Μεγαλώνει η αγωνία για τον δύτη που αγνοείται

Μεγαλώνει η αγωνία για τον δύτη που αγνοείται

Μεγαλώνει η αγωνία για τον δύτη που αγνοείται

Πάφος: Άκαρπες αποβαίνουν μέχρι αυτή τη στιγμή οι εντατικές έρευνες στην θαλάσσια περιοχή Πωμού για τον εντοπισμό του 31χρονου δύτη από τη Λεμεσό, που είχε μεταβεί από το πρωί του Σαββάτου για ψάρεμα με ψαροντούφεκο στην περιοχή του Πωμού και τα ίχνη του οποίου αγνοούνται έκτοτε. Οι ολονύχτιες έρευνες των αρχών δεν έχουν επιφέρει καρπούς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα οι έρευνες από ξηράς, αέρα και θαλάσσης εντάθηκαν, με την ανησυχία να μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα.

Ο 31χρονος Ανδρέας Γιάγκου είχε μεταβεί στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Πωμού για υποβρύχιο ψάρεμα από τις 7.00πμ του Σαββάτου, ωστόσο στις 5.00μμ οι οικείοι του κατάγγειλαν εξαφάνιση του αφού όπως ανέφεραν δεν απαντούσε στις συνεχείς κλήσεις τους. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία και στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις για έναρξη των ερευνών.

Το όχημα του δύτη εντοπίστηκε σταθμευμένο στην παραλία του Πωμού, ενώ εντός του διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν και το κινητό τηλέφωνο του 31χρονου. Οι έρευνες άρχισαν άμεσα και διήρκεσαν όλο το βράδυ, με τη συνδρομή πλωτών μέσων της Λιμενικής, αεροπορικών μέσων του ΚΣΕΔ και επίγειων δυνάμεων της Αστυνομίας.

Οι ολονύχτιες έρευνες δεν απέφεραν καρπούς και οι αρχές εικάζουν ότι μπορεί ο 31χρονος, που φέρεται να γνώριζε καλά την θαλάσσια περιοχή αφού ψάρευε τακτικά εκεί, παρασύρθηκε ενδεχομένως από υπόγεια ρεύματα. Την επιχείρηση δυσχεραίνει το γεγονός ότι είχε πάρει για υποβρύχιο ψάρεμα μόνος και συνεπώς, τόνιζαν οι αρμόδιοι, δεν υπήρχε δυνατότητα καλύτερης γνώσης των κινήσεων του, πράγμα που θα συνέβαινε αν ως είθισται υπήρχε και δεύτερο άτομο μαζί του.

Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου

Πηγή : Πηγή: philenews.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *