Mαρία Οδυσσέως: 8 “Challenging” ερωτήσεις 8 “spot-on” απαντήσεις

Mαρία Οδυσσέως: 8 “Challenging” ερωτήσεις 8 “spot-on” απαντήσεις

Mαρία Οδυσσέως: 8 “Challenging” ερωτήσεις 8 “spot-on” απαντήσεις
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι να κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον για ένα brand? Η Debuty Marketing Manager της ΚΕΑΝ Μαρία Οδυσσέως έχει βρει τον τρόπο συνδυάζοντας δημιουργία, έμπνευση και διασκέδαση

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

1. 70 χρόνια ΚΕΑΝ! Ποιος είναι ο αντίκτυπος της στην κοινωνία και στον καταναλωτή όλα αυτά τα χρόνια;
Η ΚΕΑΝ είναι ένα υπεύθυνο brand, που έχει αναπτύξει πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές. Η εταιρία μέσα στα χρόνια έχει δημιουργήσει μοναδικά προϊόντα, αλλά και τη δική της φιλοσοφία προσέγγισης, με ενέργειες οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ημέρες οικογένειας, εθελοντισμό, αθλήματα και εορτασμούς ξεχωριστών στιγμών. Το κάθε brand έχει τον δικό του ρόλο και προσανατολισμό, μέσω των οποίων προσεγγίζουμε με σεβασμό μικρούς και μεγάλους, βοηθώντας τους να αναπτύξουν ικανότητες, να προσφέρουν στην κοινωνία και σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, να λειτουργούν υπεύθυνα ως προς το περιβάλλον και να φροντίζουν το σώμα τους με σωστή διατροφή και συχνή άσκηση.

2. Ένα από τα σημαντικά brands της ΚΕΑΝ είναι η ΚΕΑΝΙΤΑ. Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην προσέγγιση του παιδικού κοινού;
Η πρόκληση βρίσκεται στο να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των παιδιών. Προσπαθούμε να υλοποιούμε ενέργειες που διεγείρουν τη φαντασία τους, προσφέροντάς τους παράλληλα πολύτιμες γνώσεις γύρω από διάφορες θεματικές ενότητες. Πέρσι, ολοκληρώσαμε μια πρωτοβουλία με σλόγκαν «Γίνε κι εσύ ΚΕΑΝΙΤΟΦύλακας του Πλανήτη», με στόχο την ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση σε νηπιαγωγεία παγκύπρια, καθοδηγώντας τα παιδιά μέσω διαδραστικού παιχνιδιού και με λέξεις-κλειδιά όπως συνειδητοποίηση, γνώση, συμμετοχή. Ένας ειδικά σχεδιασμένος κάδος ανακύκλωσης, που λειτουργεί και ως κίνητρο για ενεργή συμμετοχή στη βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την καθημερινότητά τους.

3. Πλέον, βλέπουμε την τάση τα παιδιά να ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια τόσο πολύ που έχουν ξεχάσει τι πάει να πει παιχνίδι στον κήπο. Ποια η άποψή σου;
Το ιδανικό θα ήταν τα παιδιά μας να παίζουν σε όμορφα καταπράσινα πάρκα! Στον πραγματικό κόσμο αυτό είναι δύσκολο. Πιστεύω ότι τα πάντα στη ζωή είναι θέμα ισορροπίας. Ως ΚΕΑΝ, αντιλαμβανόμαστε μεν ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, το διαδίκτυο και γενικά η τεχνολογία, είναι πλέον μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής, αλλά νιώθουμε ότι είναι επίσης σημαντικό να είμαστε δίπλα στα παιδιά με ψυχαγωγικές ενέργειες σε εξωτερικούς χώρους. Γι’ αυτό, διοργανώνουμε οικογενειακές ημερίδες, όπου γονείς και παιδιά περνούν ένα διαδραστικό πρωινό μαζί.

4. Η ΚΕΑΝΙΤΑ έχει τη φήμη ότι τα… «σπάει» στο πάρτι γενεθλίων της. Τι κρύβεται πίσω από αυτό το party;
Το φαντασμαγορικό πάρτι της ΚΕΑΝΙΤΑ δεν είναι απλά άπλετη διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά και προσφορά στην κοινωνία, αφού όλα τα έσοδα διατίθενται σε κοινωφελείς οργανισμούς, όπως στα ιδρύματα Πάνος Ευριπίδου και Ελπίδα, σε αναγνώριση του εξαιρετικού φιλανθρωπικού έργου που επιτελούν. Πέρα από τα γενέθλια, προσφέρουμε προϊόντα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε σχολεία και κοινωφελή ιδρύματα ως ένδειξη έμπρακτης στήριξης.

 

 

5. Ο Άγιος Βασίλης είναι σύμβολο της μαγείας των Χριστουγέννων για τα παιδιά. Πώς κατάφερες να συνδέσεις τις δύο αγαπημένες φιγούρες των παιδιών μαζί;
Στην εποχή μας όλα είναι θέμα μάρκετινγκ (γέλια). Κόκκινη η ΚΕΑΝΙΤΑ, κόκκινος ο Άγιος Βασίλης. Kόκκινη και η αγάπη. Τρία δυνατά συστατικά που κάνουν τα Χριστούγεννα ακόμη πιο μοναδικά. Πέραν της πλάκας, είναι αλήθεια ότι η ΚΕΑΝΙΤΑ και ο Άγιος Βασίλης είναι οι δύο πιο αγαπημένες φιγούρες των παιδιών στην Κύπρο οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ακόμη πιο ευχάριστες γιορτινές στιγμές.

6. Μπορείς να μας πεις περισσότερα γι’ αυτό;
Φυσικά! Σε συνεργασία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα Santa2me, η ΚΕΑΝΙΤΑ μετέφερε την αλληλογραφία των παιδιών στον Άγιο Βασίλη. Η ομάδα της ΚΕΑΝΙΤΑ έκανε τα αδύνατα δυνατά -αφού παρέλαβε την ηλεκτρονική αλληλογραφία- για να απαντήσει προσωπικά σε όλα τα παιδιά. Μπορείς να φανταστείς τη χαρά που έκαναν χιλιάδες παιδιά λαμβάνοντας το γράμμα από τους δύο αγαπημένους τους ήρωες. Έχω κι εγώ δύο κοριτσάκια και θυμάμαι ότι είχαν κατενθουσιαστεί όταν έλαβαν την επιστολή! Μια άλλη αξέχαστη ενέργεια ήταν όταν η αγαπημένη ΚΕΑΝΙΤΟπαρέα έφερε τον αυθεντικό Άγιο Βασίλη από τη Λαπωνία στο The Mall of Cyprus, ο οποίος μοίραζε δωράκια και άφθονη ΚΕΑΝΙΤΑ σε μικρούς και μεγάλους, μαζί με ευχές για το νέο έτος.

7. Πώς βλέπεις την ΚΕΑΝΙΤΑ να εξελίσσεται στο μέλλον;
Είμαι σίγουρη ότι η ΚΕΑΝΙΤΑ θα συνεχίσει να είναι ένα ισχυρό brand. Είναι αληθινή, συνεπής, αυθεντική και πιστή στους καταναλωτές της κι αυτό την κατατάσσει στην κορυφή της πυραμίδας των παιδικών brands στην Κύπρο. Οι ιστορίες της είναι ξεχωριστές και θα συνεχίσουν να συναρπάζουν για πολλά χρόνια ακόμη!

8. Η επαφή σου με το brand και γενι- κότερα την ΚΕΑΝ τόσα χρόνια πώς σε επηρέασε προσωπικά;
Με δίδαξε πώς να είμαι δημιουργική, πώς να παίζω και να κερδίζω ή και να χάνω κάποιες φορές. Η μέχρι τώρα επαφή μου μέσα στην εταιρία ήταν συναρπαστική, γεμάτη έμπνευση, κάποιες φορές τρομακτική, όμορφη και ξεκαρδιστική. Όμως, πάνω απ’ όλα, πάντοτε ήταν ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ!

• ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ GUEST MEZEBAR ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

Πηγή : Περιοδικό Down Town

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *