ΜΟΔΑFASHION NEWSEleni Kyriakou: Παρουσίασε τη νέα της συλλογή επηρεασμένη από την κλιματική αλλαγή

Eleni Kyriakou: Παρουσίασε τη νέα της συλλογή επηρεασμένη από την κλιματική αλλαγή

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας συλλογής της Κύπριας σχεδιάστριας, Ελένης Κυριάκου, στις 8 και 9 Νοεμβρίου. 

Αυτή η συλλογή σχεδιάστηκε γύρω από την προσωπικότητα της Suzanne, της μούσας αυτής της συλλογής. Είναι έντονα έξυπνη, πολιτικά αφοσιωμένη, περιβαλλοντολόγος και ενδιαφέρεται να εξερευνήσει την αρρενωπότητα και τη θηλυκότητά της. Αισθάνεται ότι οι ακτιβιστικές της αιτίες δεν δεσμεύονται από μια συγκεκριμένη τάξη ή κοινωνική ομάδα, αλλά είναι ανησυχίες για όλους.

Το φόρεμά της παρουσιάζει την αγάπη της για έξυπνο και εφευρετικό σχεδιασμό. Φοράει τις πεποιθήσεις της όταν θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει καθημερινά το φόρεμα ως έμβλημα επίδειξης. Αγαπά τη μόδα και φέρνει υλικά στο φόρεμά της, τα οποία έχουν αναγεννηθεί, αλλιώς μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Φοράει επίσης με τρόπο που αισθάνεται ελεύθερη να διερευνήσει τη ροή των φύλων και τη ρευστότητα μεταξύ των κοινωνικών τάξεων. Όπως για παράδειγμα ένας πρόσφυγα, που προέρχεται από μια χώρα που έχει υποστεί πόλεμο. Η Suzanne είναι υπέρμαχος της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισότητας. Φέρνει τον ακτιβισμό, τόσο πολιτικό όσο και κοινωνικό, στο καθημερινό της φόρεμα, με τρόπο που να είναι εντελώς φορετός.

Αυτή η συλλογή συνεπώς χρησιμοποιεί υλικά και επιφανειακά μοτίβα που χρησιμοποιούνται συνήθως στην καθημερινότητα τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών, όπως denim, pinstripes, florals και animal prints.

Το κείμενο έχει ενσωματωθεί στo print. Ένα παράδειγμα είναι όπου το κείμενο είναι ενσωματωμένο σε pinstripes που αναφέρονται σε χαρτί με επένδυση. Πολυεστέρες και πλαστικά έχουν ουσιαστικά αποφευχθεί από τη συλλογή. Υφάσματα που χρησιμοποιούνται είναι βαμβάκι και μετάξι.

Αυτή η συλλογή χρησιμοποιεί επίσης εκτενώς τους αποκατεστημένους εσωτερικούς σωλήνες στην υλική της παλέτα. Οι εσωτερικοί σωλήνες είναι κατά τα άλλα 100% μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη συλλογή για να δημιουργήσουν ζώνες, γάντια και βραχιόλια.

Δείτε φωτογραφίες:

      

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS