη μνήμη όλων. Η Σάφι ήταν ήσυχη και προσγειωμένη με δημιουργικό ταλέντο».

Έκανε επίσης λόγο για «τρομερό σοκ» και συμπλήρωσε ότι το σχολείο θα παρασταθεί στους αγαπημένους συμμαθητές του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Μάντσεστερ: Αναγνωρίστηκε το πρώτο θύμα

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ – 22 νεκροί και 59 τραυματίες

Πηγή : philenews / AΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *