ΜΟΔΑFASHION NEWSMet Gala: Η εμφάνιση της Alexandria Ocasio-Cortez που προκάλεσε αντιδράσεις

Met Gala: Η εμφάνιση της Alexandria Ocasio-Cortez που προκάλεσε αντιδράσεις

«Φορολογήστε τους πλούσιους» ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει μέσα από την δική της εμφάνιση η Alexandria Ocasio-Cortez και όπως ήταν λογικό προκάλεσε αντιδράσεις.

Η γερουσιάτρια των δημοκρατικών εμφανίσητηκε στα Met Gala 2021 και θέλησε κάπως να “εκμεταλλευτεί” την πρόσκλησή της στο λαμπερό event-που πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε η ίδια περήφανη στη «Vogue»«Το Met Gala θεωρείται ελίτ και απρόσιτο… Ως γυναίκα της εργατικής τάξης, ήθελα να απολαύσω την εκδήλωση, αλλά και να προκαλέσω τη βιομηχανία».

Η πολιτικός λοιπόν περπάτησε στο κόκκινο χαλί με ένα λευκό φόρεμα από Brother Velliers, στην πλάτη του οποίου ήταν γραμμένο το σλόγκαν «Tax the Rich», δηλαδή «Φορολογήστε τους πλούσιους».

Η Ocasio-Cortez συνδύασε το φόρεμά της -το οποίο σχεδιάστηκε από την creative director Aurora James του Brother Vellis- με κόκκινες γόβες και μία τσάντα που είχε το ίδιο σλόγκαν.

Διαβάστε επίσης: Met Gala 2021: Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στη λαμπερή βραδιά

«Η Aurora James ξεκίνησε πριν από λίγα λόγια χρόνια με 3.000 δολάρια στην τσέπη της και πουλώντας τα έργα της στο παζάρι και τώρα είναι εδώ στο Met Gala. Αυτή είναι ιστορία της πόλης μας, η ιστορία στην οποία θα έπρεπε να επικεντρωνόμαστε, ειδικά ως μία μαύρη γυναίκα, μετανάστης σχεδιάστρια σε μία βιομηχανία που αυτό υποεκπροσωπείται σοβαρά. Αν έπρεπε να το κάνουμε αυτό, ήταν να ανοίξουμε τις πόρτες για να φέρουμε άτομα στο Met» υποστήριξε η πολιτικός.

Η James είναι ένθερμη υποστηρίκτρια, μιλώντας συχνά για «οικονομική δικαιοσύνη» Η εμφάνιση της αυτή ωστόσο, αποτελεί μια «περίπλοκη στιγμή», καθώς αρκετοί την κατηγόρησαν για υποκρισία. Κάποιοι σχολίασαν πως η πολιτικός ήθελε απλά να απολαύσει τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ προσπαθούσε να το περάσει ως πολιτική διαμαρτυρία, σε ένα ακόμη παράδειγμα υποκρισίας.

Όσο για την απάντηση που έδωσε η ίδια σε αυτές τις αντιδράσεις, δεν άφησε αναπάντητα τα επικριτικά σχόλια και υπεραμύνθηκε της εμφάνισής της. «Και προτού οι haters εξαγριωθούν, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης καλούνται τακτικά στο Met και οφείλουν να συμμετέχουν, λόγω των ευθυνών μας στην εποπτεία και υποστήριξη των πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης για το κοινό. Ήμουν μία από τους πολλούς που συμμετείχαν σε αυτό το βράδυ. Πρόσωπο με ανοιχτά χέρια για αγκαλιά», σχολίασε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS