Μιχάλης Σοφοκλέους: Δεν την είδα παρουσιαστής βραδινού show

Μιχάλης Σοφοκλέους: Δεν την είδα παρουσιαστής βραδινού show

Μιχάλης Σοφοκλέους: Δεν την είδα παρουσιαστής βραδινού show
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Λίγες ώρες μετά από την πρεμιέρα του «Casa de Mikel», του σόου που θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο βράδυ στον ΑΝΤ1, δώσαμε ραντεβού να μιλήσουμε για φοβίες, άγχος, εμπειρίες και τηλεοπτικά στοιχήματα.

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Τρίτη φορά σε ρόλο παρουσιαστή.
Ελπίζω όχι και φαρμακερή.

Μη μου πεις ότι πιστεύεις στις προκαταλήψεις;
Πιστεύω μόνο στον εαυτό και τις ικανότητες μου και σε αυτό που μπορώ να πετύχω.

Τι λες θα τα καταφέρεις στην παρουσίαση ενός τόσο μεγάλου και απαιτητικού project;
Πιστεύω ότι θα καταβάλω το άπαν των δυνάμεων μου για να βγει ένα σωστό και πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Από την άλλη αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός και ευγνώμων γιατί καταφέραμε να χτίσουμε μία ομάδα που δουλεύει με υπέρμετρο ζήλο. Ξεκινάω από τους κειμενογράφους -που είναι πέραν των δέκα ατόμων, την αρχισυνταξία, τη σκηνοθεσία, τους φωτιστές, τους κινηματογραφιστές, τις μακιγιέζ… Είναι τεράστια η βοήθεια από τον ΑΝΤ1 και είμαι πάρα πολύ τυχερός που έχω διπλά μου ανθρώπους που αγχώνονται με μένα και δεν με κυριεύει το αίσθημα της μοναξιάς. Εξάλλου, μαζί μου θα βρίσκεται και η Ξένια Κωνσταντινίδου η οποία θα έχει το δικό της ξεχωριστό ρόλο όταν και όποτε το απαιτούν οι ανάγκες της εκπομπής.

Αισθάνεσαι σαν βασιλιάς σε θρόνο;
Μπορεί να με έριξαν στα βαθιά αλλά δεν κολυμπάω μόνος. Ο κάθε συνεργάτης μου είναι σα σωσίβιο που ανά πάσα στιγμή, μόλις νιώσω ότι πνίγομαι, θα πιαστώ από πάνω του και θα σωθώ. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι γύρω μου που συμπαρατάσσονται σε αυτή την προσπάθεια μας. Αυτό αισθάνομαι, ευγνωμοσύνη και ευχαρίστηση γι’ αυτό που πάει να ξεκινήσει.

Πως βλέπεις την εμπειρία σου ως παρουσιαστής;
Αν εξαιρέσεις το «Get on stage» που παρουσίαζα το 2009 με την Κατερίνα Αγαπητού και το «Ξυπνήσατε;», αρχικά με την Κωνσταντίνα Ευριπίδου κι ακολούθως με την Αλεξία Αναστασίου το 2017, το «Casa de Mikel» είναι ένα εντελώς διαφορετικό project που προσεγγίζω από την ιδιότητά μου ως ηθοποιός. Μου αρέσουν τα δύσκολα και οι προκλήσεις. Από την αρχή, προσπάθησα να έχω ενεργό ρόλο στο στήσιμο για να φέρω στα μέτρα μου την εκπομπή και να μπορώ να διεκπεραιώσω όσο το δυνατό περισσότερο το έργο μου, βλέποντας το, να με ικανοποιεί ως αποτέλεσμα κερδίζοντας, μάλιστα, το στοίχημα.

Στοίχημα για την πρωτιά;
Στοίχημα για όλα μα πρώτα-πρώτα να είμαι ο εαυτός μου. Δεν θα προσπαθήσω να παίξω κάποιο ρόλο. Ένας ηθοποιός όταν ενσαρκώνει ένα χαρακτήρα νιώθει μία ασφάλεια, μια σιγουριά, ξέρει που πατάει. Στο show θέλω να είμαι ο Μιχάλης. Δε θέλω ξαφνικά να τη δω παρουσιαστής βραδινού show και δεν την είδα έτσι. Η αμεσότητα με τον κόσμο θέλω να είναι το ατού μου.

Θέλεις να μας μιλήσεις λίγο για το «Casa de Mikel»;
Η εκπομπή θα ασχολείται με τα καλώς και κακώς έχοντα αυτής της κοινωνίας, θα επικεντρώνεται στα highlight της εβδομάδας, θα θίγει πράγματα και καταστάσεις, θα έχει χιουμοριστική διάθεση γιατί πάνω από όλα ο κόσμος πρέπει να έχει αυτή τη εναλλακτική λύση στην τηλεόρασή του τα βράδια του Σαββάτου. Δεν θα είμαστε απλά ένα τηλεοπτικό show τύπου «χα χα χου χα» ή «τρεις λαλούν κι δυο χορεύουν». Θα είναι μία πολυθεματική εκπομπή με τα τρολαρίσματά της, τη σάτιρά της, το stand up comedy της, βίντεο που έγιναν viral…

Ο κόσμος, όμως, σε αγάπησε για τις μιμήσεις σου.
Είναι ένα από τα ατού μου ως ηθοποιός κι επιβάλλεται να υπάρχουν στην εκπομπή σε διάφορες στιγμές και σημεία που ταιριάζει να παρεμβαίνουν κάποιοι άλλοι χαρακτήρες. Δεν θα είναι όλη η εκπομπή μιμήσεις.

Αισθάνεσαι απόλυτα προετοιμασμένος γι’ αυτή τη νέα τηλεοπτική προσπάθειά σου;
Αν έλεγα ότι νιώθω 100% έτοιμος θα ήταν ψέμα.

Αγχωμένος;
Περισσότερη αγωνία παρά άγχος μπορώ να μεταφράσω το αίσθημα που νιώθω αυτή τη στιγμή.

Ποια είναι η μεγαλύτερη φοβία σου;
Να μην ικανοποιηθώ από το αποτέλεσμα και να νιώσω ότι δεν έπρεπε να το κάνω. Αυτή είναι η μεγαλύτερη φοβία μου. Θέλω να νιώσω εντάξει με το αποτέλεσμα. Να ολοκληρωθεί το πρώτο γύρισμα και να αισθανθώ ότι σταθήκαμε με αξιοπρέπεια σε αυτό που πάμε να χτίσουμε για τα βράδια του Σαββάτου.

Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ποιο όνομα έχετε κλειδώσει για πρώτο καλεσμένο;
Ο πρώτος καλεσμένος σε μια εκπομπή, όντως, είναι το παν. Όχι τόσο για το αν είναι ή όχι καλό το ποδαρικό του ή γουρλής αλλά περισσότερο το να νιώθω άνετα, φιλικά, χαλαρά και πάνω απ’ όλα ο εαυτός μου απέναντί του. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την Χριστιάνα Αρτεμίου. Είναι ό,τι καλύτερο για την πρεμιέρα. Υπάρχει μία φιλία και συνεργασία η οποία κρατάει χρόνια όπως επίσης και μία σχέση… μουρμούρας.

«Φώτης» και «Χριστίνα,» δηλαδή, θα μιλήσουν στα ίσα;
Μόνα στα ίσα; Και στα ανάποδα. (γέλια) Είναι εκπληκτική η χημεία που έχουμε μεταξύ μας κι έχω την εντύπωση ότι αυτό θα φανεί και στην εκπομπή.

Να υποθέσω ότι ο τίτλος του show προέκυψε λόγω της μεγάλης παγκόσμιας επιτυχίας του Netflix, «La casa de Papel»;
Αρχικά μου είχε καρφωθεί ο τίτλος «Βιετνάμ». Χωρίς καμία αιτιολογία ή εξήγηση. Στα διάφορα meetings που κάναμε στο κανάλι κι αφού είχαν τεθεί ενώπιον μας δεκάδες άλλες ονομασίες, ο Χρήστος Γιαλλούρης, του ΑΝΤ1, εισηγήθηκε το «Casa de Mikel». Ένας τίτλος που έκανε κλικ σε όλους μας κι έτσι βαφτίστηκε το show. Τώρα αν συνδέεται με τον τίτλο της σειράς, καλώς, αλλά με το περιεχόμενό της απέχει έτη φωτός.

Σε τι θα διαφοροποιείστε από το αντίστοιχο «Λούης night show»;
Ο Λούης έχει το δικό του χαρακτήρα και στιλ κι εγώ τη δική μου προσωπικότητα, χιούμορ και αισθητική. Καλώς ή κακώς θα υπάρξουν κάποιες συγκρίσεις. Παρθενογένεση δεν υπάρχει στην τηλεόραση. Προσπαθούμε όμως να διαφοροποιηθούμε. Η Κύπρος είναι πολύ μικρή αγορά. Κάποια πράγματα, σίγουρα, δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Ο καθένας μας έχει το δικό του τρόπο που μεταφέρει μια είδηση ή ένας γεγονός.

Ηθοποιός της σάτιρας, της κωμωδίας, της πρόζας ή των standup comedy. Σε ποια κατηγορία ανήκεις;
Δεν μπορώ να κατατάξω κάπου τον εαυτό μου. Ο κόσμος, όμως, μπορεί να με κατατάξει. Αντιμετωπίζω τον κάθε ρόλο μου, είτε αυτός είναι κωμικός είτε δραματικός, με τον ίδιο σεβασμό και σθένος.

Δε σε τρομάζει, όμως, ο εφιάλτης της ταμπέλας;
Δεν με προβληματίζει γιατί ξέρω τις δυνατότητές μου και νιώθω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε οποιαδήποτε πρόκληση, πάντα με σκληρή δουλειά αλλά και αφοσίωση.

Νομίζω αυτό φαίνεται κι από το ρόλο σου στο «Εσύ στον κόσμο σου».
Ναι, είναι ένας ακόμη κωμικός ρόλος στο βιογραφικό μου. (γέλια) Μέχρι στιγμής με το συγκεκριμένο ρόλο έχω κάνει 7-8 αμφιέσεις. Ο λόγος που μεταμφιέζομαι είναι γιατί ενσαρκώνω το χαρακτήρα ενός αστυνομικού που ανάλογα με τις υποθέσεις που αναλαμβάνει ντύνεται ανάλογα για να μη γίνεται αντιληπτός.

Ήσουν προετοιμασμένος γι’ αυτή τη μετάβαση; Δηλαδή από την ηρεμία των γυρισμάτων της «Μουρμούρας» στα διπλά και τριπλά γυρίσματα της εκπομπής και του «Εσύ στον κόσμο σου».
Γνώριζα ότι δεν συναντάς και τόσο εύκολα στην τηλεόραση τις συνθήκες με τις οποίες δουλεύαμε στη «Μουρμούρα». Το γνώριζα ότι με το που θα ολοκληρωνόταν αυτό το project θα άλλαζαν οι ρυθμοί της δουλειάς μου. Κι όντως επαληθεύτηκα. Δεν ήταν κάτι που δεν περίμενα. Ήταν μια ευκαιρία για μένα να γεμίσω τις μπαταρίες μου. Και σε αυτό το σημείο βρίσκομαι στο 100% της φόρτισής μου κι είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τη νέα σεζόν.

Πηγή : Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1295

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *