Μαρία Κοντολουκά Θωμά: Η δημιουργός του blog «Wednesday Morning Coffee» μας υποδέχεται στο σπίτι της στη Λεμεσό

Μαρία Κοντολουκά Θωμά: Η δημιουργός του blog «Wednesday Morning Coffee» μας υποδέχεται στο σπίτι της στη Λεμεσό

Μαρία Κοντολουκά Θωμά: Η δημιουργός του blog «Wednesday Morning Coffee» μας υποδέχεται στο σπίτι της στη Λεμεσό
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Η δημιουργός του blog «Wednesday Morning Coffee» μάς υποδέχεται στο σπίτι της στη Λεμεσό και μας μιλά για την καθημερινότητά της, τα όνειρά της αλλά και τον ρομαντισμό που λείπει από τη ζωή μας.

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

Αλήθεια, πώς ξεκίνησε η ιδέα για το blog σου, Wednesday Morning Coffee;
Είχα την ιδέα στο μυαλό μου εδώ και αρκετά χρόνια. Προέκυψε από μια συνήθεια που είχα με μια φίλη μου, να πηγαίνουμε για καφέ κάθε Τετάρτη πρωί, στα μέσα της εβδομάδας και να συζητάμε ό,τι μας απασχολούσε. Σε αυτό ακριβώς στόχευα όταν δημιούργησα το Wednesday Morning Coffee. Ήθελα να κάνω παρέα στις αναγνώστριές μου, μέσω του blog μου, σαν να βρισκόμαστε μαζί για καφέ. Όσο για τον τίτλο, δεν μπορούσα να σκεφτώ κανέναν που να ταίριαζε περισσότερο.

Ποια είναι η θεματολογία του;
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα lifestyle blog. Περιλαμβάνει, δηλαδή, λίγο από όλα. Γράφω για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να απασχολεί μια γυναίκα της σημερινής εποχής, όπως ταξίδια, μόδα, φαγητό, ομορφιά και φυσικά, ό,τι έχει να κάνει με τα παιδιά μας. Εννοείται πως δεν είμαι ειδική σε όλα τα θέματα, για αυτό και ζητάω συχνά τη βοήθεια φίλων, συνεργατών και ειδικών.

Με ποια κριτήρια επιλέγεις τι θα αναρτηθεί;
Το Wednesday Morning Coffee είναι ένα καθημερινό blog, που επικεντρώνεται σε θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα. Επιλέγω, λοιπόν, να γράφω για τις δικές μου εμπειρίες, τους προβληματισμούς μου, τις λύσεις που βρίσκω, αλλά και για ό,τι με κάνει να γελώ. Θέλω οι αναγνώστριές μου να ταυτίζονται με το blog μου, ώστε να μπορώ να τους δίνω τις συμβουλές που χρειάζονται.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείς πριν γίνει μια ανάρτηση;
Αφού βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου, γράφω ένα πρόχειρο κείμενο. Το διαβάζω, κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις και προσθέτω την απαραίτητη δόση χιούμορ. Μετά, απλά βάζω τον σταυρό μου και το αναρτώ! (Χαμόγελο).

Θεωρείς ότι υπάρχει εξέλιξη όσον αφορά το blogging στην Κύπρο;
Εννοείται. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους στην Κύπρο και αυτό φαίνεται μέσα από τα πολλά και διαφορετικά blogs που υπάρχουν. Χαίρομαι πολύ να βλέπω να εμφανίζονται νέα άτομα, με φρέσκες ιδέες.

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να αποκτήσεις followers;
Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσεις followers. Οι followers είναι πολύ απαιτητικοί και χρειάζεται πολλή δουλειά για να τους κερδίσεις. Πιστεύω πως όταν παρουσιάζεσαι στον κόσμο και ζητάς από τους ανθρώπους να σε αγαπήσουν και να σε εμπιστευτούν, πρέπει να είσαι αληθινή. Όταν πας να τους ξεγελάσεις, να δείξεις πως είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι πραγματικά, τότε τους έχασες.

Πού θα ήθελες να οδηγήσει η ενασχόλησή σου αυτή;
Έχω πολλούς στόχους και όνειρα για το μέλλον. Δεν ξέρω ακριβώς πού θα ήθελα να οδηγήσει όλο αυτό, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως θέλω το Wednesday Morning Coffee να είναι ένα blog που ο κόσμος θα αγαπήσει και θα ανυπομονεί να διαβάσει. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε με τον καιρό.

Έχεις αγαπημένα blogs;
Πάρα πολλά. Δυστυχώς, με όλο αυτό το τρέξιμο, έχω μείνει πίσω, αλλά όποτε ξεκλέβω λίγο χρόνο, τους ρίχνω μια ματιά… εξονυχιστική.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου ανάμεσα στο blog, τη διδασκαλία αγγλικών, τον σύζυγο και τα τρία σας παιδιά;
Είναι αυτό που λένε «τρέχω και δεν φτάνω». Όντως, τρέχω πολύ, κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ζητάω βοήθεια όταν χρειάζεται και εννοείται, πως αν δεν γράψω κάτι στο ημερολόγιό μου, σίγουρα θα το ξεχάσω. Γενικά, επικρατεί ένας δημιουργικός χαμός!

Η γνωριμία με τον σύζυγό σου πώς έγινε;
Πάνε πολλά χρόνια από τότε που γνωριστήκαμε με τον σύζυγό μου. Ήταν ο εφηβικός μου έρωτας. Από τότε προσπαθεί να με ξεφορτωθεί, αλλά μάταια. Δεν τα έχει καταφέρει ακόμα! (Χαμόγελο).

Χρειάζεται συνεχή δουλειά ένας γάμος, ειδικά μετά τον ερχομό των παιδιών;
Οπωσδήποτε. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και από τους δύο. Πρέπει να σου μένει λίγη ακόμα ενέργεια όταν κοιμηθούν τα παιδιά, για να μπορέσεις να την ξοδέψεις στον σύντροφό σου. Να μιλήσετε για τη μέρα σας, να πείτε χαζομάρες, να μη χαθεί η επικοινωνία μεταξύ σας. Γι’ αυτό συμβουλεύω τις φίλες μου, να στέλνουν νωρίς τα παιδιά για ύπνο, για να ξεκλέβουν ποιοτικό χρόνο με το ταίρι τους.

Τι λείπει από τα ζευγάρια σήμερα;
Σήμερα, από τα ζευγάρια λείπουν όλα αυτά που βλέπουμε στις ταινίες και είναι πραγματικά απαραίτητα για να διατηρηθεί ζωντανή μία σχέση: το φλερτ, η διεκδίκηση και ο ρομαντισμός.

Είναι η ρομαντική σου φύση ένας από τους λόγους που αγαπάς τόσο πολύ τη λογοτεχνία και τα βιβλία;
Ναι, έτσι νομίζω. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι όλα στη ζωή μου πρέπει να συνοδεύονται από ένα ροζ συννεφάκι (Γέλια).

Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή για ρομαντικούς ανθρώπους;
Θέλω να πιστεύω πως ο ρομαντισμός υπάρχει. Ο ρομαντισμός είναι παντού, το μόνο που μένει είναι να ψάξουμε λίγο καλύτερα, να τον βρούμε και να τον κάνουμε μέρος της καθημερινότητάς μας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κόσμος θα ήταν πραγματικά ομορφότερος, αν όλα όσα κάναμε περιλάμβαναν μια δόση ρομαντισμού.

Θα ήθελες να ασχοληθείς με τη συγγραφή σε κάποιο στάδιο της ζωής σου;
Θα ήθελα να γράψω ένα βιβλίο κάτω από τις ιδανικές συνθήκες. Αυτό σημαίνει να απομονωθώ από όλους και από όλα, να πάω σε ένα μέρος διαφορετικό, βουνό ή θάλασσα δεν έχω αποφασίσει και να γράψω κάτι ωραίο, διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, θα συνεχίσω να τρέχω σαν τρελή και να γράφω για το Wednesday Morning Coffee.

Τι είναι αυτό που εύχεσαι για το μέλλον των παιδιών σου;
Εύχομαι τα παιδιά μου να έχουν υγεία, πάνω από όλα. Θα ήθελα να καλλιεργήσουν υπομονή και επιμονή, έτσι ώστε να μπορούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, όποια και αν είναι αυτά.

Αν είχες τη δυνατότητα να ζήσεις σε κάποια άλλη εποχή, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;
Θα ήθελα να ζούσα στις αρχές του 19ου αιώνα. Είναι η εποχή με τα αυτοκρατορικά φορέματα, τους χορούς, τη ρομαντική μουσική. Άστο καλύτερα, τα βιβλία και οι ταινίες με έχουν καταστρέψει! (Γέλια).

Επιμέλεια: Γιώργος Χρυσοστόμου
Μακιγιάζ: Βαλεντίνο Νικολάου
Η Μαρία φορά ρούχα και παπούτσια από προσωπική συλλογή.

Πηγή : Περιοδικό Hello! τεύχος 147

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *