ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOING OUTΕκδηλώσειςΜπαλέτο Νέων Λευκωσίας σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου

Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου

Το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας παρουσιάζει το κλασσικό έργο μπαλέτου “Sleeping Beauty”, σε ζωντανή εκτέλεση από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στις 17, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 7:00 μ.μ. 

To “Sleeping Beauty”, είναι ένα κλασσικό μπαλέτο που αποτελείται από πρόλογο και τρεις πράξεις. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1890 με χορογραφία του Marius Petipa και μουσική του Pyotr Ilyich Tchaikovsky. Η παρτιτούρα ολοκληρώθηκε το 1889 και αποτελεί το δεύτερο από τα τρία μπαλέτα του συνθέτη. Το σενάριο βασίζεται στο La Belle au bois dormant του Charles Perrault.

To “Sleeping Beauty” αποτελεί τη δεύτερη στη σειρά παραγωγή με τη συνεργασία του ΜΝΛ και της ΣΟΝΚ, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης συμπαραγωγής των δύο, τον Δεκέμβριο του 2019 με το έργο “Coppelia”. Πρόκειται για μια αξιέπαινη συνεργασία μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα νέα ταλέντα της Κύπρου τόσο στον κλασσικό χορό, όσο και στην μουσική. Κύριοι συντελεστές το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας, υπό την καθοδήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΛΝ, και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κουντούρη.

667x1000

Σκοπός αυτής της παράστασης, είναι η ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ νεαρών ταλαντούχων παιδιών με βάσεις την τέχνη του χορού και της μουσικής, η προώθηση των τεχνών και η συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας.

Εισιτήρια  €20 αποκλειστικά από την Tickethour

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ / ACTIVE 107,4 / DOWN TOWN

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS