Miss Dior: Μια καρδιά από τριαντάφυλλο

Miss Dior: Μια καρδιά από τριαντάφυλλο

Miss Dior: Μια καρδιά από τριαντάφυλλο

Γεννήθηκα για να λέω «σ’αγαπώ», «γύρνα πίσω» ή «μείνε μαζί μου». Είμαι η κάθε λέξη της αγάπης, ακόμα και οι σιωπές της. Τα πέταλα μου είναι βελούδινα σαν δέρμα. Το άρωμα μου είναι μια παγίδα αισθησιασμού.

Τα αγκάθια μου ξυπνούν την άγρια φύση και το πνεύμα μου. Λατρεύω τα χάδια, το υπόσχομαι. Είμαι ένα τριαντάφυλλο και ακτινοβολώ από την καρδιά του Miss Dior.

Στον DIOR, η μεγαλοπρέπεια του τριανταφύλλου ξεκινάει από πολύ παλιά. Αυτό το βασικό λουλούδι διαμόρφωσε τον κήπο της παιδικής του ηλικίας και ο Christian Dior το καλλιέργησε με αγάπη, αργότερα στο Chateau De La Colle Noire, το τελευταίο του σπίτι στην Grasse, σ’ ένα κήπο με χίλια τριαντάφυλλά. Επέλεξε, αυτή η πολύτιμη ανάμνηση και αρωματική απόλαυση, να λάμψουν στην καρδιά του Miss Dior, το πρώτο του άρωμα που δημιουργήθηκε για να «ευωδιάζει αγάπη» και να γιορτάσει τη ζωή.

Σήμερα, αυτή η ζωτικότητα παραμένει στην καρδιά του Miss Dior, όπως συνεχίστηκε να εξελίσσεται από τον Fancois Demachy, του οποίου οι ρίζες από την Grasse τον συνδέουν ακόμα περισσότερο με το τριαντάφυλλο. Η επιλογή να χρησιμοποιήσει το τριαντάφυλλο της Grasse στο Miss Dior ήταν μια αναμενόμενη απόφαση για τον ίδιο.

Αυτό το υπέροχο παραμύθι παρουσιάζει το μαγιάτικο τριαντάφυλλο να ψιθυρίζει τρυφερά λόγια στις μελένιες νότες του αρώματος, τυλίγοντας και χαϊδεύοντας το με βελούδινες αποχρώσεις, αγκαλιάζοντας και κρατώντας σφικτά όλο το πνεύμα από φρουτώδεις νότες.

Αιώνια όμορφο, αισθησιακό και γεμάτο χαρακτήρα… Είναι μοναδικό.

Το τριαντάφυλλο της Grasse, η χαϊδεμένη Βασίλισσα.

Κάθε βασίλισσα έχει τους θαυμαστές της!

Το τριαντάφυλλο της Grasse, που ονομάζεται επίσης και Centifolia για τα πολλά ροζ πέταλά του, ανθίζει θεαματικά στη διάρκεια του Μαΐου, στους αγρούς της Grasse. Αναμένοντας με ανυπομονησία, η άφιξη του αποτελεί ένα έντονο θαυματουργό γεγονός, που ξαναζωντανεύει το λατρεμένο παραμύθι, που ανθίζει κάθε άνοιξη.

Η Carole Biancalana, υπεύθυνη για το “Domain De Manon”, η Armelle Janody, διευθύντρια του “Clos De Callian” και φυσικά ο Fancois Demachy, είναι από τους πιο ένθερμους θαυμαστές του. Η Carole και η Armelle βοηθούν στην ανάπτυξη του λουλουδιού με πάθος και αφοσίωση, ενώ ο δημιουργός αρωμάτων του Dior το ανάγει σε βασικό έμβλημα.

Francois Demachy. Ο δημιουργός αρωμάτων Dior.

Μεγαλωμένος στην Grasse, οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας του Fancois Demachy είναι γεμάτες με τοπία και απίστευτα χρώματα μαγιάτικου τριαντάφυλλου. Ως αρωματοποιός, η αφοσίωση του στο λουλούδι είναι το κλειδί.

Ποια είναι η θέση του τριανταφύλλου στο δημιουργικό έργο σας;

Είτε ως αιθέριο έλαιο είτε ως absolute, το τριαντάφυλλο είναι ένα βασικό υλικό για έναν αρωματοποιό. Είναι ευέλικτό και μπορεί να αναπτύξει έντονα γεμάτες αντιθέσεις. Μπορεί να τονίσει την ήρεμη λουλουδάτη φύση του ή μπορεί να την ταρακουνήσει.

Καταλαβαίνετε γιατί το τριαντάφυλλο αποτελεί διαχρονικά το σύμβολο της αγάπης και της θηλυκότητας;

Η δύναμη του κρύβει την πολύ πλούσια αρωματική του ποικιλία, η οποία επιτρέπει την έκφραση πολλών αποχρώσεων. Για παράδειγμα, πηγαίνει θαυμάσια με ζωικής προέλευσης νότες, κάτι που δεν είναι εφικτό για όλα τα λουλούδια. Μπορούν να προστεθούν πτυχές σ’ ένα τριαντάφυλλο, να υποταχθεί, να «μειωθεί ο τόνος του», να γίνει πιο απαλό ή να το κάνετε πιο ζωηρό, φρουτώδες, πικρό, κλπ. Και όλα αυτά τα επίθετα είναι εξαιρετικά προσαρμοσμένα σε μια ιστορία αγάπης.

Στο Miss Dior θέλατε να ακτινοβολεί το τριαντάφυλλο της Grasse. Πώς εξηγείτε αυτή την επιλογή;

Το Miss Dior είναι το άρωμα της αγάπης. Αυτό ήθελε ο Christian Dior και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να είναι, με συνέπεια, με πνεύμα, με ανάσα και πάθος.

Επιλέγοντας το τριαντάφυλλο της Grasse, που είναι ταυτόχρονα ισχυρό και ραφιναρισμένο, γλυκό σαν μέλι και καυτερό σαν πιπέρι, θέλησα να ενσωματώσω τους αισθησιακούς και παθιασμένους τόνους του Miss Dior. Το τριαντάφυλλο είναι το βασικό συστατικό,
σαν την απόλυτη αγάπη, που βασιλεύει και λάμπει φωτεινότερα από οτιδήποτε άλλο.

 

Η Carole Biancalana ζει και αναπνέει τριαντάφυλλα

Με καταγωγή από την Grasse και βαθιά ριζωμένη στον τόπο της, η Carole Biancalana είναι κληρονόμος μιας περιοχής πλούσιας με πολλά εκτάρια αρωματικών λουλουδιών. Κυριολεκτικά γεννημένη στον τόπο των τριανταφύλλων, γνώριζε πάντα το θαύμα της ανανέωσης, σε κάθε γενναιόδωρη περίοδο άνθησης, τον ενθουσιασμό του εφήμερου, δηλαδή του μήνα συγκομιδής και των φεστιβάλ του χωριού, όπου το μαγιάτικο τριαντάφυλλο και η ανανέωση της άνοιξης εξακολουθούν να γιορτάζονται με ενθουσιασμό όπως στο παρελθόν.

Μπορείτε να χαρακτηρίσετε τη σχέση σας με το τριαντάφυλλο με μια λέξη;

Θα έλεγα ότι είναι «καθησυχαστική».

Για μένα το μαγιάτικο τριαντάφυλλό ως σύμβολο είναι καθησυχαστικό, καθώς είναι εγκατεστημένο στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Θεωρώ επίσης καθησυχαστικό
το λουλουδάτο, φρουτώδες, απολαυστικό άρωμα του, που επαναφέρει τόσες πολλές παιδικές αναμνήσεις. Για μένα, το τριαντάφυλλο της Grasse είναι σαν μια τρυφερή αγάπη, τόσο απαλή όσο τα βελούδινα πέταλά του. Η ομορφιά αυτού του ανοιξιάτικου τριανταφύλλου, που ενσαρκώνει τόσο εντυπωσιακά την αναγέννηση της άνοιξης, είναι ένα πραγματικό θαύμα, που δεν θα σταματήσει να με εντυπωσιάζει ποτέ.

Πώς θα περιγράφατε τον δεσμό που έχετε με την γη σας;

Είναι ένας σπλαχνικός δεσμός. Γεννήθηκα σ’ αυτή τη γη, που καλλιεργείται από την οικογένεια μου για γενιές. Μετά από τις σπουδές μου, μετακόμισα για να δουλέψω στην πόλη και στη συνέχεια γύρισα αναπόφευκτα πίσω. Είναι μια ιστορία αγάπης – μια παθιασμένη ιστορία αγάπης – που με συνδέει άρρηκτα με το “Domaine De Manon” και με τα λουλούδια μου.

Πώς βλέπετε τα τριαντάφυλλα;

Με αγάπη! Αυτό που πρέπει κανείς να καταλάβει είναι ότι η καλλιέργεια τριανταφύλλων είναι επάγγελμα. Απαιτούν πλήρη αφοσίωση όλο το χρόνο. Χρειάζονται περιποίηση και φροντίδα επιδέξια και σταθερά. Η κάθε αλλαγή καιρικών συνθηκών αποτελεί συνθήκη έκτακτης ανάγκης. Όποτε βλέπουμε τον ουρανό να σκοτεινιάζει ή την απειλή μιας καταιγίδας με χαλάζι, όλοι κρατάμε την ανάσα μας – ένας παγετός μπορεί να είναι καταστροφικός! Πραγματικά, αισθάνομαι πολύ έντονα συναισθήματα αγάπης, σαν τα τριαντάφυλλα μου να είναι άνθρωποι.

Μπορείτε να μας πείτε για την περίοδο συγκομιδής τον Μάιο;

Κάθε συγκομιδή είναι μια ανταμοιβή. Λατρεύω την εποχή που είμαστε πολυάσχολοι με τη συγκομιδή καθώς και το γεγονός ότι παντού μυρίζει τριαντάφυλλα. Τα χέρια μας, το δέρμα μας και τα ρούχα μας μυρίζουν τριαντάφυλλα! Είναι απίστευτα αισθησιακό – κυριολεκτικά «ζούμε και αναπνέουμε τριαντάφυλλα»!.

 

Armelle Janody: Η αγάπη για τα τριαντάφυλλα

Δεν κατάγεται από την Grasse, αλλά την τελευταία δεκαετία έχει καθιερωθεί ως καλλιεργήτρια από τους ντόπιους της Προβηγκίας. Στο «Clos de Callian», η Armelle Janody ζει μια απίστευτα παθιασμένη, αισθητική και αυθεντική εμπειρία. Μιλάει με αγάπη που ακτινοβολεί για τη γνωριμία της με τα τριαντάφυλλα.

Πώς αποφασίσατε να καλλιεργήσετε τριαντάφυλλά Centifolia στην Grasse;

Η πρώτη μου γνωριμία με το τριαντάφυλλό της Grasse ήταν σαν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ξαφνικά, κατάλαβα γιατί ήρθα σ’ αυτή την περιοχή. Φυτεύοντας τριαντάφυλλα παντρεύτηκα τη γη.

Ήταν η πρώτη σας συγκομιδή η εμπειρία που σας κινητοποίησε;

Θυμάμαι την πρώτη συγκομιδή μου! Ήταν μεσαίου μεγέθους, αφού τότε είχαμε μόνο 700 φυτά. Αλλά ακόμα και έτσι, ήταν μια αισθησιακή απόλαυση – βυθίζοντας τα χέρια σε άφθονα πέταλα και έχοντας το άρωμα από τον χυμό του πιπεριού στο δέρμα. Θυμάμαι επίσης το πρώτο μου κιλό λουλουδιών και το απίστευτο συναίσθημα όταν πήγα με το καλάθι μου στο εργοστάσιο που θα επεξεργαζόταν τα λουλούδια. Ήμουν εκεί με τα πρώτα μου τριαντάφυλλα(!), τρέμοντας κατά κάποιο τρόπο… ως δια μαγείας, ένα συνεργείο ήταν εκεί και με κινηματογραφούσε, απαθανατίζοντας την αρχή της ερωτικής μου ιστορίας με αυτό το μαγικό λουλούδι…

Πώς νιώθετε για τα τριαντάφυλλά σας;

Τα αγαπώ και είμαι αφοσιωμένη σ’ αυτά! Κάθε συγκομιδή είναι ένα θαύμα ανανέωσης μετά από μια περίοδο μεγάλης ανησυχίας. Έχω μια αποκλειστική σχέση μαζί τους και αισθάνομαι την ανάγκη να τα προστατέψω και να τα περιποιηθώ. Τον χειμώνα μου λείπουν και μερικές φορές πάμε και μυρίζουμε τα τσουβάλια που έχουν εμποτιστεί με το άρωμα τους, καθώς περιμένουμε να ανθίσουν ξανά την άνοιξη. Σαν να λιώνουμε από έρωτα. Στη συνέχεια,
όταν φτάσει η ξέφρενη περίοδος της συγκομιδής, υποκλινόμαστε σ’ αυτά, μεταφορικά και κυριολεκτικά, για να τα συλλέξουμε. Αυτή η «υπόκλιση» στη φύση είναι μια σπάνια στιγμή έντασης και το μεγάλο φινάλε της ιστορίας μας μαζί της!

 

MISS DIOR L’HUILE DE ROSE

Το νέο Miss Dior Huile de Rose είναι ένα σύννεφο φρεσκάδας, που εναποθέτει ένα τρυφερό, αισθησιακό, λουλουδάτο πέπλο στο δέρμα.

Ελαφρύ και αισθησιακό, αυτό το καινούργιο λάδι αντικατοπτρίζει τολμηρές τριανταφυλλένιες συμφωνίες, που λάμπουν και λούζουν γενναιόδωρα το σώμα. Η αιθέρια σύνθεση του διεισδύει γρήγορα, αφήνοντας το δέρμα μεταξένιο και ενυδατωμένο.

Το μυστικό του βρίσκεται σε μια πρωτότυπη, διφασική σύνθεση, που χρησιμοποιεί ένα συστατικό του οποίου και μόνο το όνομα, eau de rose, δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση απαλότητας και θηλυκότητας. Το eau de rose συλλέγεται για το Miss Dior από το τριαντάφυλλο Centifolia και χαρίζει σ’ αυτό το πρωτότυπο λάδι την αναζωογονητική υπογραφή του αρώματός του.

Με το νέο huile de rose, το Miss Dior εφευρίσκει έναν νέο τρόπο να γιορτάσει την αγάπη μας για τα λουλούδια.

Και όπως πάντα…

Miss Dior Eau de Parfum

Πληθωρικό σαν τον έρωτα με την πρώτη ματιά, το Miss Dior eau de parfum δημιουργήθηκε από ένα ισχυρό δίδυμο τριανταφύλλων από τον Francois Demachy.

Η ζωηρή και φωτεινή σύνθεση του γιορτάζει το τριαντάφυλλο της Grasse, με τους μελένιους τόνους του, καθώς και το άμορφο σέξι πνεύμα του τριανταφύλλου Δαμασκού.

Αυτή η καρδιά, που λούζεται από τρυφερά λουλούδια, αποκαλύπτει χαρούμενες νότες γκρέιπφρουτ, μανταρινιού και περγαμόντου Καλαβρίας, γεμάτες με μια πικάντική πινελιά ροζ πιπεριού και ξύλου τριανταφυλλιάς.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *