Μικαέλα Χατζηεφραίμ: Ανοίγει την καρδιά της λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας

Μικαέλα Χατζηεφραίμ: Ανοίγει την καρδιά της λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας

Μικαέλα Χατζηεφραίμ: Ανοίγει την καρδιά της λίγο πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Το love story των Νικόλα Ντίµα και Μικαέλας Χατζηεφραίµ έχει κάτι από soundtrack µαυρόασπρης ταινίας. Εµείς συναντήσαµε την τραγουδίστρια λίγο πριν ζήσει το ωραιότερο παραµύθι της ζωής της.

Του Τάσου Ευαγγέλου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση! Η πρόβα νυφικού έγινε! Πότε παντρεύεσαι;
Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους, δόξα τω θεώ. Στις 19 Φεβρουαρίου παντρεύομαι τον άνθρωπο που αγαπώ και που μαζί του έζησα απίστευτες στιγμές που θα έχω να θυμάμαι. Είμαι σίγουρη πως θα έρθουν στη ζωή μας άλλες τόσες.

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από αυτό που μόλις είπες. Πώς νιώθεις αλήθεια;
Θα σου μιλήσω ειλικρινά, ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Μπήκαμε στην τελική ευθεία και τρέχουμε για τις τελευταίες λεπτομέρειες του γάμου μαζί με τον Νικόλα. Δεν λέω, είναι πολύ όμορφο άγχος και μου αρέσει. Θέλω στο γάμο μας οι καλεσμένοι μας να περάσουν όμορφα και να το διασκεδάσουν. Το ίδιο και εμείς.

Θέλω τώρα να σε πάω χρόνια πίσω. Πότε γνώρισες τον Νικόλα Ντίμα;
Όντως πάμε πολλά χρόνια πίσω (Γέλια). Τον Νικόλα τον γνώρισα ως μουσικό, πριν από χρόνια και κάτω από καθαρά επαγγελματική βάση. Παρόλα αυτά εγώ βρισκόμουν στην Αθήνα, έντεκα χρόνια σχεδόν, δούλευα και ζούσα μακριά από την Κύπρο. Πριν από περίπου πέντε χρόνια ο Νικόλας μου κάνει για δεύτερη φορά μια επαγγελματική πρόταση καθώς η πρώτη λόγω δουλειάς στην Αθήνα δεν ευδοκίμησε και έτσι ήρθα. Και πάλι όμως η σχέση μας ήταν τυπική και στα πλαίσια της μουσικής μας συνεργασίας.

Πότε ένιωσες πως αυτός ο άνθρωπος είναι για σένα ξεχωριστός; Η ερωτική έλξη πότε φούντωσε και από ποιoν έγινε η πρώτη κίνηση;
Μετά τη συνεργασία μας, μπορώ να σου πω ότι ήρθαμε κοντά αλλά καθαρά φιλικά. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι με αυτόν τον άνθρωπο θα μπορούσα να είμαι σε μια σχέση και να τον δω ερωτικά. Εδώ έρχεται όμως αυτό που λέμε «ποτέ μην λες ποτέ». Τα πράγματα μεταξύ μας κύλησαν πολύ ομαλά, ήρεμα και χαλαρά. Κάπως έτσι ήρθε και έδεσε το γλυκό, με μία κίνηση του Νικόλα. Αν με ρωτάς πώς; Αλήθεια δεν ξέρω. Ίσως και καλύτερα, γιατί εκεί στα απρόσμενα βρίσκεις τελικά την ευτυχία.

Ισχύει δηλαδή αυτό που λένε, πως όταν το ζευγάρι αρχικά είναι φίλοι μετά τα πράγματα στην ερωτική σχέση έρχονται πιο ομαλά;
Νομίζω πως ναι, τουλάχιστον έτσι έγινε στην περίπτωσή μας. Όταν είσαι φίλος με τον άλλο, αυτόματα ξέρεις τον άλλο, δεν είσαι σε φάση να τον μάθεις. Τον ξέρεις από την καλή και από την ανάποδη. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό από όλα, αλήθεια.

Τι είναι αυτό που είδες σε εκείνον και αγάπησες;
Πρώτα απ’ όλα τον Νικόλα τον θαυμάζω ως μουσικό και για τη δουλειά που κάνει. Αυτό ουσιαστικά είναι που μας ένωσε, η αγάπη μας για τη μουσική. Είναι ένας άνθρωπος πολύ δοτικός, τόσο στις κοινωνικές του συναναστροφές όσο και στις επαγγελματικές του. Είναι φοβερά ευαίσθητος και δεν υπάρχει περίπτωση να θέλεις τη βοήθειά του και να μην είναι εκεί για σένα. Ο Νικόλας είναι πολύ καλός πατέρας, τον βλέπω πως συμπεριφέρεται στην κόρη του. Είναι μια υπέροχη σχέση μπαμπά – κόρης. Αυτό ήταν ένα άλλο στοιχείο που είδα σε εκείνον και με έκανε να τον αγαπήσω ακόμα πιο πολύ. Ίσως γιατί είδα και εγώ μελλοντικά πώς θα είναι ως πατέρας με ένα δικό μας παιδί…

Το γεγονός ότι ο Νικόλας έχει ένα παιδί από τον προηγούμενό του γάμο, αυτό ήταν ένας παράγοντας έτσι ώστε να κάνεις δεύτερες σκέψεις;
Σε καμία περίπτωση. Σίγουρα ένα διαζύγιο δεν είναι εύκολη υπόθεση για το ζευγάρι που το βιώνει. Αυτό ίσως που με έκανε να κάνω δεύτερες σκέψεις ήταν το γεγονός κατά πόσο ό ίδιος ο Νικόλας ήταν έτοιμος να ανοίξει μια καινούρια σελίδα στη ζωή του μαζί μου. Όταν το είδα, όταν το ένιωσα, έπαψα πια να κάνω δεύτερες σκέψεις. Αφέθηκα να ζήσω τη ζωή μου μαζί του.

Ποια η σχέση σου με την κόρη του Νικόλα;
Είναι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα. Την αγαπώ πραγματικά και η σχέση μας είναι πάρα πολύ καλή.

Μέχρι στιγμής μόνο προτερήματα μου έχεις πει ότι έχει ο μελλοντικός σύζυγός σου. Δεν μπορεί, θα έχει και μειονεκτήματα (Γέλια). Ποια είναι λοιπόν τα ελαττώματά του;
Είναι φοβερά εγωιστής (Χαμόγελο). Το αναγνωρίζει και ο ίδιος. Δηλαδή για να σου δώσω ένα παράδειγμα… Και να κάνει λάθος και να του το πεις θα το καταλάβει αλλά δεν θα τον ακούσεις να σου πει συγνώμη. Θα το κάνει σε κάποια φάση εκεί που δεν θα το περιμένεις με τον τρόπο του.

Λένε πως όταν ένα ζευγάρι δουλεύει στον ίδιο εργασιακό χώρο, ότι όλο αυτό φθείρει τη σχέση. Εσύ τι πιστεύεις;
Κοίτα, πιστεύω πως όντως σε ένα βαθμό η συνεχής τριβή του ζευγαριού κάπου θα φθείρει τη σχέση. Παρόλα αυτά, στη δική μας περίπτωση, όχι μόνο δεν την έχει φθείρει αλλά μπορώ να πω μας έφερε ακόμα πιο κοντά και μας έδεσε πιο πολύ.

Η πρόταση γάμου πότε έγινε, μετά από πόσα χρόνια σχέσης; Το περίμενες;
Μετά από τρία χρόνια σχέσης (Χαμόγελο). Η αλήθεια να λέγεται δεν το περίμενα καθόλου. Έγινε μια ημέρα πριν από τα γενέθλιά μου. Είχα θυμάμαι πολύ δύσκολη ημέρα και με παίρνει τηλέφωνο ότι θα ετοιμάσει κάτι στο σπίτι για να φάμε. Δεν είχαμε μιλήσει πιο πριν καθόλου. Όταν τελικά μπήκα στο σπίτι είχε ετοιμάσει μια φανταστική ρομαντική ατμόσφαιρα και εκεί μου έκανε την πρόταση γάμου. Ήταν πολύ συγκινητικό.

Ένα παιδί είναι μέσα στα σχέδιά σας;
Εννοείται, είναι κάτι που το θέλουμε και οι δύο μας πάρα πολύ. Εύχομαι να έρθει στη ζωή μας σύντομα.

Τι λες ν’ αφήσουμε για λίγο την πρόβα νυφικού και τον επικείμενο γάμο και να πάμε σε ένα άλλο κεφάλαιο της ζωής σου. Μετάνιωσες που άφησες την επαγγελματική σου ζωή στην Αθήνα για να έρθεις στην Κύπρο; Πιστεύεις πως εάν έμενες εκεί ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά για σένα;
Μπορεί η αγορά στην Ελλάδα να είναι σαφώς πιο μεγάλη, παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι θα είχα καλύτερες ευκαιρίες ανέλιξης. Το κάθετι που γίνεται στη ζωή μας συμβαίνει για κάποιο λόγο. Εδώ οι τραγουδιστές από την Ελλάδα έρχονται στην Κύπρο για εμφανίσεις. Δεν μετάνιωσα στιγμή που ήρθα στην Κύπρο, συνέχισα να δουλεύω και να κάνω όλα εκείνα που αγαπώ στη μουσική. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι είμαι εδώ και έχω κάνει κάποια πράγματα. Το ότι έχουν μια ανταπόκριση μου φτάνει και μου περισσεύει.

Πού εμφανίζεσαι τώρα και τι καινούριο ετοιμάζεις επαγγελματικά;
Αυτή τη στιγμή πουθενά δεν εμφανίζομαι, τώρα τρέχουμε για το γάμο. Πιο μετά κάτι ετοιμάζουμε. Δισκογραφικά έχει κυκλοφορήσει πολύ πρόσφατα το καινούριο μου τραγούδι με τίτλο «Κόλαση» σε μουσική του Νικόλα Ντίμα και στίχους Ανδρέα Χατζηπαναγιώτου και Νικόλα Ντίμα. Το τραγούδι μας πάει καλά και είναι κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Τι ονειρεύεσαι;
Μέσα από την καρδιά μου, αυτό που ονειρεύομαι είναι να ζήσω στο μάξιμουμ το γάμο μας με τον Νικόλα, να έχουμε την υγεία μας και όπως είπα πιο πάνω να έρθει ένα παιδί στη ζωή μας και να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας.

Επιμέλεια: Γιώργος Χρυσοστόμου
Μακιγιάζ: σοφια γεωργιου (florentia makeup artist workshop)
Μαλλιά: Μάριος Μαύρου (hair now)
Η Μικαέλα φορά νυφικά από Pronovias και παπούτσια από το Shoebox.

Πηγή : Περιοδικό Hello! τεύχος 99

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *