ΜΟΔΑFASHION NEWSH Hermès δημιούργησε ένα συλλεκτικό μαντήλι για τα 200 χρόνια από την...

H Hermès δημιούργησε ένα συλλεκτικό μαντήλι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αυτό το αποκλειστικά αφιερωµένο µαντίλι, είναι ένα χαρµόσυνο αντικείµενο, δοµηµένο πάνω στην ελληνική λέξη «Ελευθερία». Ο σχεδιασµός του, που παραπέµπει σε σηµαία, τοποθετεί τα γράµµατα της λέξης µέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.Σπίτια σκαρφαλωµένα σε βουνοπλαγιές, καµπαναριά, αρχαία περιστύλια, γέφυρες και ευωδιαστές βεράντες που φωλιάζουν µέσα σε καταπράσινα τοπία. Στο κέντρο, το γράµµα «θήτα» δεσπόζει πάνω από µια λίµνη και παίρνει τη µορφή ενός γαλάζιου µατιού, το οποίο κατά την ελληνική παράδοση αποτρέπει την κακή τύχη. Εδώ, συµβολίζει τον τρόπο που οι σύγχρονοι ‘Ελληνες έχουν ασπαστεί την πολιτιστική, την κοινωνική και την ανθρωπιστική κληρονοµιά, µε το βλέµµα τους σταθερά στραµµένο προς το µέλλον.


Αυτό το ιδιαίτερο µαντίλι ξεχωρίζει για τα µοναδικά του στοιχεία, αφού συνδυάζει ένα εξαίρετο σχέδιο µε µοναδικούς χρωµατισµούς. Ο καλλιτέχνης εξηγεί ότι ο σχεδιασµός λειτουργεί ως στοχασµός γύρω απο την έννοια της ελευθερίας, την οποία συχνά θεωρούµε δεδοµένη, καθώς και την πραγµατική ουσία της ανεξαρτησίας στον σηµερινό κόσµο.


«Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσµια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωµένο µας συνδέεται µε το πεπρωµένο της Ελλάδας», λέει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès, υπογραµµίζοντας την επιθυµία του Οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. «Βλέπω το µαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιµαντέρ, σαν µια ιστορία τυπωµένη σε µετάξι», προσθέτει.

Από τότε που δηµιουργήθηκε το µεταξωτό µαντίλι της Hermès το 1937, η δηµιουργία και η εξαιρετική τεχνογνωσία βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας των συλλογών της από µετάξι.

Η Hermès γιορτάζει την παράδοση της στην αφήγηση ιστοριών και συνεργάζεται µε καλλιτέχνες που επινοούν εικονογραφήσεις και τις ερµηνεύουν µε τη γλώσσα του µεταξιού, εµπλουτίζοντας συνεχώς το αφηγηµατικό σύµπαν του Οίκου. Το µαντίλι θα κυκλοφορήσει σε περιορισµένη έκδοση και θα είναι διαθέσιµο στο κατάστηµα της Hermès στην Αθήνα από τις 26 Μαρτίου 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS