CELEBRITIES ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Ματίνα Νικολάου: «Η δουλειά μου είναι η ψυχοθεραπεία μου»

Ματίνα Νικολάου: «Η δουλειά μου είναι η ψυχοθεραπεία μου»

Η τηλεοπτική «Βάνια», το επιτυχημένο alter ego του Νίκου Μουτσινά, δεν χαμογελούσε πάντα στη ζωή της, ούτε έκανε τους άλλους να γελάνε συνεχώς…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΡΙΦΤΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ

*Η φωτογράφηση έγινε στο «kefalari suites» (Πεντέλης 1 & Κολοκοτρώνη, Κεφαλάρι, Αθήνα, τηλ: +302106233333)

Άλλη μια παράσταση της «Βερβερίτσας Reloaded» στο «Θέατρο Λαμπέτη» ολοκληρώθηκε και ήταν sold out. Ο κόσμος περίμενε στωικά για ένα αυτόγραφο και μία φωτογραφία με τον Νίκο και την Ματίνα – την οποία, οι περισσότεροι, αποκαλούν «Βάνια». Εκείνη, αν και πολύ κουρασμένη, συνεχίζει να χαμογελά διάπλατα. Όσο αφαιρεί το μακιγιάζ από το πρόσωπό της, μιλάμε για όλα…

Είσαι τόσο χαρούμενη και θετική, όσο η τηλεοπτική «Βάνια»;

Κοίταξε, η αλήθεια είναι ότι κάποτε δεν ήμουν έτσι. Όμως, σήμερα πια, έχω αλλάξει φιλοσοφία ζωής και είδα ότι, με το να αφήνεσαι και να σε παίρνει από κάτω, δεν βελτιώνεται καμία κατάσταση. Οπότε, αναγκαστικά, το «πήρα» αλλιώς και τα βλέπω λίγο πιο αποστασιοποιημένα τα πράγματα, με περισσότερη θετική προσέγγιση. Κάποτε, πρέπει να παραδεχτώ, ότι ήμουν στα όρια της κατάθλιψης, τα έβλεπα όλα μαύρα κι έλεγα ότι «τίποτα δεν θα αλλάξει». Δεν έχει νόημα να γκρινιάζω και να κλαίγομαι, όταν είμαι μητέρα ενός παιδιού που έχει ευθύνες και υποχρεώσεις. Δηλαδή, αν μια μέρα δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι, δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω. Έχω ένα παιδί! Πρέπει να πάω στη δουλειά μου, να γυρίσω, να το φροντίσω. Από τη στιγμή που έγινα μαμά, όλα άλλαξαν και πια τα βλέπω πιο αισιόδοξα.

Έτυχε ποτέ να πας πολύ πεσμένη ψυχολογικά στην εκπομπή και να πιεστείς να τη «βγάλεις»;

Ναι, φυσικά. Αλλά όταν πάω και βλέπω όλη την ομάδα και τον Νίκο, μέσα στον πυρετό της δουλειάς, το κέφι και την τρέλα, μου φτιάχνει η διάθεση. Με το που μου φορέσουν την περούκα της «Βάνιας», αμέσως ανεβαίνω ψυχολογικά.

Επειδή είσαι θεατρική ηθοποιός, έχεις σκεφτεί ότι ο ρόλος της «Βάνιας», μπορεί να σε στιγματίσει;

Ναι, το έχω σκεφτεί. Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν με νοιάζει κιόλας. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το πιστεύω, αλλά αν γίνει έγινε. Τον αγάπησα πολύ αυτόν τον ρόλο, ο οποίος ξεκίνησε από το θέατρο και τώρα τον βλέπετε και στην τηλεόραση. Αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο! Τώρα αν θέλουν κάποιοι να με κρατήσουν στο μυαλό τους ως «Βάνια», ας με κρατήσουν. Μέσα από την πορεία μου έχω δείξει και θα δείξω ότι θα κάνω κι άλλα πράγματα, εντελώς διαφορετικά.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και το μεγαλύτερο ελάττωμα του Νίκου Μουτσινά;

Ο Νίκος είναι γενναιόδωρος άνθρωπος, πολύ δοτικός και κτητικός. Όταν σε αγαπήσει, θα το καταλάβεις. Από την άλλη, το μεγαλύτερό του προτέρημα είναι παράλληλα και το μεγαλύτερό του ελάττωμα: είναι τελειομανής. Αυτό σε κάνει να του δείχνεις τυφλή εμπιστοσύνη, διότι σε πείθει ότι αυτό που θέλει είναι το σωστό. Από την άλλη, όμως, σε εκνευρίζει και λίγο, επειδή είναι τόσο τελειομανής, που δεν σε αφήνει να κάνεις ρούπι από αυτό που σκέφτεται.

Έχει τη φήμη του «δύσκολου συνεργάτη». Ισχύει;

Μόνο για μένα μπορώ να μιλήσω. Όχι, ο Νίκος δεν είναι δύσκολος συνεργάτης. Είναι απαιτητικός, ξέρει τι θέλει. Κάποιοι μπορεί να τον λένε «δύσκολο», επειδή έχει έναν τρόπο σκέψης και δεν πρόκειται να μετακινηθεί από αυτόν. Αν τον καταλάβεις και τον εμπιστευτείς εξ’ ολοκλήρου, τότε θα είναι όλα καλά. Όμως, είναι δεκτικός να ακούσει πάντα την αντίθετη άποψη, να τη συζητήσει, να μιλήσει μαζί σου. Έχουμε άψογη συνεργασία.

Όταν έμαθες ότι θα πάτε στον Σκάι, ενώ ο Νίκος είχε ακόμη συμβόλαιο με το Open, ήσουν καθόλου επιφυλακτική;

Όχι, γιατί του έχω εμπιστοσύνη. Εγώ ξεκίνησα στο θέατρο και πέρσι ήταν η πρώτη μου χρονιά σε κάποια εκπομπή. Ήμουν άσχετη και δεν ήξερα τα τηλεοπτικά. Τον εμπιστεύτηκα τυφλά και μια χαρά τού βγήκε το ένστικτό του.

Ο γιος σου τι σου λέει; Σε βλέπει στην τηλεόραση;

Όχι πάντα, γιατί η ώρα της εκπομπής είναι τέτοια που τη μία είναι στα αγγλικά του, την άλλη στα αθλήματά του, στο φροντιστήριο… Με είχε δει ως «Βάνια» από το θέατρο και του άρεσε πολύ. Γέλαγε. Ακόμα του αρέσει όταν με βλέπει και βάζει να παρακολουθήσει στιγμιότυπα. Έχει καταλάβει τη δουλειά της μαμάς του και το δέχεται.

Τον ενοχλεί όταν είστε μαζί έξω και κάποιο άλλο παιδί θα σου αποσπάσει την προσοχή, για να βγάλετε φωτογραφίες;

Όχι, όχι. Ο Παναγιώτης μου είναι 11 στα 12 πια, έχει μεγαλώσει, ξέρει τι κάνει η μαμά του. Είναι πολύ διακριτικός, δεν ενοχλείται. Θα πάει στην ακρούλα, να βγάλω καμιά φωτογραφία και τέλος. Δεν με αναγνωρίζουν τόσο εύκολα όσο φαντάζεσαι, επειδή στον δρόμο δεν κυκλοφορώ με περούκα και το βάψιμο της Βάνιας, ούτε μιλάω όπως εκείνη. Όμως, χαίρομαι όταν με αναγνωρίζουν και κάθε φορά μου λένε ότι «είστε η ψυχοθεραπεία μας!».

Η δική σου ψυχοθεραπεία, ποια είναι;

Η δουλειά μου. Πάντα μέσα από τη δουλειά αποφορτίζομαι και ολοκληρώνομαι. Τώρα τελευταία πιέζομαι κάπως, γιατί δεν έχω χρόνο για μένα. Είμαι όλη την ημέρα στη δουλειά, μετά θέατρο και στο σπίτι με το παιδί. Μου λείπει ο χρόνος για μένα και τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν έχω, ας πούμε, τον χρόνο για να πάω για καφέ με μία φίλη μου. Όμως, η ψυχοθεραπεία μου τώρα που μιλάμε, είναι όταν βρίσκω δύο ώρες κενό και μπορώ να συζητήσω με τον Παναγιώτη ή να παίξουμε κάτι μαζί.

Πόσο εύκολο είναι να μεγαλώνεις μόνη σου ένα παιδί;

Δεν είμαι εντελώς μόνη. Δόξα τω θεώ, η μητέρα μου είναι εκεί σε όλα. Αν δεν είχα τη μαμά μου, θα έπρεπε να αλλάξω δουλειά. Δεν θα τα κατάφερνα. Μένουμε και οι τρεις μαζί και μας προσέχει όλους. Είμαι τυχερή που την έχω! Από την άλλη, δεν τον μεγάλωσα μόνη μου τον γιο μου, παρόλο που χώρισα με τον μπαμπά του. Και εκείνος είναι κοντά του, περνούν πολύ χρόνο μαζί κι έχουμε βρει μια καλή ισορροπία.

Πιστεύεις ότι είναι πιο δύσκολο, ακόμη και στις μέρες μας, να έχει μια γυναίκα ολοκληρωμένη προσωπική ζωή, έχοντας ένα παιδί;

Τίποτα δεν είναι δύσκολο, αν το πάρεις απόφαση. Είναι μέχρι να το πάρεις απόφαση και να συνειδητοποιήσεις την κατάστασή σου. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι. Σαφώς και πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός, όταν μεγαλώνεις ένα παιδί, για την επιλογή του επόμενού σου συντρόφου και να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος, ότι μπορεί να δεχτεί την κατάσταση. Εγώ είμαι τυχερή, έχω έναν άνθρωπο, τα πράγματα έχουν πάρει μια καλή σειρά. Δεν είμαι μόνη μου. Σκέφτομαι τη μητέρα μου, το παιδί μου κι έπειτα τον εαυτό μου. Οργάνωση και πρόγραμμα θέλει.

Αφήνεις τον γιο σου να πάρει θέση για την προσωπική σου ζωή;

Ναι, είναι σε μια ηλικία που μπορείς να συζητήσεις άνετα μαζί του. Καταλαβαίνει πολλά και μπαίνει σε άλλη λογική. Του ζητάω τη γνώμη του, αλλά βάζω όρια για το πώς θα κινηθώ στη ζωή μου. Ο Παναγιώτης είναι πάνω απ’ όλους, αλλά έχω κι εγώ τη δική μου ζωή. Θα του πως ας πούμε: «Αγάπη μου, το βράδυ έχω αυτή την υποχρέωση και θα αργήσω να γυρίσω στο σπίτι». Αυτό, με τον τρόπο που θα του το πω, θα τον κάνω να αισθανθεί ασφάλεια και παράλληλα θα είμαι και ειλικρινής απέναντί του. Δεν του λέω ψέματα. Έχει την ασφάλεια και ξέρει πού είναι η μητέρα του και για ποιον λόγο είναι εκεί που είναι. Συνεννοούμαστε πολύ καλά ως τώρα. Εύχομαι ότι δεν θα έχει κάποιο παράπονο μεγαλώνοντας, αλλά και να έχει, θα το συζητήσουμε. Δεν είμαι ο τέλειος γονιός – κανείς δεν είναι. Ούτε γεννιέσαι μαθημένος. Μόνοι μας ερχόμαστε και φεύγουμε και μόνοι μας μαθαίνουμε από τη ζωή.

Πιστεύεις ότι, είτε σε περίοδο σχέσης, είτε γάμου, όλοι είμαστε μόνοι μας;

Ω, ναι, το πιστεύω ακράδαντα. Δεν είναι εύκολο να το πάρεις χαμπάρι αυτό! Παραμυθιάζεσαι εύκολα, αλλά στην ουσία όλοι είμαστε μόνοι μας. Η περίοδος που αισθάνθηκα πιο μόνη μου από ποτέ, ήταν όταν είχα κάνει το παιδί μου και μετά χώρισα με τον άντρα μου. Εκεί είπα «τελείωσε!». Σιγά-σιγά, ανακάλυψα ότι μπορώ να προχωρήσω, να κάνω βήματα, κι ας ένιωθα μόνη μου. Ουσιαστικά, εμπιστεύτηκα τον εαυτό μου και βοηθήθηκα κι εγώ. Μέχρι τότε πίστευα ότι «αυτό ήταν, όλα τελείωσαν και η ζωή δεν συνεχίζεται!». Ε, ναι, η ζωή συνεχίζεται – δεν μας ρωτάει! Πάει παρακάτω κι όταν καταλάβουμε ότι μπορούμε, τότε τα πάμε μια χαρά και χαμογελάμε πραγματικά.

Έχεις το άγχος του χρόνου σε ό,τι έχει να κάνει με την εμφάνισή σου;

Όχι, μεγαλώνω κι εγώ όπως όλοι. Φροντίζω τον εαυτό μου, είμαι υπέρ των μπότοξ και οποιασδήποτε άλλης μικροεπέμβασης, που δεν σε αλλοιώνει και δεν σε παραμορφώνει. Και θα έκανα άνετα, αν αισθανόμουν ότι το χρειάζομαι. Από την άλλη, μου αρέσει κι έχω συμβιβαστεί με τις ρυτίδες μου. Δεν θα τρελαθώ αν δω αύριο στον καθρέφτη μία νέα ρυτίδα. Ok, και τι έγινε;

Info:

Η εκπομπή «Καλό Μεσημεράκι» μεταδίδεται καθημερινά στις 16.15 από το Sigma. Η κωμωδία «Βερβερίτσα Reloaded» του Νίκου Μουτσινά παίζεται στο «Θέατρο Λαμπέτη» (Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι, Αθήνα, τηλ.: 0030-2106457086).

ΕΝΘΕΤΑ

«Ο Νίκος (σ.σ. Μουτσινάς) είναι γενναιόδωρος άνθρωπος, πολύ δοτικός και κτητικός. Όταν σε αγαπήσει, θα το καταλάβεις»

«Η περίοδος που αισθάνθηκα πιο μόνη μου από ποτέ, ήταν όταν είχα κάνει το παιδί μου και μετά χώρισα με τον άντρα μου»

«Είμαι υπέρ των μπότοξ και οποιασδήποτε άλλης μικροεπέμβασης, που δεν σε αλλοιώνει και δεν σε παραμορφώνει»  

ΣΧΕΤΙΚΑ

5 υγιεινές διατροφές που τις υποστηρίζει και η επιστήμη!

Μπορείς να σκεφτείς να τις υιοθετήσεις Όταν πρόκειται για τη σωστή διατροφή, το σημαντικό είναι να βρεις μία που...

Βρήκαμε τις αέρινες φούστες που θα χρειαστείς τον Αύγουστο

Σε στυλ παρεό, σε ίσια γραμμή, σε sexy mini μήκος ή σε σοφιστικέ midi, οι αέρινες καλοκαιρινές φούστες είναι το Α και...

Κάλια Ελευθερίου: Η φωτογραφία με το μπουρνούζι σε μπάνιο ξενοδοχείου

Τις καλοκαιρινές τις διακοπές συνεχίζει η αγαπημένη influencer. Η Κάλια Ελευθερίου συνδυάζει δουλειά μαζί με διακοπές, αφού το Σαββατοκύριακο...

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 11 Αυγούστου

Κριός Το πλανητικό σκηνικό της ημέρας σας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσετε εξίσου καλά όσα οικογενειακά αλλά και επαγγελματικά ζητήματα προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες. Ισορροπήστε...

Κυριάκος Πελεκάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για την μητέρα του που «έφυγε» από τη ζωή

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο Κυριάκος Πελεκάνος ανήρτησε ένα συγκινητικό post, αφιερωμένο στη μητέρα του που «έφυγε» από τη ζωή. Λίγα...

Ο 22χρονος γιος του Arnold Schwarzenegger είναι fit και κούκλος

Ο Joseph Baena τρέλανε τους fans με το video που ανέβασε. Κι όμως, το DNA φαίνεται ότι είναι ισχυρό και ιδίως στην περίπτωση του γιου...

LIKE NEWS

Νάταλι Κάτερ: Το νέο βίντεο στο Instagram με τον Στέφανο Μιχαήλ

Μια από τις πιο ευτυχισμένες φάσεις της ζωής του φαίνεται να διανύει ο Στέφανος Μιχαήλ. Ο γνωστός ηθοποιός το...

5 υγιεινές διατροφές που τις υποστηρίζει και η επιστήμη!

Μπορείς να σκεφτείς να τις υιοθετήσεις Όταν πρόκειται για τη σωστή διατροφή, το σημαντικό είναι να βρεις μία που...

Βρήκαμε τις αέρινες φούστες που θα χρειαστείς τον Αύγουστο

Σε στυλ παρεό, σε ίσια γραμμή, σε sexy mini μήκος ή σε σοφιστικέ midi, οι αέρινες καλοκαιρινές φούστες είναι το Α και...

Ο «Arturito» από το «La Casa de Papel» κάνει διακοπές στην Ελλάδα

Διακοπές στην Ελλάδα κάνει ακόμη ένας ηθοποιός της διάσημης σειράς του Netflix “La Casa de Papel”. Ο λόγος για...

Έλενα Χριστοπούλου: Το οργισμένο μήνυμα για όσους αρνούνται να φορέσουν μάσκα

Μια ιδιαίτερη ανάρτηση έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Έλενα Χριστοπούλου. Συγκεκριμένα, η ίδια δημοσίευσε μια φωτογραφία...

H Μαρία Μολόντικα μας μιλά για τις αγαπημένες της συνήθειες

Η συνιδιοκτήτρια του Well and Earth Concept Store μοιράζεται μαζί μας στιγμές από την καθημερινότητά της. Από την Νταϊάνα Αζά Σε ποια περιοχή έχεις μεγαλώσει;...

Κάλια Ελευθερίου: Η φωτογραφία με το μπουρνούζι σε μπάνιο ξενοδοχείου

Τις καλοκαιρινές τις διακοπές συνεχίζει η αγαπημένη influencer. Η Κάλια Ελευθερίου συνδυάζει δουλειά μαζί με διακοπές, αφού το Σαββατοκύριακο...

Τι λένε τ’ άστρα για σήμερα, 11 Αυγούστου

Κριός Το πλανητικό σκηνικό της ημέρας σας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσετε εξίσου καλά όσα οικογενειακά αλλά και επαγγελματικά ζητήματα προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες. Ισορροπήστε...

Κυριάκος Πελεκάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για την μητέρα του που «έφυγε» από τη ζωή

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ο Κυριάκος Πελεκάνος ανήρτησε ένα συγκινητικό post, αφιερωμένο στη μητέρα του που «έφυγε» από τη ζωή. Λίγα...

Οι πρώτες δηλώσεις της Χριστίνας Ψάλτη μετά τη γέννηση του μωρού

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Χριστίνα Ψάλτη καθώς έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Μαζί με τον σύντροφό της Αντώνη Κάρδαρη υποδέχτηκαν την Παρασκευή...

H ξανθιά πλέον Ελένη Φιλίνη αποκαλύπτει– «Όταν παρουσίαζα στη Κύπρο το Super Bingo είχε φτάσει 90% θεαματικότητα!» (vid)

Στην εκπομπή του Open «Καλοκαίρι #not» ήταν καλεσμένη η διάσημη ηθοποιός Ελένη Φιλίνη και η αλλαγή στην εμφάνισή της δεν έμεινε ασχολίαστη από τους...

Ο 22χρονος γιος του Arnold Schwarzenegger είναι fit και κούκλος

Ο Joseph Baena τρέλανε τους fans με το video που ανέβασε. Κι όμως, το DNA φαίνεται ότι είναι ισχυρό και ιδίως στην περίπτωση του γιου...

Ελένη Χατζίδου – Ετεοκλής Παύλου: «Καυτά» φιλιά στην πισίνα για το ερωτευμένο ζευγάρι

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε η Ελένη Χατζίδου στο Instagram. Η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό του σαββατοκύριακου και έκαναν ένα...

Μετά το «Αντελίνα χτύπα το κουδούνι» τι έρχεται για την Αντελίνα Βαρθακούρη;

Η Αντελίνα Βαρθακούρη "πρόωσε" το τηλεοπτικό της μέλλον! Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, πριν λίγες ώρες, η Αντελίνα Βαρθακούρη μίλησε με τους...

Νεφέλη Λιβιεράτου: Αγκαλιά με τον σύντροφό της στην πρώτη Insta φωτογραφία

Το ζευγάρι φαίνεται πολύ ερωτευμένο Οι κόρες της Εύης Αδάμ και του Λάμπη Λιβιεράτου είναι τα κορίτσια της εγχώριας showbiz, των οποίων τα νέα...

Simon Cowell: Σοβαρό ατύχημα για τον εμπνευστή του X-Factor. Έσπασε η πλάτη του

Σοβαρό ατύχημα είχε ο Simon Cowell, εμπνευστής του X Factor που γνωρίζει επιτυχία παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας. Ο διάσημος Βρετανός παραγωγός οδηγούσε το...

Το δημόσιο ευχαριστώ της Λένας Ζευγαρά – «Δε με ενδιαφέρει πόσο θα ζήσω αλλά πώς θα ζήσω»

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η Λένα Ζευγαρά στο Instagram. Με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Λένα Ζευγάρα ευχαρίστησε όλο...

Έρρικα Πρεζεράκου: Ο ακρωτηριασμός, η μάχη με το χρόνο και η έκκληση για αίμα (vid)

Δείτε όλα όσα είπε η Έρρικα Πρεζεράκου. Ταλαιπωρημένη μετά την πολύωρη εγχείριση αλλά σε καλή ψυχική κατάσταση, η Έρρικα Πρεζεράκου μίλησε στο Mega για το...

Paris Jackson: Η κόρη του Michael Jackson χαράζει τον δρόμο της στη μουσική

«Η Paris Jackson είναι περισσότερα από το επώνυμό της και από το ποιος είναι ο πατέρας της». Το δικό της δρόμο προσπαθεί να χαράξει η...

(Β’ Παγκόσμιος) Πόλεμος νεύρων

Με αφορμή το Ghosts of War ανατρέχουμε σε ταινίες που συνδυάζουν τον αληθινό τρόμο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τον υπερφυσικό. Από τον Μαρίνο Νομικό Ilsa:...