Μελάνωμα: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει

Μελάνωμα: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει

Μελάνωμα: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει

Το 90% των μελανωμάτων, αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), οργανώνει από το 2000 και κάθε χρόνο, την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος» σε 30 χώρες της Ευρώπης.

Στην Κύπρο, με πρωτοβουλία της Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας Κύπρου, η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην πρόληψη. Η «Κυπριακή ημέρα κατά του Καρκίνου του Δέρματος», θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 13 Μαΐου, με την υποστήριξη των Δερματολογικών Εργαστηρίων της La Roche-Posay.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας , δερματολόγοι της ΔΑΕΚ σε όλη τη χώρα δέχονται στα ιατρεία τους και σε νοσοκομειακά ιδρύματα το κοινό και θα εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν μπορούν να καλέσουν τον Δερματολόγο τους για να κλείσουν ραντεβού.

Λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης. Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί πλέον ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Περίπου 130.000 μελανώματα εμφανίζονται παγκοσμίως και περίπου 37.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από μελάνωμα. Η ετήσια αύξηση του αριθμού των νέων περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη κυμαίνεται μεταξύ 0% και 8%.

5’αρκούν για να σώσουν τη ζωή μας! Ενημερωθείτε και ενημερώστε.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και η Κυπριακή ημέρα κατά του Καρκίνου του Δέρματος οργανώνεται υπό την αιγίδα του Ευρωμελανώματος της ΔΑΕΚ (Κυπριακή Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία) και της EADV (European Academy of Dermatology and Veneorology).
Mεγάλος υποστηρικτής της ενέργειας είναι τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay. Πρόκειται για μια εταιρεία αφοσιωμένη στη δερματολογία που υποστηρίζει εκστρατείες κατά του μελανώματος, μέσω της Ενημέρωσης της Ιατρικής Κοινότητας, της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Μέσω των ενημερωτικών εντύπων που εξηγούν τη σημασία της αυτό-εξέτασης καθώς και τις αναγκαίες προφυλάξεις που πρέπει να παίρνει κανείς κατά την έκθεσή του στον ήλιο, η La Roche-Posay εκπαιδεύει και ενημερώνει το ευρύ κοινό για την πρόληψη από τις αρνητικές συνέπειες του ήλιου. Επιπλέον, υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και την Κυπριακή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Δέρματος.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *