ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΜΟΔΑFASHION NEWSSisterhood Treasure από την Answear.LAB με την Άντρεα & Μαλβίνα Κυριάκου

Sisterhood Treasure από την Answear.LAB με την Άντρεα & Μαλβίνα Κυριάκου

Η Άντρεα Κυριάκου φωτογραφίζεται μαζί με την αδελφή της Μαλβίνα Κυριάκου και μιλούν για τη στενή και ειλικρινή σχέση τους, η οποία είναι η τέλεια απεικόνιση του μηνύματος που θέλει να εκφράσει φέτος μέσω της συλλογής Sisterhood Treasure η Answear.LAB, την οποία μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά μέσω του online fashion store answear.com.cy. 

Μαλβίνα και Άντρεα ταιριάζουν με την αισθητική της συλλογής του αγαπημένου γυναικείου brand, που φέρνει κάθε χρόνο στις συλλογές μόδας της fashion items ιδανικά κοντά στις σύγχρονες γυναίκες. Αυτή τη φορά εστιάζει στην έκφραση του αισθήματος σύνδεσης και υποστήριξης μεταξύ των γυναικών, που προκύπτει όχι μόνο από τη συγγένεια αλλά και από την ομοιότητα των εμπειριών.

Η συλλογή Sisterhood Treasure είναι ένας πολύπλευρος φόρος τιμής στη δύναμη της γυναικείας συνύπαρξης και οι δυο αδελφές και φίλες που ξεχωρίζουν με το στυλ τους, μιλούν στο like.com.cy  η μία για την άλλη με τα πιο συγκινητικά λόγια, θυμούνται κοινές τους αναμνήσεις που συλλέγουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους και εκπέμπουν μια εντυπωσιακή ομορφιά, την γυναικεία υπερηφάνεια, όπως και την αποφασιστικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η Answear.LAB θίγει σημαντικά θέματα με πρωταγωνιστή την γυναίκα και τόσο η Άντρεα όσο και η Μαλβίνα, υποστηρίζουν τη φωνή των γυναικών στον σύγχρονο κόσμο, έτσι μαζί στέλνουν τα πιο όμορφα μηνύματα. Φορώντας τα πιο κομψά και στυλάτα κομμάτια της συλλογής, δείχνουν πόσο όμορφα νιώθουν με τον εαυτό τους, αισθάνονται δυνατές και μέσα από μία κοινή συνέντευξη περιγράφουν μεταξύ άλλων το πόσο δεμένες ειναι και τί είναι αυτά που θαυμάζουν η μία στην άλλη. 

Φαίνεστε τόσο δεμένες μεταξύ σας. Αυτό το δέσιμο το είχατε από μικρές, ή είναι κάτι που εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια;

Α: Υπήρχε πάντα πολύ στενή σχέση λόγω του ότι ως οικογένεια λειτουργούμε έτσι. Μεγαλώσαμε με πολύ συγκεκριμένα πρότυπα και αυτό βοήθησε. Το ότι πια την θεωρώ την καλύτερη μου φίλη όμως δεν το αποδίδω στους δεσμούς αίματος και μόνο αλλά και στον πόσο όμορφος άνθρωπος είναι.

Μ: Είμαστε όντως πολύ δεμένες και αυτό εξελισσόταν με τα χρόνια όλο και παραπάνω. Όχι μόνο επειδή μας το όρισε η μοίρα ή επειδή μοιραζόμαστε το ίδιο DNA και ήπιαμε από το ίδιο γάλα. Δεν είναι επειδή έτσι μας έμαθαν ή επειδή είναι αδερφή μου βιολογικά, αλλά γιατί είναι και ψυχικά. Είναι επιλογή και αυτό το χτίσαμε μεταξύ μας με την αγάπη που έχουμε η μια για την άλλη. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά και εμείς δεν επαναπαυόμαστε ποτέ.

Image00023

Με ποιους τρόπους δείχνετε την αγάπη και την υποστήριξή σας η μία στην άλλη;

Μ: Δεν ξέρω αν μπορώ να κατονομάσω τρόπους που δείχνουμε την αγάπη μας ή την υποστήριξη μας. Ξέρω μόνο πως δεν γίνεται διαφορετικά. Στο μυαλό μου αυτό είναι το αυτονόητο. Οι χαρές της και οι λύπες της είναι κυριολεκτικά και δικές μου. Αν η Άντρεα με πάρει στις 5 τα ξημερώματα και μου πει «έλα», ε εγώ θα βρω τρόπο να είμαι εκεί στις 4:59, αν αυτό κάνει νόημα.

Α:Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ακριβώς αυτό. Είναι πάντα εκεί στη χαρά και στη λύπη μου, να το ζήσει μαζί μου κι εγώ το ίδιο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αγάπης.

Μια κοινή παιδική σας ανάμνηση που σας έρχεται αμέσως στη σκέψη.

Μ: Αναμνήσεις που πάντα νοσταλγώ, γιατί είχαμε την τύχη να είμαστε παιδιά στην εποχή που δεν υπήρχε τόσο έντονα η τεχνολογία στην ζωή μας, ήταν το παιχνίδι έξω. Μόνη έγνοια μας ήταν να κατέβουμε στο πάρκο απέναντι από το σπίτι μας να παίξουμε με ότι ξέραμε και όσα είχαμε τότε. Αυτές είναι από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις. Ουσιαστικές και αληθινές.

Α:Θυμάμαι έντονα τις διακοπές μας στην Πράγα. Ήταν κομβικό σημείο. Ήταν ένα ταξίδι που φύγαμε αδερφές και επιστρέψαμε και φίλες. Αστεία στιγμή, όταν στα ψώνια ζητούσαν στην Μαλβίνα να πληρώσει γιατί ήταν η μεγάλη.

Image00016

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας που ήταν πριν μερικές μέρες, υπήρξαν φορές που νιώσατε την ανάγκη ως γυναίκες να «διαμαρτυρηθείτε» για ίσως κάποια καταπάτηση ενός δικαιώματος σας;

Α: Δεν ένιωσα την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για κάτι που βίωσα εγώ, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν ένιωσα την ανάγκη να σταθώ δίπλα σε άλλες γυναίκες που ένιωθα πως αδικήθηκαν ή βίωσαν κακομεταχείριση. Το ότι στάθηκα τυχερή δε σημαίνει πως δεν βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου. Οι γυναίκες πάλεψαν για να είναι εδώ που είναι σήμερα και δεν ήταν εύκολη μάχη. Ούτε είμαστε ακόμη εκεί που πρέπει. Άρα ακόμη και εάν δεν βιώσαμε εμπειρικά δυσκολίες άλλων γυναικών, δεν εθελοτυφλούμε.

Μ:Δεν ένιωσα ποτέ ότι καταπατήθηκε κάποιο δικαίωμα μου και όχι επειδή είμαι από τις τυχερές. Σίγουρα αυτό επιχειρήθηκε χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο και αυτό οφείλεται στο ότι έχω σαν χαρακτηριστικό τόση περηφάνια ως γυναίκα, που δεν αφήνω αδιεκδίκητα αυτά που θέλω ή δικαίως πρέπει να έχω. Έχω φωνή και για μένα και για άλλες τόσες αν χρειαστεί.

Image00010

Άντρεα συχνά μέσα από αναρτήσεις σου αναφέρεσαι στην Μαλβίνα ως το στήριγμα σου. Ποιες στιγμές της ζωής σας θυμάστε πιο έντονα να είχατε ανάγκη η μία την άλλη;

Α:Η Μαλβίνα ήταν πάντα ο άνθρωπος μου. Αν και μικρότερη πάντα «έμπαινε μπροστά» όποτε το είχα ανάγκη. Μικρότερη δεν ήμουν ο άνθρωπος που είμαι σήμερα. Ήμουν πολύ εσωστρεφής, δεν μιλούσα όταν με αδικούσαν και πολλές φορές ήταν η φωνή μου. Σήμερα νιώθω πως μπορώ να είμαι και η δίκη της φωνή όταν χρειαστεί. Έχω δυναμώσει με όσα ήρθαν στη ζωή μου. Οι μεγαλύτερες δυσκολίες ήρθαν μαζί με το όμορφο ταξίδι της μητρότητας. Τίποτα δεν σε κάνει πιο δυνατή και πιο αδύναμη. Και η Μαλβίνα ήταν σε όλα δίπλα μου. Υπήρξαν στιγμές που μόνο αυτή μπορούσε να με ξεκλειδώσει. Δεν μιλούσα σε κανέναν. Νιώθω ευγνώμων.

Μ:Η Άντρεα αν σε αγαπήσει και σε θεωρήσει άνθρωπο δικό της, αγαπάει και νοιάζεται με ένα δικό της μοναδικό τρόπο που δεν μπορείς να μην την έχεις ανάγκη, σε όποια κατάσταση. Και τη θυμάμαι σε όλα εκεί. Γιατί είναι αυτός ο άνθρωπος που δεν θα μπορούσε διαφορετικά.

Σε κάποια διαφωνία σας ή έντονη συζήτηση, αν υπάρχουν αυτές οι στιγμές φυσικά, ποια θα υποχωρήσει πιο εύκολα;

Α:Σίγουρα υπάρχουν διαφωνίες. Δε συμφωνούμε σε όλα, αλλά σίγουρα ακούμε την άποψη η μια της άλλης γιατί υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Θα υποχωρήσω εάν με τα επιχειρήματα της καταλάβω πως έχω λάθος ή έστω δω την οπτική της και δεχτώ πως σε αυτό θα λειτουργούσε διαφορετικά για τους σωστούς λόγους.

Μ:Κάτι που μας κρατά δεμένες λοιπόν είναι και η σωστή επικοινωνία. Το ότι παρά τις διαφωνίες ή τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να προκύψουν, υπάρχει πάντα ο σεβασμός και η κατανόηση.

Image00003

Μαλβίνα, πώς βλέπεις εσύ την Άντρεα ως μητέρα, σύζυγο και επαγγελματία, πώς θα την περιέγραφες;

Role model. Σε όλους τους τίτλους που αναφέρατε τα έχει καταφέρει 100%. Την θαυμάζω για όλα όσα έχει καταφέρει και είναι, μα πιο πολύ για όσα καταφέρνει καθημερινά ως μητέρα. Που παρά τις δυσκολίες που της  έχουν παρουσιαστεί και ενώ θα μπορούσε άνετα και δικαίως να την ακούσεις να παραπονιέται, δεν το κάνει ποτέ. Αντιθέτως, είναι ευγνώμων για ό,τι έχει, με την όποια δυσκολία έφερε μαζί. Η Άντρεα είναι το τέλειο πρότυπο μητέρας.

Image00038

Άντρεα εσύ τι είναι αυτό που θαυμάζεις στην αδερφή σου και τι θα άλλαζες σε αυτήν;

Α: Θαυμάζω το πόσο διαφορετικά αγαπάει τους ανθρώπους της. Έχει ένα μαγικό χάρισμα να ξέρει πότε να είναι η αστεία εκδοχή της, πότε να είναι αυστηρή, πότε χρειάζεται να μαλακώσει, για να σε κάνει να νιώσεις καλά. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Πιστεύω πως οι αλλαγές έρχονται από μέσα μας με όσα βιώνουμε και τη δεδομένη στιγμή είναι η εκδοχή που χρειάζεται να είναι.

Image00029

Είσαστε δυο διαφορετικές προσωπικότητες και χαρακτήρες, οπότε θα διαφέρουν λογικά και τα γούστα σας. Ζητάτε η μία την γνώμη της άλλης στο στιλιστικό κομμάτι;

Μ: Είμαστε τόσο διαφορετικές και όμοιες ταυτόχρονα. Δεν μπορώ να προσδιορίσω το στυλ μου γιατί έχω δημιουργήσει κάτι τόσο δικό μου, που με εκφράζει και έχει τη δική μου ταυτότητα. Βλέπω όμως και στοιχεία της Άντρεας σε αυτό. Σαν κάτι «δικό μας». Δεν θα ανταλλάξουμε μόνο στιλιστικές γνώμες αλλά και ρούχα.

Α: Δε θεωρώ πως διαφέρουν τα γούστα μας. Τουλάχιστον στο κομμάτι της μόδας νιώθω πως έχουμε πολλά κοινά. Σίγουρα εγώ λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης μου με το μόντελινγκ έχω δει τον εαυτό μου σε πολλά στυλ και αυτό το κουβαλώ. Μπορεί να με δεις με ένα πολύ σικάτο κλασικό σύνολο τη μια μέρα και την επόμενη να είμαι εντελώς άλλη. Η Μαλβίνα είναι πιο σταθερή, αλλά όλα όσα φοράει θα τα φορούσα. Γι’ αυτό και ζητάω την άποψη της συχνά. Έχει μια αισθητική πολύ ιδιαίτερη που θαυμάζω.

Η συλλογή Sisterhood Treasure της Answear.LAB παρουσιάζει δυνατά μηνύματα για τη γυναικεία αλληλεγγύη και συνδυάζει στοιχεία όπως το power dressing αλλά και minimal μοντέρνα look με εκφραστικά αξεσουάρ. Εσείς ποια items της συλλογής έχετε ξεχωρίσει;

Μ: Η συλλογή έχει φωνή, άποψη και δυναμική. Έχω ξεχωρίσει τη δερμάτινη ραμονέσκα με τις ασημένιες λεπτομέρειες.

Α: Έχω αγαπήσει όλη τη συλλογή. Είναι πολύ δυναμικά και διαχρονικά κομμάτια. Ξεχώρισα τα δερμάτινα σακάκια με κρόσια και τα κοστούμια με τα γιλέκα που έχουν ιδιαίτερο δέσιμο στην πλάτη.

Image00002

Fashion items που ξεχωρίσαμε εμείς:

Δερμάτινο φόρεμα

Φούστα

Δερμάτινες γόβες

Πουκάμισο χρώμα άσπρο

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS