Μοντέλο εξομολογείται: Πώς είναι να σε κρίνουν καθημερινά για το σώμα σου;

Μοντέλο εξομολογείται: Πώς είναι να σε κρίνουν καθημερινά για το σώμα σου;

Μοντέλο εξομολογείται: Πώς είναι να σε κρίνουν καθημερινά για το σώμα σου;

Πώς είναι να σε κρίνουν καθημερινά για το σώμα σου; Δεν είναι ανάγκη να είναι μοντέλο μια γυναίκα για να απαντήσει. Η Μίλα Νταλμπέζιο έγραψε ένα άρθρο όπου περιγράφει την εμπειρία της ως μοντέλο που θεωρείται παχουλό ενώ δεν είναι, για την κριτική που έχει λάβει για τα ελαττώματά της και τα γεμάτα μίσος σχόλια που δέχεται καθημερινά στα social media.

Προφανώς, η 28χρονη Νταλμπέζιο, δεν είναι ακόμα ένα κοκαλιάρικο μοντέλο, από αυτά που θεωρούνται πως δημιουργούν αρνητικά πρότυπα στα νέα κορίτσια.

Σίγουρα όμως δεν είναι χοντρή, ή μια γυναίκα που θα αγόραζε ρούχα σε κατάστημα με μεγάλα μεγέθη.

model5

Ομως, πώς είναι δυνατόν μία γυναίκα που φοράει medium να θεωρείται υπέρβαρη για τη βιομηχανία της μόδας; Κι όμως είναι, όπως αποδεικνύεται από την περίπτωση της Νταλμπέζιο, η οποία πριν από λίγους μήνες χαρακτηρίστηκε ως υπερμεγέθες μοντέλο από περιοδικά και σχεδιαστές μόδας.

Η DalBesio έγραψε ένα άρθρο στο περιοδικό Suited, όπου μιλά για αυτή την εμπειρία της: «Η ζωή είναι υπέροχη! Είσαι όμορφη! Δεν είναι κακό να είσαι όμορφη. Να βγάζεις χρήματα από αυτό. Να βγάζεις χρήματα για τα υπέροχα οπίσθιά σου, το στήθος σου και την κοιλιά σου που δεν μοιάζει με σανίδα».

model1

Το σέξι μοντέλο το οποίο έχει αρκετά πικάντικες φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο instagram, αναφέρει ότι πολλές φορές την έχουν κάνει νιώσει άσχημα για σημεία του σώματός της που η ίδια αγαπά.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί κάτι αρνητικό για το πηγούνι της, μέχρι που διάβασε μια σημείωση για φωτογράφησή της που έγραφε: «Μικρύνετε το πηγούνι».

Στα social media πολλοί γράφουν άσχημα σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες της όπως «είναι πολύ παχιά. Δεν έχει καθόλου μύες».

model3

Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να γράψει ένα άρθρο το οποίο είναι μια επιστολή προς τον εαυτό της για το σώμα της, όπου μιλά για τις ανασφάλειες που πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν, την αρνητική κριτική που δέχονται για σημεία του σώματός τους που οι ίδιες μπορεί να λατρεύουν…

model6

Τα στερεότυπα που τις περιορίζουν από το να επιλέξουν να φορέσουν αυτό που θέλουν και να νιώσουν όμορφα.

Για παράδειγμα αναφέρει κάτι που έχουν πει στην ίδια: «Οι ώμοι σου είναι ανοιχτοί. Δεν είναι τόσο άσχημοι αλλά δεν μπορείς να φορέσεις στράπλες φορέματα και να κόψεις κοντά τα μαλλιά σου».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Elle, η Νταλμπέζιο έχει δηλώσει (σε σχέση με τον σάλο που προκλήθηκε όταν μεγάλος οίκος μόδας την χαρακτήρισε παχουλή):

«Ναι, είμαι ένα μεγαλύτερο (σε μέγεθος) κορίτσι… Δεν είμαι το πιο παχουλό κορίτσι στην αγορά, αλλά σίγουρα είμαι πιο παχιά απ ‘όλα τα κορίτσια που έχει συνεργαστεί ποτέ ο συγκεκριμένος οίκος. Αυτό είναι μάλλον τρομακτικό».

model2

Πηγή : thetoc.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *