ΜΟΔΑFASHION NEWSΚιμ Καρντάσιαν: Κατέστρεψε το ιστορικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Κιμ Καρντάσιαν: Κατέστρεψε το ιστορικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Οι φωτογραφίες πριν και μετά την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί «μιλούν» από μόνες τους.

Η Κιμ Καρντάσιαν μαγνήτισε τα βλέμματα στο Met Gala του 2022, όταν εμφανίστηκε φορώντας το εμβληματικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρό, με το οποίο η σταρ τραγούδησε το «Happy Birthday, Mr. President», στον πρόεδρο John F. Kennedy, το 1962.

Η τηλεπερσόνα είπε πως έχασε 8 κιλά σε τρεις εβδομάδες για να χωρέσει σε αυτό.

Επίσης, επέλεξε να έχει ξανθά τα μαλλιά της και ολοκλήρωσε το look της με μία λευκή γούνα.

Αφού μπήκε στο μουσείο και φωτογραφήθηκε το κόκκινο χαλί, έβγαλε το φόρεμα και έβαλε ένα δικό της καθώς ήταν πολύ επίφοβο να φορεθεί για ώρες.

«Νιώθω απίστευτο σεβασμό για το φόρεμα και τι συμβολίζει για την αμερικάνικη ιστορία. Δεν θα ήθελα να καθίσω σε αυτό ή να φάω με αυτό ή να ρισκάρω να το προκαλέσω οποιαδήποτε ζημιά και δεν φορούσα το make up σώματος που συνήθως φοράω. Έπρεπε όλα να γίνουν με ακρίβεια και έπρεπε να κάνω εξάσκηση για τα σκαλιά», ανέφερε η ίδια σε δηλώσεις της.

Ωστόσο, φαίνεται ότι και μόνο το να ποζάρει για φωτογραφίες μπορεί να προκάλεσε ζημιά στο πιο ακριβό φόρεμα του κόσμου.

Ο επίσημος λογαριασμός του Instagram, ο οποίος και προωθεί τη συλλογή της Μέριλιν Μονρόε ανάρτησε κάποια στιγμιότυπα που δείχνουν το φόρεμα, αφού το φόρεσε η Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala.

Στις φωτογραφίες φαίνονται να λείπουν κάποιοι κρύσταλλοι, ενώ στη λεζάντα της δημοσίευσης αναφέρεται πως κάποιοι ακόμα «κρέμονται» από μια λεπτή κλωστή.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό ότι η Κιμ Καρντάσιαν θα φορούσε το εμβληματικό φόρεμα, οι ειδικοί μόδας εξέφρασαν την απογοήτευση και τον θυμό τους και τόνισαν το πόσο εύκολα θα μπορούσε να προκληθεί ζημιά από τον ιδρώτα της και μόνο.

Ο σχεδιαστής του, Μπομπ Μάκι, χαρακτήρισε «ανησυχητική» την απόφαση να επιτραπεί στην 41χρονη τηλεπερσόνα να το βάλει πάνω της, επιμένοντας ότι «κανείς άλλος δεν πρέπει να το φορέσει ποτέ ξανά».

«Σκέφτηκα ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος» δήλωσε στο Entertainment Weekly. Η Μέριλιν ήταν μία θεά. Μια τρελή θεά αλλά μια θεά. Ήταν απλά υπέροχη. Κανείς δεν φωτογραφίζει έτσι. Και αυτό το φόρεμα έγινε γι’ αυτήν. Σχεδιάστηκε γι’ αυτήν. Κανείς άλλος δεν πρέπει να το φορέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπομπ Μάκι ήταν μόλις 23 ετών όταν έκανε τα αρχικά σχέδια για το φόρεμα, ενώ εργαζόταν ως βοηθός του θρύλου της μόδας Jean Louis, ο οποίος δημιούργησε το φόρεμα ειδικά για την Μονρόε.

Υπενθυμίζεται ότι η Κιμ Καρντάσιαν δανείστηκε το ιστορικό φόρεμα από το μουσείο Ripley’s Believe It or Not» όπου το φόρεμα φυλασσόταν σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας από τότε που αγοράστηκε έναντι του ποσού ρεκόρ των 5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, επειδή δεν της έμπαινε, χρειάστηκε να το αφήσουν ξεκούμπωτο στο πίσω μέρος, κάτι που κάλυψαν με μια faux λευκή γούνα.

Η συγγραφέας Μισέλ Μόργκαν, η οποία έχει γράψει πολλά βιβλία για την ζωή της Μέριλιν Μονρόε, με τη σειρά της καυτηρίασε την απόφαση να επιτραπεί στο φόρεμα να φορεθεί ξανά.

«Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένη που βλέπω αυτό το 60 ετών, εμβληματικό φόρεμα να φοριέται δημοσίως. Το φόρεμα είναι εξαιρετικά εύθραυστο και προηγουμένως φυλασσόταν σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας, αλλά τώρα είναι εδώ, όχι μόνο φοριέται, αλλά και στο κόκκινο χαλί, όπου θα μπορούσε να του έχει συμβεί οτιδήποτε», δήλωσε στην New York Post.

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS