Μια δωδεκαόροφη ολογραφία για τον Louis Vuitton από τον Virgil Abloh

Μια δωδεκαόροφη ολογραφία για τον Louis Vuitton από τον Virgil Abloh

Μια δωδεκαόροφη ολογραφία για τον Louis Vuitton από τον Virgil Abloh

Ψηλά, πάνω από την 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες μια δωδεκαόροφη ολογραφία που παραπέμπει στην ανδρική κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019 την οποία σχεδίασε ο Virgil Abloh για τον οίκο Louis Vuitton.

Πηγή έμπνευσης της κολεξιόν είναι το κλασικό μιούζικαλ του 1939 «Ο Μάγος του Οζ». Σε κρεασιόν της κολεξιόν φιγουράρουν λιβάδια με ολοκόκκινες παπαρούνες ή πινελιές στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Για να εορτάσει το λανσάρισμα της κολεξιόν, ο Abloh σχεδίασε βιτρίνες με σύννεφα στους ουρανούς και χαλιά λουλουδιών. Και δημιούργησε, στη γωνία του καταστήματος Louis Vuitton της Νέας Υόρκης, μια οφθαλμαπάτη ενός γιγαντιαίου μανεκέν, ύψους 12 ορόφων.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής, DJ και μουσικός παραγωγός, εκτός του ότι από τον περασμένο Μάρτιο έχει αναλάβει καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών κολεξιόν του γαλλικού οίκου, είναι και ο διευθύνων σύμβουλος του με έδρα το Μιλάνο οίκου μόδας Off-White, τον οποίο ίδρυσε πριν έξι χρόνια.

Με υπερηφάνεια μοιράστηκε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το καινούργιο δημιούργημά του, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ακολουθήσει αυτό το αισθητικό μονοπάτι: μια παρόμοια φιγούρα, κουλουριασμένη, κοσμεί δύο ορόφους του σιδηροδρομικού σταθμού Χαρατζούκου, στο Τόκιο.

View this post on Instagram

red-carpet “black-tie”

A post shared by @ virgilabloh on

Πηγή : protothema.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *