Μέρα Εξαφανισμένων Παιδιών: Πορεία για τη Μαρίε Ελένη

Μέρα Εξαφανισμένων Παιδιών: Πορεία για τη Μαρίε Ελένη

Μέρα Εξαφανισμένων Παιδιών: Πορεία για τη Μαρίε Ελένη

Με αφορμή την 25η Μαΐου , που έχει οριστεί ως η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, πραγματοποιείται πορεία για την Μαρίε Ελένη, 31 μέρες μετά την απαγωγή της, από τον πατέρα της.

Μια πορεία που έχει σκοπό να μην ξεχαστεί η ιστορία της 4χρονης και να βοηθήσει, όλο και περισσότερος κόσμος, στο να επιστρέψει το κοριτσάκι πίσω στη μητέρα του.

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί, φορώντας άσπρες φανέλες, την Πέμπτη 25 Μαΐου στις 6 το απόγευμα για την μικρή Μαρίε.

Θα ξεκινήσουμε από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (στην Αγλαντζιά) και θα περπατήσουμε μαζί μέχρι το αρχηγείο αστυνομίας όπου θα επιδοθεί υπόμνημα.

Η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 25 Μαΐου για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά το παγκόσμιο πρόβλημα της εξαφάνισης παιδιών και παράλληλα να επισημάνει στους γονείς τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την προστασία των παιδιών τους.

Καθιερώθηκε πρώτα ως Εθνική Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών στις ΗΠΑ, με απόφαση του αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν το 1983 και με την πάροδο του χρόνου διεθνοποιήθηκε. Η επιλογή της 25ης Μαΐου σχετίζεται με την ημερομηνία εξαφάνισης το 1979 του εξάχρονου Έιταν Πατς, η περίπτωση του οποίου συντάραξε τις ΗΠΑ.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *