Μεγάλος σεισμός 7,9 βαθμών νοτιοδυτικά της Ινδονησίας

Μεγάλος σεισμός 7,9 βαθμών νοτιοδυτικά της Ινδονησίας

Μεγάλος σεισμός 7,9 βαθμών νοτιοδυτικά της Ινδονησίας

Ισχυρός σεισμός σε μικρό εστιακό βάθος, μεγέθους 7,9 βαθμών έπληξε την περιοχή ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σουμάτρα στην Ινδονησία την Τετάρτη, σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS.

Αρχικά το USGS είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 8,2 βαθμών, ενώ στη συνέχεια το αναβάθμισε προς τα κάτω στους 8,1 βαθμούς και λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,9.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 808 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παντάνγκ, σύμφωνα με το USGS. Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τη Δυτική Σουμάτρα, τη Βόρεια Σουμάτρα και το Άτσεχ.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Η Ινδονησία είναι σεισμογόνος περιοχή επειδή βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς, μια σειρά από ηφαίστεια και τεκτονικά ρήγματα που περιβάλλει τη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού. Κατά μήκος της γραμμής αυτής, εκεί όπου συναντώνται οι μεγάλες τεκτονικές πλάκες του γήινου φλοιού, εκδηλώνεται το μεγαλύτερο μέρος των σεισμών του πλανήτη.

Το 2004, ο σεισμός των 9,1 βαθμών που εκδηλώθηκε σε ρήγμα δυτικά του νησιού της Σουμάτρας, προκάλεσε τσουνάμι 30 μέτρων που σκότωσε 230.000 ανθρώπους.

Πηγή : news.in.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *