BEAUTY

Lifting Vegetal: Ο σύμμαχός σου για νεανική επιδερμίδα από τον Yves Rocher

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως καθώς η επιδερμίδα ωριμάζει, οι ανάγκες της αλλάζουν. Ενώ οι ρουτίνες περιποίησης κατά την αρχή...

Lifting Vegetal: Ο σύμμαχός σου για νεανική επιδερμίδα από τον Yves Rocher

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως καθώς η επιδερμίδα ωριμάζει, οι ανάγκες της αλλάζουν. Ενώ οι ρουτίνες περιποίησης κατά την αρχή...

BEAUTY

Lifting Vegetal: Ο σύμμαχός σου για νεανική επιδερμίδα από τον Yves Rocher

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως καθώς η επιδερμίδα ωριμάζει, οι ανάγκες της αλλάζουν. Ενώ οι ρουτίνες περιποίησης κατά την αρχή...

Lifting Vegetal: Ο σύμμαχός σου για νεανική επιδερμίδα από τον Yves Rocher

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως καθώς η επιδερμίδα ωριμάζει, οι ανάγκες της αλλάζουν. Ενώ οι ρουτίνες περιποίησης κατά την αρχή...
CELEBRITIES SHOWBIZ Μαρία Ιωάννου: «Θα συνεχίσω να ζω στον κόσμο μου. Ίσως, πιο πολύ...

Μαρία Ιωάννου: «Θα συνεχίσω να ζω στον κόσμο μου. Ίσως, πιο πολύ από ποτέ!»

Λίγο πριν την επιστροφή της στην τηλεόραση, μέσα από την εκπομπή «Έλα να δεις» του Omega, η (πάντα επίκαιρη) Μαρία Ιωάννου, ξεφυλλίζει το ημερολόγιο της δικής της καραντίνας και μιλάει για όλα εκείνα τα όμορφα πράγματα που περιμένει να της συμβούν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΙΑ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
STYLING: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Από τη Δευτέρα επιστροφή στην «κανονικότητα». Αλήθεια, το έχεις συνειδητοποιήσει καθόλου;
Όχι μόνο το έχω συνειδητοποιήσει, αλλά δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω πίσω στην εκπομπή και να βρεθώ ξανά με τους αγαπημένους μου συνεργάτες. Μόνο χαρά νιώθω αυτή τη στιγμή.

Το γεγονός ότι η εκπομπή είχε σταματήσει να προβάλλεται το προηγούμενο διάστημα σε είχε ανησυχήσει καθόλου, σε σχέση με μέλλον της;
Όχι, διότι ο λόγος που σταμάτησε η εκπομπή ήταν το ότι υπήρχε ένα κρούσμα στο περιβάλλον το δικό μου κι αν και ήταν απομακρυσμένο, θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να πάμε όλοι στα σπίτια μας προληπτικά. Μετά, περιμέναμε να δούμε πώς θα εξελισσόταν η κατάσταση. Δεν ανησύχησα για το μέλλον της εκπομπής, γιατί ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με τη διεύθυνση του καναλιού που μας διαβεβαίωνε ότι η αναστολή ήταν προσωρινή και είχε γίνει καθαρά για λόγους ασφαλείας.

Τι σου έλειψε περισσότερο από την παλιά σου ρουτίνα τις ημέρες της καραντίνας;
Μου έλειψε η θάλασσα, μου έλειψαν κάποιοι άνθρωποι που αγαπώ και που δεν μπορούσα να τους δω, όπως και το ότι δεν μπορούσα να πάω να ανάψω ένα κερί σε μια εκκλησιά. Εκείνο που σίγουρα δεν μου έλειψε, είναι εκείνο το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα για το σχολείο των παιδιών. Αυτό, νομίζω, είναι κάτι που δεν θα το συνηθίσω ποτέ μου. Ούτε για μένα, ούτε για τα παιδιά μου!

Ότι στερήθηκες πράγματα αυτούς τους μήνες το ένιωσες;
Το ένιωσα σε πολλά επίπεδα. Όπως για παράδειγμα, στο ότι μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να δω τον γιο του αδελφού μου, που γεννήθηκε εν μέσω καραντίνας. Επίσης, στο ότι δεν μπόρεσα να επισκεφθώ μια φίλη μου που έκανε μια σοβαρή εγχείρηση ή ακόμα και στο γεγονός ότι έπρεπε να παρακολουθήσω τις ακολουθίες της Μεγάλης Βδομάδας από την τηλεόραση. Το να κάνω Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ με ένα κερί στο σπίτι, ήταν μία από τις πιο παράξενες εμπειρίες της ζωής μου.

Τον εγκλεισμό πώς τον βιώσατε, γενικότερα, ως οικογένεια;
Κάνοντας πράγματα όλοι μαζί. Η περίοδος αυτή θα έλεγα ότι ήταν μια ωραία ευκαιρία να χαρούμε την παρουσία ο ένας του άλλου. Και για μας και για τα παιδιά ήταν κάτι το ανεκτίμητο. Διαβάζαμε, παίζαμε, μαγειρεύαμε, κάναμε ποδήλατο, ασχολιόμασταν με τα κατοικίδιά μας, με τον κήπο μας… Όλα αυτά που για άλλους είναι φυσιολογικά αλλά για μένα, με τα δύσκολα ωράρια της δουλειάς μου πριν, ήταν σχεδόν ανέφικτα.

Πόσο εύκολα ή δύσκολα κατάφερες να προσαρμοστείς στα δεδομένα της καραντίνας; Είσαι άνθρωπος που δέχεσαι εύκολα την αλλαγή; 
Γενικά είμαι «σπιτόγατα», οπότε στη δική μου περίπτωση θα έλεγα ότι η καραντίνα λειτούργησε ευεργετικά. Προσπάθησα να αξιοποιήσω τον χρόνο μου δημιουργικά και πνευματικά.

Κάνοντας ποια πράγματα;
Σε αυτό το διάστημα έγραψα ένα σενάριο, άκουσα πολλές ωραίες μουσικές, παρακολούθησα on line μιούζικαλ, άκουσα ομιλίες από πατέρες της εκκλησίας μας και κυρίως τον αγαπημένο μου γέροντα Αθανάσιο της Λεμεσού, έφτιαξα ψωμί, γέμισα τον κήπο μου με λουλούδια, τηγάνισα καλαμαράκι πρώτη (και τελευταία) φορά στη ζωή μου, έβαψα έναν τοίχο, φρέσκαρα τα ιταλικά μου και άλλα τέτοια.

Τι διαφορετικό έκανες που δεν είχες ποτέ την ευκαιρία να το κάνεις προηγουμένως;
Δοκίμασα τον εαυτό μου σε πιο περίπλοκες συνταγές στην κουζίνα και στην κηπουρική. Στη δεύτερη διέπρεψα! Στην πρώτη… θα πω μόνο, ότι -ευτυχώς- τα παιδιά μου δεν ήθελαν να με πληγώσουν και ήταν ευγενικά μαζί μου!

Με τα παιδιά πώς το χειρίστηκες; Φοβήθηκαν αυτήν την κατάσταση;
Τα παιδιά δεν είχαν σχολείο, οπότε γι’ αυτά ήταν σαν διακοπές το όλο θέμα. Ήμουν, όμως, ειλικρινής μαζί τους. Τους εξήγησα το τι συνέβαινε, απλώς με λόγια που θα μπορούσαν να κατανοήσουν στην ηλικία τους. Τους εξήγησα ότι πρέπει να προσέχουμε και να μένουμε στο σπίτι, γιατί υπάρχει αυτός ο ιός. Δεν ήθελα ούτε να τα τρομοκρατήσω, αλλά ούτε να τα αφήσω στην άγνοια. Ο Χάρης κάποια στιγμή που είχε βήχα με ρώτησε αν έχει κορωνοϊό, αλλά πέραν αυτού του περιστατικού, το οποίο αντιμετώπισα με χιούμορ, γενικά δεν μου μετέφεραν άλλες ανησυχίες.

Σε προσωπικό επίπεδο, φοβήθηκες ότι μπορεί να νοσήσεις;
Όχι, δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα κι αυτό διότι τηρήσαμε όλα τα μέτρα κατά γράμμα. Περιοριστήκαμε σχεδόν απόλυτα και τις ελάχιστες φορές που έπρεπε να βγω από το σπίτι, γύρω στη μία, άντε δύο φορές τη βδομάδα, για κανένα σούπερ μάρκετ ή κτηνίατρο, ήμουν προετοιμασμένη κατάλληλα.

Ο μεγαλύτερός σου φόβος αυτό το διάστημα ποιος ήταν;
Κάτι για το οποίο ανησυχούσα και εξακολουθώ να ανησυχώ, είναι για το πώς θα διαφοροποιηθούν οι συνθήκες της ζωής μας μετά τον κορωνοϊό. Σε ποια «κανονικότητα» θα επιστρέψουμε.

Με τον σύζυγό σου δοκιμαστήκατε ως ζευγάρι μετά από τόσο καιρό αναγκαστικού εγκλεισμού; Υπήρχαν μέρες πιο δύσκολες για εσάς;
Είμαστε δυο γονείς που λείπουμε υποχρεωτικά πολλές ώρες από το σπίτι μας, οπότε το ότι χαλαρώσαμε ήταν ευλογία για μας. Μας άρεσε τόσο πολύ, που αναρωτιέμαι πώς θα επιστρέψουμε τώρα στην πίεση της δουλειάς.

Αυτή η περίοδος ήταν -θεωρείς- και μια καλή αφορμή για ένα γενικότερο ξεκαθάρισμα μέσα σου, σε σχέση με τα θέλω ή τις προτεραιότητές σου;
Το πρόβλημα με μένα είναι ότι ήξερα από πριν τα θέλω και τις προτεραιότητες μου. Απλώς, δεν μπορούσα πάντα να κάνω τα πράγματα όπως ήθελα. Αυτό που θα έλεγα ότι ανακάλυψα για μένα αυτό το διάστημα, είναι το ότι δεν αντέχω πια την πίεση, το ότι θέλω ανθρώπινους ρυθμούς και το ότι τη βρίσκω με πολύ διαφορετικά πράγματα από ό,τι ο πολύς κόσμος!

Τι άνθρωπο νομίζεις πως θα σε βγάλει, τελικά, η επόμενη μέρα;
Ξέρω κι εγώ… Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να λέω πιο πολλά όχι πια!

Τι θα σου λείψει περισσότερο από την περίοδο της καραντίνας;
Ο άπλετος χρόνος που είχα για μένα και την οικογένειά μου.

Ποιες συνήθειες της καραντίνας θα συνεχίσεις να υιοθετείς και κατά την επιστροφή σου στην «κανονικότητα»;
Νομίζω πως θα συνεχίσω να ζω στον κόσμο μου. Τώρα, ίσως πιο πολύ από ποτέ!

Ποιες σκέψεις κάνεις τώρα για την επιστροφή σου στην εκπομπή;
Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι πρέπει να σεβαστούμε την περίεργη ψυχολογία του κόσμου και να κρατήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην ψυχαγωγία και στην ενημέρωση, στη θετικότητα και στη σοβαρότητα.

Έχοντας την κεντρική παρουσίαση της εκπομπής «Έλα να δεις», ποια χαρά σού δίνει η συγκεκριμένη εμπειρία;
Τη χαρά του να δουλεύω με πολύ καλά παιδιά και να έχω μια πιο άμεση και αληθινή επαφή με τον κόσμο. Και είναι σπουδαίο αυτό.

Το καθημερινό ποια δυσκολία έχει;
Ότι είναι καθημερινό! Το ότι πρέπει να είσαι βαμμένη, χτενισμένη και σε ζωντανή μετάδοση κάθε μέρα, ενώ μερικές μέρες αυτό που θες να κάνεις, είναι πραγματικά να μείνεις με τις φόρμες πάνω στον καναπέ.

Είσαι άνθρωπος που, γενικά, ακολουθείς συγκεκριμένο πλάνο στη ζωή σου ή που αφήνεις τα πράγματα να βρίσκουν τον δρόμο τους;
Μου αρέσει το πρόγραμμα. Μακάρι να ήμουν λιγότερο αγχώδης και να άφηνα τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους, αλλά δεν τα καταφέρνω.

Η υποκριτική, σήμερα, σου λείπει ή είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε προς το παρόν;
Στη δουλειά μας είναι ανόητο να μιλάς για κεφάλαια που κλείνουν. Μετά μπορεί να διαψευστείς κι αυτό δεν είναι ωραίο. Είναι ευχάριστο να έχεις την ευκαιρία να κάνεις διάφορα πράγματα. Το ένα, όμως, δεν αποκλείει το άλλο. Αυτό που θα με έκανε να επιστρέψω στην υποκριτική, στο παρόν στάδιο, θα ήταν μια δελεαστική πρόταση.

Αν αφαιρέσουμε το κομμάτι του κορωνοϊού, θα έλεγες ότι αυτή ήταν μια καλή χρονιά για σένα;
Ναι, γιατί όχι; Επίσης, ήταν μια ενδιαφέρουσα και διαφορετική χρονιά σε γενικές γραμμές.

Πώς θα ήθελες να σε βρει το καλοκαίρι, πέραν από υγιή;
Θα ήθελα να μας βρει όλους υγιείς. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να πω κι εγώ ένα ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που δούλευε αυτό το διάστημα στα νοσοκομεία, στα σουπερμάρκετ, στα φαρμακεία, στα κανάλια, τους ιερείς που λειτουργούσαν άδειες εκκλησίες κτλ. Όλοι, πιστεύω, υπερέβησαν εαυτούς για το γενικό καλό. Και τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Όσο για μένα, έχει ο Θεός!

ΣΧΕΤΙΚΑ

Υπνοδωμάτιο: Τα 5 πράγματα που μπορούν να ανανεώσουν τη διακόσμησή του

Έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να προχωρήσετε σε μια ανανέωση του υπνοδωματίου σας; Αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε.

7 tips για να παραμείνουν τα μαύρα σας τζιν παντελόνια…μαύρα

Τα μαύρα jean παντελόνια κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και την γκαρνταρόμπα μας, καθώς συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχουν...

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 24 Οκτωβρίου

ΚριόςΜπορείς να προωθήσεις τους στόχους σου, αλλά και να βασιστείς σε βοήθεια άλλων για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Άλλωστε οι υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει είναι...

Beauty tips: Tο κόλπο της Kourtney Kardashian για ένα πιο natural makeup look

Μπορεί οι αδελφές Kardashians να έχουν «πειράξει» αρκετά σημεία πάνω τους, ωστόσο η Kourtney Kardashian, έχει επιλέξει να είναι πιο φυσική και φροντίζει το...

«Αυτή ήταν η Έλλη μας. Πάντα γελούσε»

Έφυγε από την ζωή πριν από λίγη ώρα, σήμερα 23 Οκτωβρίου, μία αγαπημένη ηθοποιός της κυπριακής τηλεόρασης και του...

Έφυγε από την ζωή η σπουδαία ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, σε ηλικία 89 ετών μία αγαπημένη ηθοποιός της κυπριακής τηλεόρασης και του...

LIKE NEWS

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 25 Οκτωβρίου

ΚριόςΗ σημερινή ημέρα μπορεί να σε φέρνει κοντά σε φίλους, όμως κινείται σε πιο εσωστρεφή επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, τονίζει αρκετά...

«Αυτό Που Σκοτώνει»: Ο Γιάννης Λάφης του «The Final Four» κάνει το ντεμπούτο του

Ο Γιάννης Λάφης ερμηνεύει μία δυναμική ερωτική μπαλάντα. Ο Γιάννης Λάφης μας συστήνεται και δισκογραφικά τραγουδώντας «Αυτό Που Σκοτώνει» στο debut single του που κυκλοφορεί...

Ariana Grande: Το πρώτο απόσπασμα του single «Positions»

Ένα δείγμα από το νέο single της Ariana Grande. Η Ariana Grande δίνει στη δημοσιότητα ένα σύντομο αλλά απολαυστικό απόσπασμα από το πολυαναμενόμενο νέο τραγούδι...

G-Eazy και blackbear συνεργάζονται στο single «Hate The Way»

Η χημεία που έχουν ο G-Eazy και ο blackbear κάθε φορά που συναντιούνται κάνει ξανά τη διαφορά. Ο G-Eazy συνεργάζεται με τον blackbear σε ένα...

Υπνοδωμάτιο: Τα 5 πράγματα που μπορούν να ανανεώσουν τη διακόσμησή του

Έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να προχωρήσετε σε μια ανανέωση του υπνοδωματίου σας; Αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε.

Φώτης Γεωργίδης: «Είτε μου αρέσω είτε όχι δεν έχει καμία σημασία»

Για τον Φώτη Γεωργίδη, δεν έχει τόσο σημασία να αφηγηθεί την προσωπική του ιστορία όσο να μιλήσει μέσα από τους ρόλους και...

Επιστρέφει το «Survivor»

Οι επαφές του Τούρκου παραγωγού με τους ιθύνοντες του Σκάι απέδωσαν τελικά καρπούς, με αποτέλεσμα το «Survivor» να επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας...

6 looks που μπορείς να αντιγράψεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Αν και η εποχή μας δεν επιτρέπει να κάνουμε πολλές υπερβολές με χρώματα και patterns, ωστόσο πρέπει να είμαστε σίγουρες πως το...

7 tips για να παραμείνουν τα μαύρα σας τζιν παντελόνια…μαύρα

Τα μαύρα jean παντελόνια κατέχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά και την γκαρνταρόμπα μας, καθώς συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχουν...

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 24 Οκτωβρίου

ΚριόςΜπορείς να προωθήσεις τους στόχους σου, αλλά και να βασιστείς σε βοήθεια άλλων για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Άλλωστε οι υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει είναι...

Μαρία Κορτζιά: «Σ΄ ένα μήνα αλλάζει όλη μου η ζωή»

 Στο DOWN TOWN που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, μαζί με τον Φιλελεύθερο, η αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός του KISS 89.0, Μαρία Κορτζιά, φωτογραφίζεται...

O καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την Έλλη Κυριακίδου

Θλίψη σκόρπισε στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο, η είδηση του θανάτου της καταξιωμένης ηθοποιού Έλλης Κυριακίδου η οποία έφυγε από την ζωή το...

Ανακοινώθηκε πότε θα γίνει η κηδεία της Έλλης Κυριακίδου

Την Δευτέρα το τελευταίο αντίο στην καταξιωμένη κύπρια ηθοποιό.  Θλίψη σκόρπισε το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου η είδηση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού Έλλης...

H Ρούλα Γεωργιάδου καλεσμένη στο αποψινό «Λούης night show»

Και αυτή την εβδομάδα ο αγαπημένος παρουσιαστής και stand up comedian δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο και το σίγουρο είναι ότι για ακόμη...

Beauty tips: Tο κόλπο της Kourtney Kardashian για ένα πιο natural makeup look

Μπορεί οι αδελφές Kardashians να έχουν «πειράξει» αρκετά σημεία πάνω τους, ωστόσο η Kourtney Kardashian, έχει επιλέξει να είναι πιο φυσική και φροντίζει το...

«Αυτή ήταν η Έλλη μας. Πάντα γελούσε»

Έφυγε από την ζωή πριν από λίγη ώρα, σήμερα 23 Οκτωβρίου, μία αγαπημένη ηθοποιός της κυπριακής τηλεόρασης και του...

Έφυγε από την ζωή η σπουδαία ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, σε ηλικία 89 ετών μία αγαπημένη ηθοποιός της κυπριακής τηλεόρασης και του...

Styling Hacks: Πως να μετατρέψεις ένα απλό μπλουζάκι σε trendy top με βάτες

Το μπλουζάκι με βάτες που βλέπουμε παντού στο instagram, μας αρέσει πολύ και ψάξαμε και βρήκαμε πως μπορείς να το φιτάξεις μόνη σου με...

H Anna Wintour χώρισε μετά από 16 χρόνια γάμου

Xώρισε μετά από 20 χρόνια σχέσης και 16 χρόνια γάμου με τον εκατομμυριούχο Shelby Bryan. O εκατομμυριούχος του κλάδου των τηλεπικοινωνιών Shelby Bryan και η...