Μέρες Ρωσικής Κουλτούρας στο Παττίχειο θέατρο στη Λεμεσό

Μέρες Ρωσικής Κουλτούρας στο Παττίχειο θέατρο στη Λεμεσό

Μέρες Ρωσικής Κουλτούρας στο Παττίχειο θέατρο στη Λεμεσό

Για 4ο συνεχή χρόνο οργανώνονται στη Λεμεσό οι «Μέρες Ρωσικής Κουλτούρας». ‘Ένας κύκλος εκδηλώσεων που έχει πλέον γίνει ένας θεσμός για την πόλη της Λεμεσού αφού προσελκύουν κόσμο από όλα τα μέρη της Κύπρου και προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο την κουλτούρα της μεγάλης αυτής χώρας, που τόσα έδωσε στο παγκόσμιο πολιτισμό.
Οι εκδηλώσεις φέτος θα γίνουν στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο της πόλης το Παττίχειο και τελούν υπό την αιγίδα του Δημάρχου κυρίου Νίκου Νικολαϊδη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα αρχίσει την 1η Μαρτίου με το υπέροχο συγκρότημα Folkbeat. Το συγκρότημα αποτελείται από τρεις σολίστ με μοναδικές φωνές οι οποίες τραγουδούν τραγούδια από την ρωσική παράδοση σε σύγχρονες ηλεκτρονικές διασκευές, που εκπλήττουν και το πλέον απαιτητικό κοινό. Είναι μια σπάνια μουσική παράσταση με φρεσκάδα, ομορφιά και ρυθμό. Το συγκρότημα θεωρείται σήμερα από τα σπουδαιότερα ανερχόμενα και είναι περιζήτητο σε πολλά φεστιβάλ του κόσμου.

Στη συνέχεια οι «Μέρες Ρωσικού πολιτισμού» φιλοξενούν τους γνωστούς “Moscow Boys” που θα δώσουν μία μόνο παράσταση στο Παττίχειο θέατρο στις 11 Μαρτίου . Είναι ένα σύγχρονο συγκρότημα με ένα ξεχωριστό και σπάνιο ήχο και με ένα πρωτότυπο τρόπο παρουσίασης.
Το κουαρτέτο με τους εντυπωσιακούς νέους μουσικούς που χρησιμοποιούν τρία βιολιά και ένα τσέλο παρουσιάζεται με ένα ιδιαίτερο τρόπο όπως δεν μπορούμε να φανταστούμε. Ενώ παίζουν, χορεύουν, αλλάζουν θέσεις , όργανα και αφήνουν άφωνο το κοινό το οποίο τους λάτρεψε και ήδη στη Ρωσία έχουν δημιουργήσει τεράστιο κοινό με θαυμαστές . Ένα υποσχόμενο συγκρότημα που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο.

Το επόμενο συγκρότημα θα εμφανιστεί στις 24 και 25 Μαρτίου και είναι η κορυφαία λαογραφική ομάδα Χορού «Beriozka» η οποία αποτελείται από 45 χορευτές επί σκηνής. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις που έδωσαν σε περισσότερες από 65 χώρες στις πέντε ηπείρους της γης. Θεωρείται ο εκπρόσωπος της ρωσικής λαογραφίας με τα αυθεντικά και πολύ εντυπωσιακά τους κοστούμια τα οποία έχουν πολλές εκθαμβωτικές εναλλαγές.
Είναι μια ομάδα παγκοσμίως διάσημη και με διθυραμβικές κριτικές και εγκωμιαστικά άρθρα στον τύπο. Στον καλλιτεχνικό κόσμο υπάρχουν πολλές τέτοιες ομάδες χορού αλλά είναι κοινό μυστικό ότι το συγκρότημα «Beriozka» αποτελεί την καλύτερη ομάδα στο είδος της παγκοσμίως. Η ομάδα αυτή είναι η ψυχή του Ρωσικού Χορού.

Οι «Μέρες Ρωσικής Κουλτούρας» θα τελειώσουν με την 35μελή ομάδα αντρικής χορωδίας της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης Είναι μια καταξιωμένη χορωδία με εμφανίσεις σε όλη τη Ρωσία, σε συναυλιακούς χώρους, εκκλησίες, πανεπιστήμια και με πάρα πολλές συμμετοχές σε Φεστιβάλ του εξωτερικού. Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται σπουδαίοι ύμνοι της ρωσικής εκκλησίας και παραδοσιακά τραγούδια διασκευασμένα για πολυφωνική αντρική χορωδία
Η ποιότητα και το δέσιμο των 35 αυτών υπέροχων φωνών, μας εγγυώνται ένα υπέροχο κλείσιμο του μαγευτικού ταξιδιού με τα πιο πάνω σπουδαία ρωσικά συγκροτήματα. Η συναυλία της Ανδρικής χορωδίας θα γίνει στις 28 Μαρτίου στο Παττίχειο θέατρο.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει από το Ταμείο του Παττιχείου θεάτρου Τηλ 25 377277 και από την Soldouttickets.com.cy Έναρξη εκδηλώσεων στις 20:30

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *