Μαρτυρία: «Περάσαμε μέσα από τη φωτιά και σωθήκαμε… μείναμε μέσα στην θάλασσα 2,5 ώρες»

Μαρτυρία: «Περάσαμε μέσα από τη φωτιά και σωθήκαμε… μείναμε μέσα στην θάλασσα 2,5 ώρες»

Μαρτυρία: «Περάσαμε μέσα από τη φωτιά και σωθήκαμε… μείναμε μέσα στην θάλασσα 2,5 ώρες»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τον «πύρινο εφιάλτη», που είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες και ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια τους.

Η κυρία Νίκη σώθηκε σαν από θαύμα. Το αυτοκίνητό τους εγκλωβίστηκε από τη φωτιά. Δεν είχαν άλλη επιλογή. Άρχισαν να τρέχουν μέσα από την φωτιά και κατάφεραν να φθάσουν στην θάλασσα.

Έμειναν μέσα στο νερό σχεδόν τρείς ώρες έως ότου αποφάσισαν να βγούν στην ακτή και να περιμένουν τους διασώστες… Και ευτυχώς σώθηκαν.

Η κυρία Νίκη, είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής Μάτι και μένει στην οδό Μυκόνου. Εκεί όπου η φωτιά δεν άφησε τίποτα στο περασμά της.

Όπως αφηγείται στο iefimerida, όταν ξεκίνησε η φωτιά, ξεκίνησαν με τα αυτοκίνητα να φύγουν όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Έτσι «αφήσαμε τα αυτοκίνητα, στη μέση του δρόμου, και ήρθαμε με τα πόδια ως το κόκκινο λιμανάκι, περνώντας μέσα από τη φωτιά στην κυριολεξία. Δεξιά και αριστερά είχε παντού φωτιά. Δεν βλέπαμε τίποτα από τον πυκνό καπνό. Ήμασταν τέσσερα άτομα. Εγώ, ο άνδρας μου, η κόρη μου και ο γαμπρός μου. Κατεβήκαμε στη θάλασσα, μπήκαμε μέσα και έτσι σωθήκαμε. Μέσα στη θάλασσα μείναμε περίπου 2-2,5 ώρες μετά βγήκαμε στην παραλία και καθόμασταν και περιμέναμε. Κάποια στιγμή άρχισαν να έρχονται τα σκαφάκια για να μας πάρουν. Στη Ραφήνα φτάσαμε στις 2 τα ξημερώματα και ήμασταν στην παραλία από τις 8 το βράδυ».

Πηγή : Like.com.cy/ ifimerida.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *