Μέλανη Στέλιου: «Θέλω να γίνω µάνα, γιατί θέλω να φέρω στον κόσµο τη συνέχεια του Αλέξη»

Μέλανη Στέλιου: «Θέλω να γίνω µάνα, γιατί θέλω να φέρω στον κόσµο τη συνέχεια του Αλέξη»

Μέλανη Στέλιου: «Θέλω να γίνω µάνα, γιατί θέλω να φέρω στον κόσµο τη συνέχεια του Αλέξη»
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια µάς µιλά για όσα σηµάδεψαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή της. Για όλα όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ και ήρθε η στιγµή να αποκαλύψει.

Του Τάσου Ευαγγέλου

Μόλις έχει τελειώσει η φωτογράφηση και η Μέλανη Στέλιου με περιμένει να φτάσω στο σημείο της συνάντησής μας. Με υποδέχεται με το ίδιο πάντα ζεστό χαμόγελο. Η εγκυμοσύνη τής πάει πολύ, την έχει γλυκάνει, ενώ μέσα στα μάτια της καθρεφτίζεται η απόλυτη ευτυχία. Όπως η ίδια μού αποκαλύπτει ο σύζυγός της Αλέξης Νικολάου της άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο… Μάλιστα, σε λίγους μήνες θα γίνει μανούλα και έχει πολλούς λόγους να το γιορτάζει…

melani3

Διανύεις τον πέμπτο μήνα της κύησης. Τι αλλαγές έχει επιφέρει αυτό στη ζωή σου;
Σίγουρα τεράστια αλλαγή, προγραμματισμένη δε, αλλά παρόλο που το θέλαμε πάρα πολύ με τον Αλέξη αυτό το παιδί, νιώθω πως ποτέ δεν είσαι προγραμματισμένος για το τι έρχεται. Πόσο μάλλον σε μένα. Ο Αλέξης έχει άλλα τρία παιδιά από τον προηγούμενό του γάμο αλλά για μένα που είναι η πρώτη φορά που το ζω, είναι και μια καινούρια αλλαγή. Βλέπεις το σώμα σου ν’ αλλάζει, η κάθε εμπειρία αναγούλας, η κάθε κίνηση που κάνει το μωρό και αρχίζω να το νιώθω είναι μια τεράστια αλλαγή. Όμορφη αλλαγή που δεν την αλλάζω με τίποτα. Γενικά ως άνθρωπος μου αρέσει ό,τι κι αν κάνω να το ζω στο μάξιμουμ.

Είσαι κάπου εκεί στα 40. Πώς και το παιδί δεν ήρθε πιο νωρίς στη ζωή σας με το σύζυγό σου;
Με τον Αλέξη, είμαστε μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πέρσι παντρευτήκαμε και στην επαγγελματική του ζωή έπρεπε να τακτοποιηθούν κάποια πράγματα και μετά να έρθει το μωρό στη ζωή μας. Πριν γνωρίσω τον Αλέξη οφείλω να πω, πως δεν ήμουν στη φάση να κάνω ένα παιδί. Ούτε σαν σκέψη απ’ το μυαλό μου δεν μου περνούσε όλο αυτό. Αυτό το «πότε θα γίνω μάνα;» δεν με απασχολούσε. Με κανέναν άλλο σύντροφο που είχα στη ζωή μου δεν αισθάνθηκα ότι θέλω να κάνω παιδί. Η ζωή μου δίπλα στον Αλέξη μου ξύπνησε όλα αυτά τα ένστικτα. Τώρα θέλω να γίνω μάνα, γιατί θέλω να φέρω στον κόσμο τη συνέχεια του Αλέξη.

Θέλεις να φέρεις στον κόσμο τη συνέχεια του Αλέξη… Να υποθέσω ότι γνωρίζεις το φύλο του μωρού.
Ναι, το γνωρίζουμε και θα είναι αγόρι (Χαμόγελο).

Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι τα αγόρια έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στη μαμά;
Ναι το γνωρίζω, έτσι τουλάχιστον έχω ακούσει (Γέλια).

Υπάρχει κάτι που να σε φοβίζει αυτή τη δεδομένη στιγμή;
Σε ό,τι αφορά την εγκυμοσύνη όχι, δεν θα το έλεγα. Είμαι πιο προσεχτική γενικά από ό,τι θα ήμουν εάν το μωρό ερχόταν στη ζωή μου σε πιο μικρή ηλικία. Αυτή τη στιγμή είμαι πιο συνειδητοποιημένη. Ευχαριστώ τον Θεό που παρά τα 40 μου χρόνια δεν αντιμετώπισα δυσκολίες πέρα από τον πρώτο καιρό με τις αναγούλες. Όλα πάνε καλά.

Σε λίγους μήνες θα κρατάτε στα χέρια σας με τον Αλέξη τον καρπό του έρωτά σας, το γιο σας. Έχετε αποφασίσει και το όνομα του μικρού;
Έχουμε όντως αποφασίσει και το όνομά του, θα είναι Μάξιμος. Το όνομα αυτό δεν το έχει κανένας από τις οικογένειές μας απλά είναι ένα όνομα που μου άρεσε πάντα και αρέσει και στον Αλέξη.

Ξέρεις τι έχω παρατηρήσει; Ότι όση ώρα καθόμαστε απέναντι και τα λέμε, κάθε φορά που μιλάς για τον Αλέξη χαμογελάς. Θέλω να μου μιλήσεις για τον σύζυγό σου. Τι είναι αυτό που είδες σε εκείνον και που σε τράβηξε κοντά του;
Η ακεραιότητά του, η καλοσύνη και η δοτικότητά του. Είναι από τους πιο ντόμπρους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Δίπλα στον Αλέξη κατάλαβα τι πάει να πει να έχεις αρσενικό μέσα στο σπίτι. Είναι ένας άντρας που έχει συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων μιας γυναίκας. Αυτό για μένα είναι απίστευτα σημαντικό και σπάνιο.

Το γεγονός ότι ο Αλέξης ήταν ξανά παντρεμένος, έχει και τρία παιδιά, ήταν στην αρχή της σχέσης σας κάτι που σε προβλημάτισε;
Θα σου πω το εξής: Κάποτε μια γυναίκα μου είχε πει πως εάν κάποτε γνώριζε κάποιον που ήταν ξανά παντρεμένος και είχε και παιδιά, δεν θα έκανε ούτε σχέση μαζί του. Το θεωρώ πολύ κυνικό όλο αυτό. Είμαι ξέρεις από τους ανθρώπους που πιστεύουν ακράδαντα πως δεν επιλέγουμε εμείς ποιον θα ερωτευτούμε και θα αγαπήσουμε. Όταν γνωρίσεις το άλλο σου μισό, το κάρμα σου δεν το νοιάζει το παρελθόν του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου, απλά αγαπάς ό,τι κουβαλά μαζί του εκείνος ο άνθρωπος. Ερωτεύεσαι και αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο για το τι είναι σήμερα και όχι για το ποιος ήταν στο παρελθόν.

Τι αγάπησες στον Αλέξη;
Όλα όσα σου έχω πει και πιο πριν. Ο Αλέξης είναι από τους σπάνιους ανθρώπους που είναι σωστός σε όλα. Σωστός απέναντι στα παιδιά του, απέναντί μου, σωστός απέναντι στους συναδέλφους του. Είναι από τους ανθρώπους που αναγνωρίζει τα λάθη του και δεν διστάζει να ζητήσει συγνώμη. Αυτό μου το έχει μεταδώσει και είναι κάτι που στο παρελθόν δεν έκανα. Δύσκολα έριχνα τον εγωισμό μου, ίσως αυτό να οφειλόταν και στο χώρο που βρισκόμουν. Ο Αλέξης ξύπνησε μέσα μου την πιο όμορφη εκδοχή μου.

melanie4

Τα παιδιά του Αλέξη σε δέχτηκαν εύκολα στη ζωή τους;
Νομίζω πως ναι. Είναι απόλυτα φυσιολογικό στην αρχή να υπάρχουν οι επιφυλάξεις και οι ανησυχίες και από τις δύο πλευρές. Παρόλα αυτά έχουμε μια απίστευτη σχέση. Με τα παιδιά του Αλέξη δημιουργήσαμε μια σχέση ειλικρίνειας και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό.

Το γεγονός ότι σε λίγο καιρό θα προστεθεί στην οικογένειά σας άλλο ένα μέλος πως το δέχθηκαν τα παιδιά;
Η χαρά που έκαναν ήταν απρόσμενα μεγάλη (Χαμόγελο).

Αν σε πάω πίσω τέσσερα χρόνια, πριν γνωρίσεις τον Αλέξη, φανταζόσουν ποτέ τη ζωή σου όπως είναι δομημένη σήμερα;
Όχι, με βεβαιότητα σου λέω πως δεν φανταζόμουν με τίποτα τη ζωή μου όπως είναι σήμερα. Ο Αλέξης μου άλλαξε τη ζωή.

Επαγγελματικά πού βρίσκεσαι αυτό το διάστημα;
Από τον Ιούλιο σταμάτησα τις παραστάσεις με την ΕΘΑΛ λόγω της εγκυμοσύνης. Ήταν μια χρονιά που είχα πει ότι θέλω να κάνω μόνο θέατρο και να απέχω λίγο από την τηλεόραση. Σκέψου ότι είχα κλείσει παραστάσεις μέχρι το Μάιο του 2017 όμως πλέον είμαι στο σπίτι και απολαμβάνω την εγκυμοσύνη μου.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείσαι με το θέατρο. Η τηλεόραση είναι κάτι που σου λείπει;
Με το χέρι στην καρδιά θα σου πω το εξής: και μου λείπει και δεν μου λείπει. Η ζωή μας είναι κύκλοι, κάποιοι κλείνουν και κάποιοι άλλοι ανοίγουν. Αυτό δεν σημαίνει πως σε κάποια στιγμή κάποιοι από αυτούς δεν θα ανοίξουν και πάλι. Στην ουσία από την τηλεόραση απουσιάζω τους τελευταίους 9 μήνες, από όταν έπαιζα στο «Ρουά Ματ». Όσο για το να βρεθώ ξανά στην παρουσίαση κάποιου προγράμματος δεν είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω.

Γιατί το λες αυτό;
Γιατί είναι κάτι που το έζησα στο παρελθόν και στο μέγιστο βαθμό. Το χόρτασα. Έκανα 13 χρόνια το πρωινό. Ξέρεις τι πάει να πει για 13 χρόνια να ξυπνάς κάθε πρωί, να μην έχεις αργίες και διακοπές; Παράλληλα έκανα την ίδια στιγμή και θέατρο αλλά και άλλες δραστηριότητες. Έχω την αίσθηση ότι έχω χορτάσει από όλα αυτά. Από την άλλη ποτέ μη λες ποτέ… ποιος ξέρει;

melanie2

Μέλανη, παρακολουθείς τηλεόραση; Τι έχει αλλάξει από τη δική σου «εποχή», όταν εσύ μονοπωλούσες το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού;
Έχουν πια αλλάξει τα πρόσωπα και όλοι αυτοί που λένε για αντιγραφές κλπ δεν ισχύουν. Η συνταγή στην τηλεόραση μια είναι, με μικρές διαφοροποιήσεις κάθε φορά. Τα πρόσωπα θεωρώ είναι που κάνουν τη διαφορά. Μην ξεχνάς πως όταν εγώ έκανα τηλεόραση, ένα πρωινό υπήρχε όλο και όλο. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Βλέπουμε όλο και πιο πολλά σίριαλ, πιο πολλές παραγωγές και εκπομπές.

Ποια τηλεοπτικά πρόσωπα σου αρέσουν;
Η Χριστιάνα Αριστοτέλους μου αρέσει πάρα πολύ σ’ αυτό που κάνει. Και παρόλο που η συνεργασία μας τότε στο Sigma δεν είχε και την καλύτερη κατάληξη εντούτοις δεν παύω να πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλή στη δουλειά της. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Alpha Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου μου αρέσει πάρα πολύ και ως δημοσιογράφος αλλά και ως άνθρωπος. Την έκπληξη για μένα φέτος την έκανε η Κωνσταντίνα Ευριπίδου. Είναι πάρα πολύ καλή στο πρωινό και θα ήθελα να την δω και στο βραδινό show των καλλιστείων αλλά δεν μου δόθηκε η ευκαιρία ακόμα.

Όταν έφυγες από το Sigma, τα site πήραν φωτιά και έγραφαν διάφορα. Τελικά ισχύει ότι από το κανάλι του Παρισινού έφυγες πικραμένη;
Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Μπορεί να έφυγα πικραμένη από συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά αυτό είναι ένα καθαρά προσωπικό μου θέμα και δεν έχει να κάνει με το κανάλι. Από το Sigma δεν έφυγα πικραμένη, από κάποιους ανθρώπους του καναλιού, ναι. Το Sigma ήταν ένας κύκλος για μένα που έπρεπε να κλείσει και έκλεισε. Είμαι ευγνώμων όμως στον Άντη Χατζηκωστή γιατί εάν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος να με φέρει στο κανάλι ενδεχομένως να μη γνώριζα ποτέ τον άντρα μου.

Κλείνοντας, θα μας πεις πότε με το καλό περιμένετε με τον Αλέξη να πάρετε στην αγκαλιά σας το πρώτο σας μωρό;
Το Φεβρουάριο με το καλό. Μπορεί να είναι και δώρο για τη γιορτή των ερωτευμένων (Γέλια). Το περιμένουμε μεταξύ 13 και 16 Φεβρουαρίου, κάπου εκεί.

Τι ονειρεύεσαι;
Η ζωή είναι πάρα πολύ μικρή και σύντομη. Δεν θέλω καμία από τις μέρες της ζωής μου να είναι η ίδια. Αυτό ονειρεύομαι και εύχομαι.

Επιμέλεια: Χρίστη Παπαδήμα
Μακιγιάζ: Σοφία Γεωργίου (Florentia Makeup Artistg Workshop)
Μαλλιά: Δώρος Παναγίδης
Ευχαριστούμε θερμά το 1888 Wine & Coctail Bar για τη φιλοξενία κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

Πηγή : Περιοδικό Hello, τεύχος 82

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *